رئیس رسانه‌ملی گفت: هویت‌محوری و عدالت‌گستری دو رکن مهم در رویکرد‌های تحولی رسانه ملی است و سعی می‌کنیم همه رویکرد‌های تحولی‌مان مبتنی بر این دو اصل باشد.

رئیس سازمان صداوسیما و معاونانش مهمان رئیس قوه قضائیه و مدیران ارشد این قوه بودند. تبیین هویت‌محوری و عدالت‌گستری به‌عنوان دو رکن مهم در رویکرد‌های تحولی صداوسیما و طرح مطالبه ملی صیانیت از امنیت فرهنگی جامعه و لزوم یاری‌رسانی قوه قضاییه به رسانه ملی در این زمینه و تنظیم‌گری صوت‌وتصویر فراگیر از جمله مواردی بود که جبلی با رئیس دستگاه قضا در میان گذاشت. عالی‌ترین مقام قضایی کشور نیز در این دیدار تاکید کرد که نباید میان قوه قضاییه و رسانه ملی مرزی وجود داشته‌باشد؛ ما و صداوسیما اهداف کلان مشترکی داریم که همان تحقق آرمان‌های نظام جمهوری اسلامی است.

 پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما در سخنانی در این دیدار تصریح کرد: حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای از متواضع‌ترین مسئولان تاریخ جمهوری اسلامی هستند که بنده در طول خدمتم با آن‌ها برخورد داشته‌ام، ایشان بدون کوچک‌ترین ملاحظات مربوط به جایگاهشان، همواره با فروتنی پذیرای نکات و مطالب ارائه شده از سوی دیگران بوده‌اند.

وی افزود: آقای محسنی اژه‌ای در سال جاری با پایه‌گذاری یک سنت حسنه و برخلاف تشریفات و بیانیه‌های مرسوم، مصاحبه تلویزیونی مربوط به هفته قوه قضائیه را در سازمان صداوسیما انجام دادند و امیدواریم این روش و منش الگویی برای همه مسئولان و دست‌اندرکاران باشد.

جبلی در ادامه، هویت‌محوری و عدالت‌گستری را دو رکن مهم در رویکرد‌های تحولی رسانه ملی عنوان کرد و گفت: ما در سازمان صداوسیما سعی می‌کنیم که همه رویکرد‌های تحولی‌مان مبتنی بر اصول هویت‌محوری و عدالت‌گستری باشد.

وی با بیان اینکه «تبیین مفهوم عدالت در نظام اسلامی»، «معرفی دستاورد‌های نظام در حوزه عدالت اجتماعی» و همچنین «تقویت مطالبه‌گری عدالت در فضای جامعه»، در زمره برنامه‌ها و رویکرد‌های اصلی سازمان صداوسیما قرار دارند، عنوان کرد: مرکز رسانه و روابط عمومی قوه قضائیه همواره در تهیه و تولید محتوا، کمک درخور توجهی به سازمان صداوسیما انجام داده‌اند و ما نیز از این مساعدت‌ها قدردانی می‌کنیم.

رئیس سازمان صداوسیما در بخش دیگری از سخنانش، ضمن اشاره به محتوا‌های ضداخلاقی و هنجارشکنی‌هایی که در ادوار و سالیان گذشته از سوی رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر منتشر می‌شد، اظهار کرد: یکی از ماموریت‌های جدید و بسیار مهم رسانه ملی، تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر است و در این زمینه باید توجه داشته‌باشیم که صیانت و پاسداری از سلامت و امنیت فرهنگی جامعه، از جمله مطالبات مشروع مردم محسوب می‌شود. ما به عنوان مسئولان و متولیان سازمان صداوسیما انتظار داریم که قوه قضائیه در تحقق این وظیفه، یاری‌رسان سازمان صداوسیما باشد.

بر اساس اعلام مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای نیز در این دیدار ضمن بیان اینکه ارتباط بیش‌تر قوه قضائیه و رسانه ملی و بالا رفتن آگاهی‌های حقوقی مردم به نفع کشور و مردم است، تصریح کرد: ضرورت دارد کارگروهی مشترک و تخصصی میان قوه قضائیه و رسانه ملی تشکیل شود و این کارگروه ضمن احصای مشکلات و ظرفیت‌ها، به تعیین اولویت‌ها و راهکار‌ها درخصوص مسائل فی‌مابین مبادرت ورزد.

وی افزود: همچنین ضروری است بخش‌هایی زیرمجموعه این کارگروه نیز تشکیل شوند تا در آن بخش‌ها، مسائل و موضوعات حوزه‌های مختلف قضا و رسانه، با جزئیات و به صورت تخصصی بررسی و کاوش شوند.

رئیس دستگاه قضا با تاکید بر اینکه نباید میان قوه قضائیه و رسانه ملی مرزی وجود داشته‌باشد عنوان کرد: ما و صداوسیما اهداف کلان مشترکی داریم که همان تحقق آرمان‌های نظام جمهوری اسلامی است. اعتقاد من آن است که یک مسئول نباید از رسانه بهراسد و باید این فضا شکسته شود. من در مقاطع و مسئولیت‌های مختلف که با رسانه ملی و سایر رسانه‌ها گفتگو و مصاحبه کرده‌ام تاکید و تمایلم آن بود که سوالات چالشی از من پرسیده‌شود.

حجت‌الاسلام اژه‌ای افزود: سرمایه اصلی نظام ما و دستگاه‌های مختلف نظام از جمله قوه قضائیه و صداوسیما، مردم هستند؛ نتایج کاسته شدن از اعتماد مردم نسبت به مسئولان و کارگزاران، واضح و مشخص است؛ در مسائلی مهم نیز ما با دوگانگی‌هایی مواجهیم. مهم آن است که میان این دوگانگی‌ها چگونه اجماع ایجاد کنیم که از یک طرف به افزایش عدالت اجتماعی بینجامد و از سویی دیگر منتهی به کار‌های خلاف واقع و ظاهرسازی نشود.

رئیس قوه قضائیه تصریح کرد: ما در برخی موضوعات مبتنی بر قانون اساسی جلو نرفته‌ایم و محدودیت‌هایی را در طول دهه‌ها و سال‌ها ایجاد کرده‌ایم که تصور داریم این محدودیت‌ها به نفع ماست، اما به اعتقاد من اگر نگوییم این محدودیت‌ها به ضرر ما بوده، حداقل باید بگوییم به نفع ما نیز نبوده‌است. برای نمونه قانون اساسی تاکید دارد به غیر از چند مورد استثنا، دادگاه‌ها و محاکمات، علنی باشد، اما در این زمینه قانون دست ما را بسته است. گفته می‌شود که دادگاه علنی باشد، اما مفاد آن انتشار پیدا نکند. من به عنوان قاضی‌ای که تجربه برگزاری دادگاه‌های علنی را دارم می‌توانم بگویم که برپایی محاکمات علنی و انتشار مفاد آن‌ها به نفع منِ قاضی و دستگاه قضایی بوده‌است.

وی ادامه داد: وقتی در اثر برپایی دادگاه‌های علنی، ضعف‌ها و استدلالات مشخص شود، می‌توانیم در جهت رفع و تقویت آن‌ها گام برداریم. از سویی دیگر دادگاه‌های علنی برای مردم هم از جهت آگاهی‌بخشی و سایر جهات مؤثر بوده و برای بسیاری از افرادِ مورد محاکمه نیز بازدارندگی بیش‌تری از اعمال مجازات داشته است.

رئیس دستگاه قضا در ادامه با بیان اینکه قوه قضاییه باید ملجا و پناه همه مظلومان و دادخواهان باشد، این سؤال را از مدیران رسانه ملی مطرح کرد که چنانچه فردی متخلف یا مجرم، در قضیه‌ای ذی‌حق باشد و تظلم‌خواهی کرده‌باشد، آیا دستگاه قضایی نباید به استیفای حق او مبادرت ورزد؟ آیا چنانچه قوه قضائیه در خصوص فرد مورد اشاره تحت تاثیر فضاسازی‌ها قرار گرفت و حق او را استیفا نکرد، ظلم رخ نداده‌است؟ رسانه در این زمینه چه تکلیف و مسئولیتی دارد؟

حجت‌الاسلام اژه‌ای افزود: عدالت مفهوم و مقوله بسیط و گسترده‌ای است و باید در همه عرصه‌ها و ساحت‌ها از جمله در توزیع و تقسیم فرصت‌ها، عدالت را برقرار سازیم. گاهی تصور می‌کنیم که مشغول گسترش و بسط عدالت هستیم، اما در واقع در حال ظلم کردن هستیم، لذا باید در این قبیل امور نهایت دقت و حساسیت را به خرج دهیم.

 همچنین در ادامه این دیدار، وحید جلیلی، دبیر ستاد تحول رسانه ملی نیز در این نشست، بر ضرورت ارتقای آگاهی‌های حقوقی جامعه از طریق رسانه ملی تاکید کرد و گفت: یقینا چنانچه در موضوعاتی مانند «ارث» یا «خرید و فروش از طریق قولنامه» آگاهی‌های حقوقی جامعه با همکاری قوه قضائیه و از طریق رسانه ملی افزایش پیدا کند، شاهد کاهش حجم پرونده‌های قضایی ناشی از این دو موضوع در مراجع قضایی خواهیم‌بود.

وی افزود: ما در سازمان صداوسیما خواستار آن هستیم که سازوکاری برای افزایش دسترسی به پرونده‌های قضایی رسیدگی‌شده و مختومه به‌ویژه در حوزه اقتصادی به وجود بیاید.

خدابخشی معاون سیاسی صداوسیما نیز در این جلسه ضمن اشاره به برخی ابعاد طرح تحولی این معاونت، خواستار مساعدت دستگاه قضا برای پخش تصویری جلسات دادگاه‌های مهم شد.

برمهانی، معاون سیما نیز در این نشست تصریح کرد: طبق توافقات به عمل آمده میان مرکز رسانه قوه قضائیه و سازمان صداوسیما، طرح‌های ساخت سریال و تولید آثار کوتاه و آموزشی با محوریت موضوعات حقوقی و قضایی را در دستور کار قرار داده‌ایم.

حجت‌الاسلام والمسلمین مصدق، معاون اول قوه قضائیه نیز با بیان اینکه تقویت رسانه ملی وظیفه همه ارکان نظام از جمله قوه قضائیه است، تصریح کرد: امروز به وضوح شاهد تقویت رویکرد‌های مردم‌محور و تحول در سازمان صداوسیما هستیم و دستگاه قضایی آمادگی دارد در حوزه جهاد تبیین و امیدآفرینی در جامعه در حوزه حقوق و قضا، نهایت همکاری و هم‌افزایی را با سازمان صداوسیما به عمل بیاورد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۵ ۰۱ مرداد ۱۴۰۲
پوشش بازیگران خیلی بد شده‌ . خیانت به کشور در بازیگران زیاده. بازیگران نوکر برعندازان شدن.باید به این وضعیت سروسامان دهید. در هیچ کشوری بازیگرانش اینقدر جرات ندارن به کشورشون توهین کنن چون قوانین سخت دارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۱ ۰۱ مرداد ۱۴۰۲
شعار خالی هیچ عملی نیست .... مبارزه با مفسدان شعار
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۵ ۰۱ مرداد ۱۴۰۲
مرگ بر بیحجاب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۶ ۰۱ مرداد ۱۴۰۲
رسانه دولتی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۴ ۳۱ تير ۱۴۰۲
صدا وسیما هم سکوت کامل در مقابل اشتباهات مقامات و مسئولین پیشه میکند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۴ ۳۱ تير ۱۴۰۲
دستگاه قضا همیشه لطف داره فقط نسبت به صدا و سیما لطف نداره
نسبت طبری و میثم لطیفی و ....لطف داره و یاری رسان آنها هم می باشد .