معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اهمیت بیماری‌های مشترک انسان و حیوان، بیماری تب کریمه کنگو را از بیماری‌های بومی کشور و استان فارس اعلام کرد.

عباس رضاییان زاده گفت: بیماری تب کریمه کنگو از دیرباز در قاره‌های آسیا، آفریقا، اروپای شرقی، کشور‌های همجوار و ایران وجود داشته است و در سال‌های اخیر به دلیل ارتقای سطح آگاهی مردم از علایم این بیماری و تکنولوژی‌های تشخیصی، شاهد افزایش موارد گزارش شده این بیماری هستیم.

این مقام مسئول در دانشگاه ضمن بیان اینکه کنه‌ها مخزن بیماری تب کریمه کنگو است، افزود: گزش کنه‌های آلوده موجب انتقال این بیماری به دام‌ها و انسان‌ها می‌شود.

او، علائم بیماری تب کریمه کنگو را شروع ناگهانی تب شدید بالای ۳۹ درجه، سر درد شدید، سرگیجه، درد گردن و کمر و سفتی گردن، درد مفاصل و درد‌های عضلانی در پشت پاها، دل درد همراه با اسهال و استفراغ، حساس شدن چشم‌ها به نور، قرمز و دردناک شدن چشم‌ها، قرمز شدن گلو و دردناک شدن آن، برافروختگی صورت و ایجاد لکه‌های قرمز دهانی، پس از دوره نهفتگی بیماری عنوان کرد.

رضائیان زاده افزود: پس از این مرحله خونریزی مخاطی و پوستی به خصوص در قسمت بالای بدن، خط زیر بغل، محل‌های تزریق و تحت فشار و لثه و در بانوان نیز خونریزی از رحم اتفاق می‌افتد.

معاون بهداشت دانشگاه ضمن تاکید بر اهمیت زمان در نتایج درمان این بیماری ویروسی، بیان کرد: مهمترین راه‌های انتقال این بیماری، تماس با دام‌های آلوده، تماس با خون و ترشحات لاشه دام آلوده در زمان ذبح، گزش کنه یا دستکاری و له کردن آن و تماس با خون، ترشحات و نمونه‌های بافتی بیمار آلوده است.

او سم پاشی جایگاه و بدن دام در دوره‌های ۱۴ روزه، کنترل قاچاق دام، بهسازی محیط نگهداری دام، تهیه گوشت از مراکز مجاز، خودداری از انجام ذبح خارج از کشتارگاه، نگهداری احشای خوراکی دام به مدت ۷۲ ساعت، نگهداری گوشت به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال را از مهمترین راهکار‌های پیشگیری از ابتلا به این بیماری خطرناک دانست.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار