شرفی مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی در نشست خبری به مناسبت هفته بهزیستی گفت: آمار معلولیت ثبت شده در خراسان جنوبی از ۲۴ هزار به ۲۰ هزار نفر رسیده است و در این زمینه جزو ۱۰ استان اول کشور هستیم.
او افزود: براساس آخرین اطلاعات و بهروز رسانی که پارسال انجام شد آمار معلولان ثبتی استان کاهش یافته و علت آن وجود معلولانی است که معلولیت آنها موقتی بوده و بعد از مدتی، درمان یا رفع شده است.
شرفی ادامه داد: علت اصلی معلولیت در استان بیماریهای مادرزادی، ژنتیک و تصادفات است که نقش مهمی در افزایش آمار معلولان دارد.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: از ۲۰ هزار معلول که در طیفهای مختلف تحت پوشش بهزیستی خراسان جنوبی بودهاند ۵۰ درصد معادل ۹ هزار و ۳۰۳ نفر خدمت گیرنده روستایی هستند.
او عنوان کرد: آمار پشت نوبتی مستمری بگیران استان با تلاشهای انجام شده به صفر رسیده است و در حال حاضر هیچ متقاضی مستمری برای حمایت بهزیستی در استان نداریم.
شرفی افزود: پارسال در اقدامی مهم توانستیم ۶۰ دانش آموز معلول بازمانده از تحصیل را عمدتا در روستاهای استان شناسایی کنیم که ۴۵ نفر در سربیشه و ۱۵ نفر در زیرکوه بودهاند.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به عملکرد حوزه پیشگیری از معلولیتها گفت: یکی از اولویتهای بهزیستی پرداختن به پیشگیری است و اجرای برنامه غربالگری شنوایی، بینایی و برنامه ژنتیک را در دستور کار داریم لذا عموم مردم را در این بخشها حمایت میکنیم و تا سقف ۱۵ میلیون تومان حمایت صورت میگیرد.
او اظهار کرد: در حوزه غربالگری شنوایی ادعا میکنیم به صورت ۱۰۰ درصد این غربالگری در استان انجام میشود و همه نوزادان تازه متولد شده از حیث شنوایی غربال میشوند.
شرفی تصریح کرد: اما در مرحله سه تا پنج سال این پوشش غربالگری کامل نشده و علت آن مراجعه نکردن خانوادههاست.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: پارسال ۲۱ کودک کم شنوای قطعی در سنین سه تا پنج سال در استان شناسایی شدند که نسبت به تأمین سمعک آنان اقدام کردیم، در زمینه واگذاری سمعک به نوجوانان زیر ۱۸ سال هم امسال تعهد ۲۵۰ مورد را داریم که امیدواریم محقق شود.
او با اشاره به اینکه در زمینه غربالگری بینایی سه تا پنج سال پوشش جامعه هدف ۹۵ درصد است گفت: البته به دنبال افزایش پوشش دهی هستیم و پارسال ۵۲۲ کودک کم بینا شناسایی شدند.
شرفی همچنین بیمه را یکی از دغدغههای مهم معلولان در این استان عنوان کرد و گفت: از پارسال طی تفاهمنامهای با بیمه سلامت توانستیم خدمت خوبی برای جامعه هدف فراهم کنیم.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی گفت: اگر معلولی برای درمان به مراکز طرف قرارداد بیمه سلامت مراجعه کند فقط ۳۰ درصد تعرفه بخشی خصوصی یا دولتی را پرداخت خواهد کرد که در کاهش هزینههای خانوار نقش بسیار مهمی داشته است.
او با بیان اینکه ۵۹ کد خدمت مشمول این تخفیف بیمهای است گفت: از شهریور پارسال تاکنون ۱۷۶ نفر موفق به استفاده از این طرح شدند، اما تعداد افراد واجد شرایط بیشتر بوده و نیازمند اطلاعرسانی هستیم.
شرفی به تفاهمنامه بهزیستی با صندوق حمایت از بیماران خاص اشاره کرد و گفت: حمایتهای این صندوق ۱۰۷ بیماری خاص و مادرزادی را شامل میشود که تحت هر پوششی، هزینههای درمان به صورت رایگان بوده و برخی مددجویان بهزیستی هم بخشی از جامعه هدف این صندوق هستند.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی با اشاره به فعالیت ۳۰۱ مرکز بهزیستی در استان ادامه داد: با توجه به ارزیابیهای انجام شده در سطح کشور، خراسان جنوبی با فعالیت چهار مرکز پیشگیری در استان، رتبه دوم را کسب کرده است.
او اظهار کرد: اگرچه در سایر مراکز خدمات دهنده بهزیستی ظرفیت خالی موجود است، اما ظرفیت مراکز اعصاب و روان تکمیل بوده و یک مرکز به مناسبت هفته بهزیستی در شهرستان قاینات افتتاح میشود.
شرفی گفت: همچنین ۲۸ مرکز درمان اعتیاد فعال در استان داریم که ۶ هزار و ۷۳۱ نفر از این مراکز خدمات گرفتهاند و یک مرکز هم هفته بهزیستی افتتاح خواهد شد.
مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی همچنین از وجود ۲ خط ارتباطی برای مشاوره تخصصی در بهزیستی خبر داد و گفت: شماره مرکز مشاوره روانشناختی بهزیستی ۱۴۸۰ است که پارسال حدود چهار هزار تماس با این خط در استان برقرار شد.
او گفت: افتتاح ۱۹ واحد مسکن معلولان و نمایشگاه توانمندیهای جامعه هدف در کاجستان بیرجند از برنامههای هفته بهزیستی است.
شرفی گفت: هم اکنون بهزیستی استان به کمک چند نهاد در حال ساخت مسکن برای جامعه هدف است که ۵۲۲ واحد در حال ساخت بوده و در قالب طرح نهضت ملی مسکن ۷۲۹ قطعه زمین ویلایی در همه شهرستانهای استان غیر از بیرجند واگذار شده است.