طرح توانمندسازی دانشجویان موسوم به حامیم با هدف فعال کردن حلقههای میانی و فعالان فرهنگی، سیاسی و اجتماعی دانشگاهها برگزار میشود.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی در مراسم افتتاحیه این طرح گفت: ایمان ریشه و مبنای شگل گرفتن امید است به طوری که هر اندازه ایمان تقویت شود امید نیز به تبع آن قوت بیشتری پیدا میکند.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم اظهار کرد: یکی از راهکارهای تقویت ایمان به عنوان تقویت کننده امید در جامعه تقویت اخلاق در لایههای گوناگون به ویژه قشر دانشجو و دانشگاهی است.
وی اضافه کرد: اگر به سابقه تاریخی انقلاب اسلامی برگردیم متوجه میشویم برنامه ریزی برای تقویت جایگاه اخلاق در جامعه چقدر گسترده و مطابق با نیاز زمان بوده که متاسفانه این مهم در روزگار ما کمرنگ شده است.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم ادامه داد: دشمن با آگاهی از اهمیت موضوع ایمان و اخلاق در جامعه، فضای ایمانی و اخلاقی را مورد هدف قرار داده و تهاجم فرهنگی دشمن نیز در راستای زدودن ایمان آگاهانه از جامعه است.
وی خاطرنشان کرد: از این رو باید ایمان آگاهانه دانشجویان به عنوان عناصر تاثیرگذار در جامعه و بر مردم تقویت شود و رسیدن به این مطلوب، نیازمند همت و کار دقیق است.
امام جمعه تبریز همچنین به مضرات امید واهی و دروغین در جامعه اشاره کرد و افزود: این نوع امید بسیار خطرناک است که موجب امید زدایی میشود هر چند در کوتاه مدت امیدواری موقت ایجاد میکند اما در ادامه ریشه امید را میخشکاند از این رو باید از آن پرهیز شود.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم گفت: امید واقعی که حرکت آفرین است و با برنامه ریزی دقیق و تلاش به دست آمده باید در جامعه تزریق شود که به طور یقین این نوع امید منتهی به نتیجه میشود.
وی همچنین به فضای نقد در دانشگاهها اشاره کرد و گفت: گاهی این فضا در دانشگاهها چنان افراطی میشود که ناخواسته ناامیدی را در جامعه رواج میدهد که درست نیست.
وی ادامه داد: برای پیشرفت و توسعه اهتمام به نقد ضروری است البته نقدی که توام با تدبیر و هدف روشن باشد و امیدآفرینی کند مسائل منفی و مثبت در آن مطرح شود و راهکار برای برون رفت از مشکلات در آن ارائه شود.
حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم توانمندسازی دانشجویان در نظام آموزش عالی را از جمله موارد موثر در مشارکت دانش آموختگان در امور اجتماعی عنوان و بر پیگیری جدی برنامههای طرح حامیم در استان تاکید کرد.
استاندار آذربایجان شرقی هم در این مراسم با بیان اینکه دانشگاه ها، مراکز پویایی، بالندلگی و نقطه ثقل پیشرفت هر کشوری هستند گفت: اگر بناست کشوری در دنیای امروز و در آینده حرفی برای گفتن داشته باشد ناگزیر از رساندن دانشگاهها به ترازی قابل قبول هستند در غیر اینصورت محکوم به شکست خواهند بود.
آقای عابدین خرم ادامه داد: دانشگاهها محل جوشش ۲ جریان تحقیق و پژوهش و آرمان گرایی و آرمان خواهی هستند که موضوع آرمان گرایی و آرمان خواهی برخلاف تحقیق و پژوهش که اساتید و دانشجویان در آن نقش دارند مختص دانشجو و نسل جوان است.
وی نگاه و عزم جهادی استادان، فرهیختگان و مربیان را در رسیدن به رشد علمی موثر عنوان کرد و گفت: این نوع نگاه میتواند آرمان گرایی را به اوج برساند و خوشبختانه این نوع نگاه در عصر حاصر در حد شعار باقی نمانده و پیشرفتهای بزرگی را در عرصههای مختلف شاهد هستیم.
آقای خرم به مشخصات و ویژگیهای دانشگاههای تراز انقلاب اسلامی نیز اشاره کرد و افزود: این گونه دانشگاهها باید یاری گر مردم باشند و دولت را در رفع مشکلات یاری کنند.
وی با بیان اینکه طبق فرموده رهبر معظم انقلاب ۲ موضوع انفعال و انحراف دانشگاهها را تهدید میکند اضافه کرد: انفعال همان ناامیدی در جامعه است که بدتر از هر چیزی به جامعه آسیب میزند و در موضوع انحراف نیز که در قضایای پاییز سال گذشته شاهد آن بودیم عدهای فریب دشمن را خوردند اما به اذعان خود دشمن این عده نتوانستند مردم را همراه خود سازند و نقشه دشمن به رغم موفقیت در چند مرحله در مراحل بعدی شکست خورد و خنثی شد.
آقای عابدبن خرم ادامه داد: باید گرههای ذهنی را باز کرد و تعصب به خاک، میهن، پرچم و باورها را در نسل دانشگاهی و جوان تقویت و از عادی انگاری برخی اتفاقات که بسیار خطرناک است جلوگیری کرد.
استاندار آذربایجان شرقی به اهمیت رویداد حامیم نیز اشاره کرد و گفت: دستاورد چنین رویدادهایی باید هم افزایی، هم راستایی و تحقیق و پژوهش در حوزههای مختلف جامعه باشد.
رئیس دانشگاه تبریز نیز در این مراسم با بیان اینکه انقلاب اسلامی پدیده و حادثه بزرگی در عصر حاضر بود، گفت: این انقلاب به خاطر هدف و رسالتی که دارد مورد هجمه شدید دشمنان و استکبار جهانی است.
آقای نصراله زاده افزود: نظام جمهوری اسلامی نظامی مردم سالار است با مردم به پیروزی رسید و با مردم ادامه یافت و این مردم بودند که در عرصههای مختلف از جنگ گرفته تا انتخابات در کنار نظام اسلامی بودند.
وی افزود: در این نظام همه امور دست مردم است و برخلاف دموکراسی غربی که در دست عدهای زورگو و ثروتمند به اسارت گرفته شده و به کار ویترینی تبدیل شده است در این نظام مردم سالاری دینی حاکم است.
آقای نصرالله زاده به نقش مهم جوانان در نظام اسلامی اشاره کرد و گفت: هدف انقلاب تمدن سازی و جامعه سازی است و جوانان و دانشگاهیان بیشترین نقش در این زمینه را دارند.