برارزاده مدیرعامل آب و فاضلاب مازندران با بیان اینکه مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب این شرکت مسئولیتهای مهمی را در حوزه حفظ کیفیت منابع آب و نظارت بر فرآیندهای تصفیه فاضلاب بر عهده دارد، گفت: این مرکز با دارا بودن ۲۱ واحد آزمایشگاه و از طریق نمونه برداری و آزمایش آب به صورت روزانه، ماهانه و سالانه نسبت به تجزیه و تحلیل دادههای آزمایشگاهی اقدام میکند.
او افزود: در این آزمایشگاهها دادههایی مانند PH و TDS و آلایندههای شیمیایی و بیولوژیکی و وجود انواع میکروارگانیزمها و ... مورد بررسی قرار میگیرد.
برارزاده با بیان اینکه در سه ماه نخست امسال ۴۶۳هزار و ۸۴۷ آزمایش بر روی نمونههای آبی انجام شده که مشتمل بر ۵۰ نوع آزمون میباشد، گفت: مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب، وظیفه بررسی عملکرد تجهیزات تصفیه، کنترل و پایش آلایندههای حاصل از فرایند تصفیه، بررسی رعایت استانداردها و مقررات مربوطه و ارزیابی عملکرد کلی تصفیه خانههای آب را برعهده دارد.
مدیرعامل آبفامازندران افزود: مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب از طریق تحلیل دادههای آزمایشگاهی گزارشهای مناسبی را به سازمانها و مراجع ذیصلاح ارائه میدهد تا تصمیمات لازم برای بهبود کیفیت آب و فاضلاب اتخاذ شود.
برارزاده، تدوین و اجرای استانداردها و مقررات را از دیگر وظایف مرکز پایش دانست و گفت: اجرای این وظایف برای تضمین کیفیت آب و فاضلاب در راستای رعایت بهداشت عمومی کاربرد دارد، به همین دلیل این شرکت در اخذگواهینامههای ایمنی آب و فاضلاب نیز اقدامات خوبی انجام داده است.
او افزود: اخذ گواهی نامه ایمنی آب در شهرهای ساری، گلوگاه، قائمشهر، روستاهای مهدی آباد و افراکتی در شهرستان قائمشهر (مشتمل بر ۴ روستا)، مجتمع آبرسانی شهید اسفندیاری نکا (مشتمل بر ۱۹ روستا) و پیاده سازی برنامه ایمنی آب در تمامی شهرها و توسعه آن برای روستاهای استان از جمله اقدامات مهم مرکز پایش در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۱ بوده است.
برارزاده از اخذ گواهی نامههای تخصصی ایزو ۱۷۰۲ برای آزمایشگاههای مرجع و شهرستان قائمشهر، نوشهر و بابل خبر داد و گفت: آزمایشگاه آب و فاضلاب از طریق پیاده سازی استاندارد ایزو ۱۷۰۲۵ و شرکت در آزمونهای مقایسات بین آزمایشگاهی، مسئول بررسی و اعتبار سنجی روشهای آزمایش، بررسی دقت و صحت دستگاهها و تجهیزات از طریق کالیبراسیون میانی و خارجی میباشد.
او بر ضرورت آموزش و آگاهی بخشی همکاران در زمینه حفظ کیفیت آب و فاضلاب اشاره و افزود: به همین منظور دورهها و آموزشهای تخصصی برای ۵۴ نفر از پرسنل مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب در ۳ماهه اول امسال برگزار شد.
برارزاده گفت: مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آب و فاضلاب وظیفه مدیریت صحیح عملیات و تیم کنترل کیفی، ارتباط موثر با سازمانهای مربوطه و اجرای تحقیقات مناسب را عهده دار بوده و همچنین در اطمینان حاصل کردن از کیفیت آب و فاضلاب واز طریق ارائه اطلاعات مورد نیاز برای اتخاذ تصمیمهای مدیریتی صحیح و بهبود فرایندهای تصفیه و تدوین پروژههای ارتقای کیفی ایفای نقش میکند.