محمود منطقی مدیرکل بهزیستی استان سمنان اظهار کرد: با تامین اعتبار و اقداماتی که دولت سال گذشته انجام داد، خوشبختانه در حال حاضر بهزیستی این استان در بحث مستمری بگیران هیچ پشت نوبتی ندارد و هرچه پشت نوبتی بود سال گذشته جذب شدند.
وی از خدمات دهی بهزیستی به قریب ۱۴ هزار معلول در این استان خبر داد و افزود: یک هزار و ۸۲۰ نفر از این معلولین تحت پوشش معلول بینایی، چهار هزار و ۸۶۲ نفر معلول جسمی-حرکتی، سه هزار و ۱۷ نفر معلول کم توان ذهنی یک هزار و ۶۶۰ نفر معلول روانی مزمن، یک هزار و ۶۹۸ نفر معلول کم شنوا و ناشنوا و قریب ۸۲۰ نفر معلول صوتی- گفتاری هستند.
وی با اشاره به لزوم توجه بیشتر به مددجویان بهزیستی در مقایسه با مددجویان دیگر نهادهای حمایتی گفت: مددجویان تحت پوشش بهزیستی برخلاف اکثریت مددجویان دیگر دستگاهها که عمدتا از سلامت جسمی برخوردارند، بیشتر با مشکلات جسمی و فیزیکی نیز روبرو هستند و از همین رو باید به مددجویان بهزیستی توجه ویژه تری شود.
دکتر منطقی با بیان اینکه مددجویان بهزیستی عمدتا نیازمند خدمات توانبخشی و درمانی و... نیز هستند، ادامه داد: همین نیازها باعث شده که مددجویان بهزیستی نیاز اقتصادی بیشتری داشته باشند و لذا باید توجه بیشتری به مددجویان ما شود.
وی اضافه کرد: در همین راستا دولت در برنامه پنجم توسعه مقرر کرد که هزینه نگهداری معلولین و مقرریها در این بخش حداقل به ۴۰ درصد حداقل حقوق تعیین شده افزایش یابد که متاسفانه این مهم بنا به دلایلی تاکنون محقق نشده است اگرچه در سالهای اخیر با حمایت دولت دریافتیهای مددجویان و افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی و از جمله بهزیستی افزایش خوبی پیدا کرده است.
مدیرکل بهزیستی استان سمنان در پاسخ به پرسش ایسنا در ارتباط با اشتغال زایی برای معلولین و عدم توجه برخی دستگاهها به سهم سه درصدی معلولین از مشاغل دولتی گفت: سال گذشته تعداد آزمونهای برگزار شده چندان زیاد نبوده و در مجموع ۱۵ مددجو از طریق آزمون و سهمیه سه درصدی در استان جذب شدند.
وی با گلایه از کم توجهی برخی دستگاهها به این قانون اظهار کرد: متاسفانه گاه برخی دستگاهها به این قانون توجه نمیکنند اخیرا بانک ملی یک اعلان آزمون استخدامی داشته، اما متاسفانه شرایطی در فراخوان آورده که معلولان نمیتوانند در آن شرکت کنند.
وی با بیان اینکه امسال نیز چندین آزمون استخدامی در استان داشتیم، گفت: تلاش ما بر این است که از حقوق معلولین در این بخش دفاع و زمینه اشتغال آنان و تحقق سهم سه درصدی فراهم شود.
نابینایان و سهم بالایی که از دست رفت
منطقی با بیان اینکه متاسفانه برخی از مشاغلی که معلولین سهم بالایی از اشتغال آن داشتند نیز دیگر وجود ندارند، خاطرنشان کرد: براساس قانون باید ۶۰ درصد مشاغل اپراتوری در کشور در اختیار معلولین و از جمله معلولین نابینا باشد که با توجه به فناوریهای نوین، دیگر چنین شغلی وجود ندارد لذا یکی از سهمیه مهم معلولین در این بخش از بین رفته است.
مدیرکل بهزیستی استان با اذعان به اینکه اشتغال محدود به بخش دولتی نیست اضافه کرد: بهزیستی استان در حال حاضر بیشتر به دنبال اشتغال زایی برای معلولین از طریق مشاغل کارفرمایی و خوداشتغالی است و در همین راستا تسهیلات بسیار خوبی جذب شده است.
وی ادامه داد: سال ۱۴۰۰ رقمی بالغ بر ۲۸۵ میلیارد و سال ۴۰۱ نیز بیش از ۴۸۵ میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغال معلولین در استان جذب کرده است. البته برخی بانکها به بهانه فقدان اعتبار از پرداخت بخشی از تسهیلات این حوزه سرباز زدند.
وی گفت: متاسفانه ۳۰ درصد تسهیلات بند، "ب" تبصره ۱۶ به دلیل نبود اعتبار از سوی بانکها تاکنون پرداخت نشده است. علاوه بر این ۱۵ میلیارد تومان نیز از طریق بانک ملی قرار بود به اشتغال معلولین اختصاص یابد که به دلیل نبود اعتبار سال گذشته پرداخت نشد و اخیرا در اردیبهشت ماه آزاد شده و لذا بهزیستی استان مددجویان متقاضی را معرفی کرد که فعلا شعب در پرداخت تسهیلات مشکل دارند و قرار است که رفع شود.