سالهاست که اسکلت نیمهتمام بیمارستان رضا مشهد در دلِ بزرگراه پیامبراعظم (ص) غرق در بلاتکلیفی است؛ این بیمارستان که کلنگ ساخت آن در سال۱۳۵۵ به زمین خورد، در سال۱۳۷۱ به تأمیناجتماعی واگذار شد و به گفته مسئولان، با وجود اینکه تاکنون چندین مرتبه پیمانکاران مختلف متولی ساخت آن شدهاند، هربار کار بهدلایل نامعلومی متوقف ماند. آخرین خبر را درباره این اسکلت بلاتکلیف که عمر آن تقریبا به ۴۷ سال میرسد، مدیر درمان تأمیناجتماعی خراسانرضوی ۲۶ بهمن پارسال اعلام کرده بود؛ این خبر از انجام مطالعات برای تشخیص استحکام بنای این ساختمان حکایت داشت تا درصورت تأیید، ساخت پروژه تکمیل شود.
علی رضازاده با اشاره به اینکه هنوز تصمیمگیری درباره این بیمارستان به جمعبندی نهایی نرسیده، گفت: نظر بیشتر مشاوران و کارشناسان بهداشت و درمان این است که این بیمارستان تخریب و از نو ساخته شود.
بلاتکلیفی این بیمارستان در حالی است که کمبود تختهای بیمارستانی در مشهد حدود هفت سال است که روی عدد ۳ هزار تخت باقی مانده است؛ حتی بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نیز فرودینماه امسال در سفر به مشهد با اشاره به جمعیت این شهر و ورود سالانه میلیونها زائر به آن، از کمبود تختهای بیمارستانی و لزوم نگاه ویژه به این حوزه سخن گفته بود. ساخت بیمارستان رضا میتواند دستکم بخشی از این کمبود را جبران کند.
تعیین تکلیف این بیمارستان نیمهکاره، در اردیبهشتماه امسال نیز به عنوان خواسته تشکلهای کارگری در نشست هماندیشی با مدیر سازمان تأمیناجتماعی کشور مطرح شده بود.
با وجود اینکه به گفته رضازاده، پیشنهادها از حوزه معاونت درمان دریافت شده و اکنون در هیئتامنای سازمان تأمیناجتماعی در دست بررسی است، همچنان روند رسیدگی به این پروژه برای تصمیمگیری نهایی کند است.
او اظهار کرد: حدود سه هفتهای است که این موضوع در دستورکار هیئتامنا قرار گرفته است، اما اطلاعی ندارم که چه زمانی به نتیجه میرسد. پس از تأیید در هیئت امنا، این موضوع وارد فاز کارهای اداری، پروانه و... میشود. نظر معاونت درمان تأمین اجتماعی بیشتر بر تخریب بیمارستان است، مگر اینکه هیئتامنا نظر دیگری داشته باشد.
مدیر درمان تأمیناجتماعی خراسانرضوی بیان کرد: ازآنجاکه قدمت این بیمارستان به بیش از چهل سال میرسد، استانداردهای آن زمان با اکنون متفاوت است، زیرا در این بنا استانداردهای لازم امروزه در نظر گرفته نشده است. البته هنوز جمعبندی نهایی دراینخصوص صورت نگرفته است.
رضازاده با بیان اینکه وسعت زمین این بیمارستان زیاد است، گفت: براساس نیازهای استان و مجوزهایی که وزارت بهداشت میتواند به ما ارائه دهد، پیشبینی میکنیم در صورت ساخت، این بیمارستان سیصد تختخواب داشته باشد. در صورت تخریب سازه نیز دستکم چند سال ساخت آن طول میکشد.