زارعی کوشا در مراسم رونمایی از سند رسمی ثبت جهانی فرش یک پود سنندج، صنعت فرش را یکی از مزیت های مهم در مسیر رشد و توسعه استان دانست.

اسماعیل زارعی‌کوشا صبح امروز در مراسم ثبت جهانی فرش سنندج و بیجار اظهار کرد: امروز جهانی شدن فرش سنندج و بیجار را به جشن می‌گیریم.

استاندار کردستان تصریح کرد: بنا به گفته متولیان امر در این حوزه بی‌سابقه است که  دو شهر و دو فرش از یک استان باهم ثبت جهانی شوند و این افتخار است.

زارعی‌کوشا افزود: برای پیشبرد و ارتقا نزدیک‌ترین راهمان تمرکز بر مزیت‌هایی است که خداوند به ما ارزانی داده و مردم در طول زمان با سخت‌کوشی و اهتمام آنها را حفظ و به یادگار گذاشته‌اند.

او صنعت فرش را یکی از مزیت‌های مهم در مسیر رشد و توسعه استان دانست و گفت: امیدواریم این ثبت جهانی که با اهتمام مسئولان کشوری و استان شکل گرفته است را بستری برای توجه هرچه بیشتر به این صنعت ارزشمند و شناساندن آن به جامعه جهانی باشد.

استاندار کردستان خاطرنشان کرد: تلاش در راستای برون‌رفت از مشکلاتی که دامن صنعت فرش را گرفته و همچنین گام نهادن در مسیر رشد هرچه بیشتر آن در سطح استان به صورت ویژه دنبال خواهد شد.

زارعی‌کوشا با بیان اینکه برای رفع چالش‌ها و مشکلاتی که در حوزه اشتغال و اقتصاد در استان وجود دارد باید روی مزیت صنعت فرش متمرکز شد، افزود: توجه به توسعه صنعت فرش می تواند بخش قابل توجهی از چالش‌های معیشتی و اقتصادی مردم در این استان را رفع کند.

قالی سنندج از جذابیت و گیرایی خاصی برخوردار است

مدیر کل صنعت ، معدن و تجارت کردستان نیز در این مراسم اظهار کرد: ثبت جهانی فرش دستباف سنندج و بیجار را به مردم هنردوست و هنرمند استان تبریک و امیدواریم روز به روز شاهد شکوفایی هرچه بیشتر این صنعت باشیم.

او خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه امسال از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال مهار تورم و رشد تولید مزین شده است به جرات می‌توان گفت فرش دستبافت تنها کالای ایرانی است که می‌توانیم به آن افتخار و در حوزه تولید به آن ببالیم.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان تصریح کرد: نام کردستان همیشه مترادف با بهترین فرش‌های دستبافت بوده است که با ذوق و سلیقه فرشبافان توانمند و خوش ذوق این استان پدید آمده است.

خلیقی افزود: فرشبافان سنندج و بیجار به واسطه بافت فرش‌های بی‌نظیر امروز شهرت جهانی پیدا کرده‌اند، قالی سنندج از جذابیت و گیرایی خاصی برخوردار است، ظرافت در بافت و اصالت در رنگ و کیفت و ظرافت بی‌نظیر آن به چند صده باز می‌گردد.

او با بیان اینکه قالیچه‌های کردی در مجموع قشنگ و درشت بافت هستند، گفت: قالیچه سنندج از جمله نفیس‌ترین قالیچه‌هایی به شمار می‌رود که بافت یک پود آن این فرش را بسیار مجزا کرده است.

خلیقی عنوان کرد: گل وکیلی، گل محمدی، گل و بلبل و... از نقشه‌های مختلف در فرش دستبافت سنندج هستند و قالی بیجار نیز که به فرش گروس و دو پود شهره به قالی آهنین شهره دارد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان افزود: با وجود سابقه طولانی استان در حوزه فرش دستباف و وجود ۹۰ هزار بافنده سالانه ۱۸۰ هزار متر مربع فرش در کردستان بافته می‌شود.

خلیقی عنوان کرد: این جامعه عظیم فرش دستباف در قالب اتحادیه، تعاونی‌ها، اتحادیه‌های صنفی، انجمن فرش دستباف و خانه خلاق و خوشه هنر فرش دستباف نقش‌آفرینی می‌کنند.

او به راهکار‌های توسعه صادرات فرش دستباف در استان هم گریزی زد و گفت: جلب مشارکت سرمایه‌گذار در راستای مطالعه سلیقه مشتریان و طرح فرش منطبق با سلایق مشتریان و ایجاد تجهیزو توسعه زیرساخت‌های پشتیبان صادرات فرش دستباف پایانه‌های صادراتی فرش دستباف و دعوت از تجار مطرح و موفق فرش دستبافت برای معرفی ظرفیت‌های موجود در هنر و صنعت فرش دستباف ضروری است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: ثبت جهانی دو برند فرش شهر‌های سنندج و بیجار حاصل منحصر بفرد بودن نوع بافت تک پود سنه و منحصر به فرد بدون نوع بافت قالی آهنین بیجار و توانمندی‌های تولیدی و صادراتی فرش دستباف کردستان است.

به گفته او، حمایت مالی اجاره غرفه در نمایشگاه‌های خارجی فرش دستباف در راستای حضور تولید کنندگان استانی، انجام تبلیغات از طریق رسانه‌ها و مجلات و نشریات مد و دکوراسیون داخلی معتبر، اجرای طرح‌های تحقیاتی و مطالعاتی در حیطه بازاریابی جهانی و صادراتی فرش استان و اعزام هیئت‌های بازاریابی خارج از کشور و برگزاری دوره‌های آموزشی آشنایی تولید کنندگان فرش دستباف با مهارت‌های بازاریابی آشنایی با بازار‌های هدف و آشنایی با اصول تولید، و قوانین صادرات در مسیر تحقق اهداف توسعه صادرات فرش استان ضروری است.


بیشتر بخوانید

سند رسمی ثبت جهانی فرش یک پود سنندج رونمایی شد


 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار