سید محمدرضا سیدحسینی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهرهگیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر بفرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی و مرکبات دارد، گفت: از مجموع محصولات تولیدی در این بخش به دلیل مرغوبیت بالا، بیشاز هزار تن آن به کشورهای مختلف صادر شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان افزود: سیستان و بلوچستان به دلیل وضعیت خاص آب و هوایی در تولید برخی محصولات کشاورزی در کشور خاص است و رتبه نخست تولید محصولات خارج از فصل کشور با ۴۲۵ هزار تن از سطح ۱۷ هزار هکتار زمین را دارد و نقش بسزایی در تنظیم بازار و ایجاد درآمد برای کشاورزان ایفا میکند.
وی ادامه داد: اکنون سیستان و بلوچستان رتبه نخست تولید موز، رتبه نخست تولید میوههای گرمسیری و رتبه برتر سطح و عملکرد تولید خرمای کشور را داراست.
حسینی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان بهترین فرصت برای توسعه بخش کشاورزی است، افزود: این استان به دلیل دسترسی به بازارهای افغانستان و پاکستان و حوزه خلیج فارس فرصت بینظیری را برای صادرات محصولات کشاورزی و در نتیجه ارزآوری و فرصتهای شغلی جدید برای استان و کشور دارد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان با اشاره به ظرفیتهای بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: وضعیت خاص جغرافیایی و اقلیمی، این استان را یکی از مستعدترین نقاط کشاورزی کشور تبدیل کرده بطوریکه در تمامی فصول سال امکان کشت و تولید انواع محصولات در آن وجود دارد.
وی ادامه داد: همچنین سیستان و بلوچستان در زمینه تولید محصولات باغی بویژه گرمسیری و استوایی بینظیر است وتنها نقطه در کشور است که میتواند با تولید محصولاتی نظیر موز و تامین نیاز داخلی به حذف خروج ارز و واردات محصولات کشاورزی که به کشور تحمیل میشود کمک کند.
وی افزود: در حال حاضر مجموع اراضی کشاورزی و باغی سیستان و بلوچستان ۲۲۸ هزار و ۴۵۱ هکتار شامل ۱۳۵ هزار و ۷۴۱ هکتار زراعی و ۹۲ هزار و ۷۱۰ هکتار باغی است.