افزایش اسلام هراسی و جرایم ریشه دار در تنفر از اسلام نشان می‌دهند که چگونه اطلاعات دروغ و کذب توانسته اند تاثیر خود را بر جای بگذارند.

وقتی که سوئد به سلوان مومیکا اجازه داد تا یک نسخه از قران کریم را در مقابل مسجد استکهلم در ۲۶ ژوئن ۲۰۲۳، تحت مراقبت شدید پلیس، آتش بزند، اعتراض مسلمانان جهان را به جان خرید. رفتار تحریک آمیز این فرد تندرو مقارن بود با عید قربان، یکی از بزرگترین اعیاد مذهبی اسلامی.

جهان اسلام شامل، ایران، پاکستان، ترکیه، اردن، فلسطین، عربستان سعودی، مراکس، عراق، سنگال، مراکش، و موریتانی همگی جنایت قران سوزی را محکوم کردند. ایالات متحده نیز این رفتار را «عمیقاً توهین آمیز» توصیف کرد.

با این حال بد نیست کمی درباره دشمنی سوئد با اسلام بدانیم. دشمنی سوئد با اسلام به قرون شانزدهم و هفدهم میلادی برمی گیردد، زمانی که امپراتوری سوئد از طریق فتوحات نظامی و دکترین‌های مذهبی خطرناک در حال توسعه بود. ابتدا امپراتوری سوئد یک پادشاهی کاتولیک بود، اما بعد از منسوخ شدن کاتولیسم در ۱۶۶۵، سوئد به یک کشور پروتستان در قرن شانزدهم تبدیل شد.

شاهان سوئدی مسلمان‌ها را با کاتولیک‌ها مقایسه می‌کردند و آن‌ها را بی سواد و دشمنان دین مسیحیت معرفی می‌کردند. بعد از جنگ داخلی، این امپراتوری قلمرو و برتری مالی خود را از دست داد، در حالی که امپراتوری عثمانی روز به روز از نظر سیاسی، نظامی و از همه مهمتر دینی قویتر می‌شد. برای دور نگه داشتن عثمانی ها، دولت سوئد مجبور شد امتیازاتی به آن‌ها بدهد، برای همین به مسلمان‌ها و یهودیان اجزا داد که درون سوئد دین خود را علنی کنند.

این تحمل اجباری و زوری تا قرن نوزدهم طول کشید تا این که سوئد بار دیگر توانست قدرت سیاسی، اقتصادی و نظامی خود را به دست بیاورد. حزب سوسیال دموکراتیک که برای متحد ساختن سوئد و ترویج ناسیونالیسم تاسیس شده بود تحقیقات شرق شناسی خود را شروع کرد. این تحقیقات در واقع یک سبک غربی برای ایجاد استیلا، تغییر شکل، تجسم بخشی و تولید نظرات کلیشه‌ای درباره اسلام و دنیای شرق و ترسیم اسلام به صورت دینی دون و ذیل مسیحیت سوئدی‌ها هستند.


بیشتر بخوانید


بعد از جنگ جهانی دوم، در واکنش به هجوم پناهنده‌ها سوئد سیاست چند فرهنگی اتخاذ کرد. با این حال، از چند دین از جمله چهره بدی در جامعه سوئد ترسیم شد. بر اساس تحقیقی در سال ۱۹۹۰، حدود ۶۵ درصد از مردم سوئد نظراتی منفی نسبت به مسلمان‌ها داشتند، ۲% نگاه مثبتی داشتند و بقیه نظری نداشتند.

حدود ۸۸ درصد از سوئدی‌هایی که مخالف اسلام بودند می‌گفتند که اسلام مغایر با دموکراسی است. علاوه بر این، ۶۲ درصد از سوئدی‌ها حجاب را ظلم به زنان می‌دانستند. افزایش اسلام هراسی و جرایم ریشه دار در تنفر از اسلام نشان می‌دهند که چگونه اطلاعات دروغ و کذب توانسته اند از بعد از حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ تاثیر خود را بر جای بگذارند و اسلام هراسی را در غرب گسترش دهند.

منبع: آنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.