دکتر عباس رضائیان زاده معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: با توجه به برگزاری مراسم عزاداری سالار شهیدان (ع) در ایام محرم و صفر در جای جای ایران اسلامی و اهمیت سلامت عزاداران، رعایت شیوه نامههای بهداشتی توسط مردم و هیاتهای مذهبی از اهمیت خاصی برخوردار است.
او افزود: با برنامه ریزیهای انجام شده، کارشناسان بهداشت محیط بر رعایت موازین بهداشت فردی و محیطی، تهیه و توزیع نذورات و وسایل و تجهیزات بهداشتی در مساجد، تکایا، هیاتها و موکبها نظارت مستمر دارند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: هیاتهای مذهبی، تکایا، مساجد و موکبها در انجام نذورات و اطعام در مراسم عزاداری سوگواران، هرگونه پخت و پز را در مکانهایی با شرایط بهداشتی انجام دهند و همه افراد درگیر در توزیع آب و غذا، باید دارای کارت بهداشت بوده و بهداشت فردی را در هنگام خدمت دهی رعایت کنند.
رضائیان زاده ضمن بیان اینکه مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد، توصیه کرد: از مواد غذایی دارای بسته بندی بهداشتی مورد تایید وزارت بهداشت، استفاده شود.
او ضمن تاکید بر انجام ندادن ذبح و قربانی در جلوی هیات، از مدیران برنامههای مذهبی خواست از فرآوردههای خام دامی با کشتار مجاز و یا بسته بندی شده که مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی است، استفاده کنند.
این مقام مسئول گفت: از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر ۲ ساعت) خودداری شود و در صورت الزام به نگهداری بیشتر از ۲ ساعت، باید مواد غذایی پخته در دمای زیر ۴ درجه سانتیگراد یا بالای ۶۳ درجه سانتیگراد (روی شمعک گاز) نگهداری شوند تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳ درجه نرسد.
معاون بهداشت دانشگاه توصیه کرد: در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع مواد غذایی گرم، از ظروف یکبار مصرف مناسب استفاده و از بسته بندی غذا بیش از ۲ ساعت قبل از مصرف، خودداری شود.
رضائیان زاده از همه دست اندرکاران و سوگواران شهادت سالار شهیدان (ع) خواست تا پسماندهای تولید شده را به صورت بهداشتی در سطلها یا کیسههای زباله، جمع آوری کنند.
نگهداری نکردن مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه و توزیع نکردن آب، شربت و یا شیر بدون بسته بندی در بین دستههای عزاداری و یا در مراسم سوگواری، دیگر توصیههای معاون بهداشت دانشگاه بود.