حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم حمیدی در همایش روسا و دادستانهای سراسر استان کرمان ضمن تاکید بر این مطلب که برخورد با پدیده کشف حجاب، مطالبه به حق مردم از دستگاه قضایی و حاکمیت است، افزود: در این رابطه باید با تدبیر و براساس قانون حرکت کرد. وی یادآور شد: ریاست قوه قضاییه در دیدار اخیر با روسای کل دادگستریهای کشور تاکید داشتند که قوه قضاییه در موضوع حجاب و عفاف مطالبه گر است و در موضع انفعال نیست و روسا و دادستانها باید این موضوع را از مسئولان مربوطه مطالبه کنند تا مسئولیت خود را به درستی انجام دهند.
نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان ضمن بیان این مطلب که بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، حدود ۳۰ دستگاه در حوزه حجاب و عفاف مسئولیت دارند، تاکید کرد: مقامات قضایی باید مطالبه کنند که قوانین مربوط به عفاف و حجاب به درستی اجرایی گردد، زیرا رعایت حجاب از مصادیق حقوق عامه است و مسئولان قضایی و دادستانها باید مسائل این حوزه را با دقت پیگیری نمایند.
حجت الاسلام و المسلمین حمیدی با تاکید بر این مطلب که وضعیت کنونی بدحجابی در جامعه نتیجه ترک فعلها و عدم رسیدگی به مسائل است، تصریح کرد: برای برخورد در این حوزه باید براساس قانون اقدام کنیم و دراین رابطه باید تاکید کرد که طبق تبصره یک ماده ۶۳۸ کشف حجاب جرم است و برای آن مجازات تعیین شده است.
وی یادآور شد: برخی از کشف حجابها به انگیزه اشاعه فحشا و حرمت شکنی صورت میگیرد که این موارد مصداق ماده ۶۳۹ است و مجازات سنگینی را در پی دارد.
رییس کل دادگستری استان کرمان ضمن بیان این مطلب که کشف حجاب جرم مشهود است و تکلیف ضابط در برخورد با جرم مشهود مشخص است، تصریح کرد: هرگونه کشف حجاب از نظر قضایی قابل برخورد است و تکلیف قضات در این زمینه مشخص است و این پروندهها باید بر اساس موازین قانونی مورد رسیدگی قرار گیرد.
حجت الاسلام و المسلمین حمیدی گفت: قضات باید ضابطان را درباره برخورد با جرائم مشهود مربوط به کشف حجاب توجیه کنند و در ادامه دستگاه قضایی باید پیشتیبانیهای لازم را نیز از ضابطان انجام دهد. وی با اشاره به اینکه پروندههای مربوط به بدحجابی از مصادیق طرح مستقیم در دادگاه است، گفت: این امر نافی نظارت مستقیم دادستانها بر این موضوع نیست و دادستانها باید بر این حوزه نظارت دقیق داشته باشند.
رییس شورای قضایی استان کرمان، تفکیک پروندههای مربوط به کشف حجاب را مورد تاکید قرار داد و افزود: باید شعب خاصی در دادگاهها به منظور رسیدگی به پروندههای مربوط به کشف حجاب تشکیل شود تا این پروندهها به سرعت رسیدگی گردد و آرای صادره نیز براساس یک رویه واحد صورت گیرد.
حجت الاسلام و المسلمین حمیدی اظهارداشت: مواردی از کشف حجاب که سازمان یافته و مرتبط با عناصر بیگانه، گروهکهای خارج از کشور و گروههای ضد انقلاب است و با اهداف سیاسی انجام میشود، باید مورد برخورد قانونی قاطع و بازدارنده قرار گیرد.
تشریح تاکیدات ریاست قوه قضاییه در دیدار با روسای کل دادگستریهای کشور
رییس کل دادگستری استان کرمان در ادامه به دیدار اخیر روسای کل دادگستریهای کشور با ریاست قوه قضاییه اشاره کرد و گفت: توجه به سند تحول و تعالی قضایی از تاکیدات اصلی ریاست قوه قضاییه در این دیدار بوده است و تاکید بر این است که سند تحول و تعالی قضایی که هرساله براساس نیازهای موجود به روز رسانی شده است، باید مبنای برنامه ریزیها و اقدامات باشد و خوشبختانه این سند در سطح کشور و استان به برنامه تبدیل شده واین برنامهها اجرایی نیز شده است.
حجت الاسلام و المسلمین حمیدی ادامه داد: اکثر مطالبات رهبر معظم انقلاب اسلامی در سند تحول و تعالی قوه قضاییه طرح شده است و در این رابطه باید مطالبات و فرمایشات معظم له، همواره در اولویت کار مدیران قضایی باشد. وی بهره گیری از نبوغ و ابتکارات مبتنی بر خرد جمعی در انجام برنامهها برای رسیدن به اهداف مورد تاکید قوه قضاییه را مورد تاکید قرار داد و گفت: معنای آتش به اختیار بودن همین است، زیرا هدف گزاری مشخص است و باید علاوه بر ابلاغاتی که از مرکز استان صورت میگیرد، باید از ظرفیتهای شهرستانی نیز استفاده کنید تا به اهدف پیش بینی شده دست یابیم.
حجت الاسلام و المسلمین حمیدی تصریح کرد: در ابتدای امر خودمان باید به قانون ملتزم باشیم و در مرحله بعد باید از دیگران از جمله مدیران و مسئولان مطالبه کنیم که در مسیر قانون حرکت کنند.وی تناسب جرم با مجازات و اجرای مجازات قانونی را از دیگر تاکیدات ریاست قوه قضاییه برشمرد و گفت: ایشان تاکید داشتند که رفتار قضات با مردم باید برمبنای قانون و کریمانه باشد و این امر یکی از نیازهای امروز جامعه و کشور ماست.
نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان افزود: در دستگاه قضایی ممکن است با لحن تند و بداخلاقی مردم روبرو شویم که در این رابطه باید سعه صدر داشته باشیم و با رفتار مناسب پاسخگوی درخواست های آنان باشیم.
حجت الاسلام و المسلمین حمیدی صیانت از مجموعه و کارکنان قضایی و اداری را از دیگر تاکیدات ریاست قوه قضاییه برشمرد و تاکید کرد: باید از خودمان، همکاران و مجموعه مراقبت کنیم تا از مدار اخلاق خارج نشویم و در این راستا باید در حراست از اسرار مردم نیز امانت دار باشیم.
وی تاکید کرد: مراجعات مردمی به مسئولان قضایی و اداری را باید نعمتی از سوی خداوند دانست و باید با این نگاه به آن توجه کنیم که هر ارباب رجوع فرستاده خداوند برای جلب رضایت پروردگار است و قطعا این نوع نگاه موجب افزایش انگیزه خدمت خواهد بود.
لزوم تبیین ابعاد مختلف حادثه عاشورا برای نسل جدید
نماینده عالی قوه قضاییه در استان کرمان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: پیامبر عظیم الشان اسلام فرموده اند: خداوند مهر و محبتی از فرزندم حسین در دل انسان های مومن و مخلص قرار می هد که این حرارت و علاقه، هرگز خاموش نخواهد شد و روز به روز افزایش می یابد و امروز ما پس از بیش از 1450 سال می بینیم که تمامی آزادی خواهان جهان به شخصیت اباعبدالله الحسین (ع) عرض ارادت و علاقه خود را نشان می دهند و روز به روز افزایش می یابد.
حجت الاسلام و المسلمین حمیدی با اشاره به این مطلب که ائمه اطهار(ع) و بزرگان دینی ما پس از حادثه عاشورا تمام سعی و تلاش خود را برای زنده نگه داشتن عاشورا به کار گرفتند، تاکید کرد: برپایی مجالس سوگواری نخستین اقدام ائمه اطهار (ع) برای بزرگداشت حادثه کربلا و یاد و خاطره امام حسین (ع) بوده است و تشویق و ترغیب دیگران نیز دومین اقدام دراین زمینه بوده است.
وی اظهارداشت: تشویق مردم به زیارت امام حسین (ع) و تشویق شاعران به مرثیه سرایی به منظور ترویج مکتب عاشورا از دیگر اقدامات ائمه اطهار (ع) برای زنده نگه داشتن مکتب عاشورا بوده است و این رسالت و وظیفه امروز بر عهده ما نیز هست و نباید احساس کنیم چون در کشور اسلامی و شیعی زندگی می کنیم وپرچم عزای امام حسین (ع) در همه جا در اهتزاز است، وظیفه ای بر عهده نداریم بلکه باید در تمامی شئون زندگی خود ابعاد این حادثه بزرگ را برای فرزندان خود و نسل جدید تبیین کنیم.
رییس کل دادگستری استان کرمان تاکید کرد: می بینیم که دشمنی های امروز دشمنان به دشمنی های سیاسی خلاصه نمی شود و ابعاد فرهنگی و اعتقادی نیز مورد هجمه دشمن قرار دارد و در صدد هستند که به بنیه اعتقادی جوانان و نوجوانان خدشه وارد کنند و از این رو وظیفه داریم ابعاد حادثه عاشورا را برای نسل جدید بیش از پیش تبیین کنیم.