اگر علاقه‌مند به ساخت مستند با گوشی تلفن همراه خودتان هستید مطلب زیر را از دست ندهید.

ساخت فیلم مستند می‌تواند هزینه‌بردار باشد و امکانات زیادی هم بخواهد، اما برای قدم‌های اول می‌شود با دوربین تلفن همراه هم شروع‌کرد. اگر یکی از طرفداران پرو‌پا قرص مستند هستید و دوست‌دارید از ناشناخته‌ها سردربیاورید یا درباره مناطقی که وجود دارند و از آن‌ها کمتر گفته شده‌است، معطل ابزار و تجهیزات نمانید. تابستان است و می‌خواهید سفر بروید؟ از سفرتان یا محلی که به آن سفر می‌کنید، فیلم‌بگیرید و از آن یک مستند موبایلی بسازید. همه چیز می‌تواند سوژه مستندتان باشد از آدم‌های خاص و فرهنگ یک منطقه گرفته تا پوشش گیاهی و مناظری که در سفر می‌بینید. در ادامه پنج مرحله مهم را برای ساخت یک مستند  با تلفن همراه را آوردیم.
 
۱- حواستان به منطقه باشد
فیلم‌برداری از هر منطقه‌ای باید و نباید‌های خودش و نیاز به آگاهی از فضا دارد. جلب توجه زیاد به خود در حین فیلم برداری اشتباه است. برای ساخت مستند باید به آداب‌و‌رسوم هر سرزمین و شهر و روستایی که هستید، احترام‌بگذارید و ازخودتان و وسایلی که همراه‌تان است مراقبت‌کنید. یک تلفن همراه با دوربین با کیفیت، کیت سینمای سفر، یک مونوپاد با اتصال به تلفن همراه، سه‌پایه و برنامه FiLMiC Pro می‌تواند ابزارتان برای ساخت این مستند باشد. همه تجهیزات را در خانه امتحان‌کنید و چیز‌هایی که از مستند می‌خواهید روی کاغذ بیاورید. هدف و همه حرف‌هایی را که می‌خواهید، در عرض ۵ دقیقه نشان‌دهید و بگویید.
 
۲- حضور داشته باشید
اگر می‌خواهید یک مستند کوتاه بسازید بهتر است قبل از هر چیز آن را تجربه‌کنید. نباید حواس‌تان فقط به دوربین، آماده‌سازی و تنظیم‌کردن صحنه‎ها باشد. یک مستند خوب وقتی معنی پیدا می‌کند که دنیایی را که در حال ثبت آن هستید، تجربه‌کنید. شاید زمانی خسته‌شوید و بترسید که زمان را از دست‌داده‌اید، اما باید به خودتان یادآوری‌کنید اگر فیلمی می‌گرفتید که از آن لذت نمی‌بردید هیچ معنایی برایتان نداشت.


بیشتربخوانید


۳- شکارچی باشید
ساخت یک فیلم مستند به یک ذهن شکارچی نیازدارد. اگر می‌خواهید فیلمی بگیرید که حول محور حرکت می‌چرخد باید به دنبال فرصت‌ها باشید تا آن را شکارکنید. گاهی لازم‌است روی صندلی جلوی اتوبوس بنشینید و ساعت‌ها از هرچیزی که می‌بینید از وسایل نقلیه دیگر، مناظر متفاوت و حتی فرصت‌های اتفاقی فیلم‌بگیرید و آن را ثبت‌کنید تا در نهایت به چیزی که دلخواه تان است، برسید.
 
۴- دسترسی خود را گسترش دهید
آرتورشوپنهاور جمله معروفی دارد که می‌گوید: «استعداد به هدفی برخورد می‌کند که هیچ کس دیگری نمی‌تواند به آن ضربه بزند. نابغه به هدفی برخورد می‌کند که هیچ کس دیگری نمی‌تواند ببیند.» شاید زمانی تاثیرگذارترین تصمیم این باشد که فیلم دوهفته‌ای را به یک مستند کوتاه ۵‌دقیقه‌ای تبدیل‌کنید. کاری که شاید به ظاهر غیرممکن به‌نظربرسد، اما در‌های بزرگی را به رویتان باز می‌کند. فیلمی را که در بازه زمانی ۵ دقیقه‌ای زندگی می‌کند، نمی‌توان با هیچ استاندارد سنتی تعریف کرد بنابراین نمی‌توان آن را به یک مخاطب خاص محدود کرد.
 
۵- به خود اعتمادکنید
حتما این را تجربه‌کردید. داخل خودرونشسته‌اید و یک نفر پشت فرمان خودروی بهتری است. مهم این است که شما چگونه آن خودرویی را که دارید رانندگی می‌کنید. این همان نکته‌ای است که باید در پروژه خود اعمال‌کنید. هر تصمیمی که می‌گیرید باعث ایجاد یک اثر جدید می‌شود. به ابزاری که در اختیار دارید و زمان و غرایز خودتان احترام بگذارید، مستندتان را بسازید و بقیه را به مخاطب بسپارید. شاید در تجربه‌های اول مستندتان خوب از آب درنیاید، اما در هر کدام تجربه‌ای به دست می‌آورید که اگر شروع نکرده بودید به آن نمی‌رسیدید.

منبع: روزنامه خراسان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار