روح الله یوسف وند، رئیس اداره تشخیص و درمان دامپزشکی استان ایلام گفت: تب کریمه کنگو بیماری مشترک بین انسان و دام است که در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی، انسان مبتلا خواهد شد.
یوسف وند اظهار کرد: با توجه به خطرناک بودن بیماری تب کریمه کنگو، مردم از مراکز مجاز، گوشت قرمز تهیه کنند و از خرید گوشت در مراکز غیرمجاز اکیداً خودداری شود.
وی تصریح کرد: گوشت خام قرمز قبل از مصرف باید حداقل ۲۴ ساعت و جگر و سایر آلایشهای دامی نیز ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری و سپس مصرف شوند.
یوسف وند اضافه کرد: تب کریمه کنگو یک بیماری حاد تبدار و خونریزی دهنده است که از ۳ روش گزش کنه یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل میشود.
وی گفت: این بیماری از جمله بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که دامهای مبتلا هیچ گونه علائم بالینی از خودشان نشان نمیدهند و با توجه به مخاطرات بهداشتی از آن به عنوان یک بیماری بسیار خطرناک در جوامع انسانی یاد میکنند.
رئیس اداره تشخیص و درمان دامپزشکی استان ایلام افزود: معضل کشتار غیرمجاز دام از عوامل اصلی و شایعترین راههای انتقال بیماری تب کریمه کنگو است و زمینه بروز و شیوع بیماری را در سطح استان فراهم میآورد.
شهروندان ایلامی در شهرستانها میتوانند برای پاسخگویی به سؤالات خود با شماره تلفن ادارات دامپزشکی شهرستانی، یا شماره سازمانی ۱۵۱۲ تماس بگیرند.