جلال اسکندری کارشناس برنامه بهداشت آب و فاضلاب معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به فعالیت ۳۴ استخر در استان گفت : از این تعداد ۲۰ استخر در مرکز استان فعال بوده و مابقی در یازده شهرستان دیگر مستقر هستند.
وی خاطرنشان کرد: دو شهرستان کنگاور و دالاهو فاقد استخرند.
اسکندری با اشاره بازدید مستمر از استخرهای استان گفت: بازرسان بهداشت محیط هر دو هفته یکبار از استخرهای استان بازدید کرده و علاوه بر نمونه برداری میکروبی از آب استخرها و کلر سنجی آن، کدورت و PH آب را نیز محاسبه میکنند.
وی افزود: در کنار بررسی سلامت آب، نظافت محیط استخر و بخشهای مختلف آن از جمله دوشها، سرویسهای بهداشتی، حوضچه کلر و ... نیز بطور کامل مورد بررسی قرار میگیرد.
این مسئول از انجام بیش از ۶۰۰ بازدید از استخرهای استان در سه ماهه ابتدایی امسال خبر داد و افزود: در این بازدیدها ۲۷۳ مورد نمونه برداری میکروبی انجام شده که از این تعداد ۲۶۸ مورد آن سالم بوده است.
وی افزود: پنج مورد نمونه برداری میکروبی با نتیجه ناسالم داشتیم که بلافاصله به استخر مربوطه گزارش و اشکال رفع شده است.
این مسئول گفت: این نمونههای مشکل دار عمدتا مربوط به "جکوزی" است، چرا که در جکوزی به دلیل حرارت بالا کلر سریعات متصاعد شده و از بین میرود و با توجه به نبودن کلر احتمال کاهش سلامت آب وجود دارد.
اسکندری از پلمپ سه استخر استان در سه ماهه ابتدای سال خبر داد و افزود: تا زمانی که این استخرها ایرادات اعلام شده را رفع نکنند، اجازه فعالیت نخواهند داشت.
کارشناس برنامه بهداشت آب و فاضلاب معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با تاکید بر لزوم رعایت بهداشت فردی از جانب مراجعان استخر گفت: در کنار اقداماتی که مسئولین استخر جهت حفظ نظافت و سلامت استخرها انجام میدهند، خود مراجعان نیز هنگام مراجعه به استخر باید نکات بهداشتی را رعایت کنند.
وی افزود: افراد باید وسایل شخصی همراه داشته و حتما قبل از ورود به استخر دوش گرفته و از حوضچه کلر عبور کنند و پس از استخر نیز مجددا دوش بگیرند.
اسکندری گفت: افرادی که خالکوبی و زخم روباز داشته و یا مبتلا به بیماری مسری هستند هم باید از رفتن به استخر اجتناب کنند.
وی از تمام افراد خواست تا در صورت مشاهده مشکل بهداشتی در استخرهای استان، حتما موضوع را به سامانه ۱۹۰ گزارش دهند .