حجت الله عبدالملکی روز سه شنبه در نشست با اصحاب رسانه در مشهد افزود: مناطق هفتگانه آزاد کشور سال گذشته ۲۳ هزار میلیارد تومان صادرات داشته اند و در سه ماه نخست سال جاری نیز ۱۲ هزار میلیارد تومان مبادلات تجاری را به ثبت رسانده اند.
وی با اشاره به تصویب ۷۰۰ بسته اقتصادی سرمایه گذاری صادراتی مناطق آزاد عنوان کرد: این بستههای اقتصادی و امتیازات در نظر گرفته شده با هدف مشارکت سرمایه گذاری ایرانیهای خارج از کشور و تجار کشورهای همسایه است.
مشاور رییس جمهور خاطر نشان کرد: رفع موانع صادرات، حذف برخی قوانین دست و پا گیر و تغییر در مالیات ارزش افزوده و برخی معافیتهای مالیاتی از جمله مهمترین مواردی است که در این بستههای اقتصادی به آنان توجه ویژه شده است.
وی تصریح کرد: این بستههای اقتصادی در خصوص حمایت از طرح ۳۰ هزار میلیارد تا ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی است که به طور میانگین برای هر منطقه آزاد ۱۰۰ بسته در نظر گرفته شده است.
عبدالملکی گفت: اقتصاد ایران اکنون با عبور از بحران تحریمها خود را به یک ثبات در حوزه بین المللی رسانده است و فضا برای فعالیت سرمایه گذاران داخلی و بین المللی بیش از پیش فراهم شده است.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور عنوان کرد: ایران سرزمین ناشناخته سرمایه گذاری در دنیا است، چراکه با وجود هزینههای تولید اقتصادی پایین، زیر ساختهای بسیار مطلوب، انرژی ارزان و حمل و نقل مناسب هنوز برای دنیا معرفی نشده است.
وی بیان کرد: در بستههای اقتصادی ارائه شده، توجیه و معرفی زیر ساختهای اقتصادی مناطق، تامین زیر ساختهای پروژهها از جمله زمین، آب، برق و گاز و مجوزهای بی نام برای هر پروژه در اختیار فعالان اقتصادی متقاضی قرار میگیرد.
عبدالملکی با اشاره به ظرفیتهای اقتصادی مناطق آزاد عنوان کرد: این مناطق در حوزه فعالیتهای اقتصادی، نگاه ملی دارند نه منطقه ای. از سوی دیگر این مناطق گام بزرگی در مسیر صادرات غیر نفتی دارند و ۳۰ درصد صادرات کشور از این مبادی انجام میشود.
وی اضافه کرد: عدم توانایی در معرفی و حضور فعال در بازارهای بین المللی از مهمترین چالش صادر کنندگان است که با ارائه بستههای پیشنهادی تلاش میشود، این دغدغهها برطرف شود.۳۲