حسین رضایی امروز ۳۱ تیرماه در اولین گردهمایی بررسی چالشهای تغذیهای درختان پسته در تالار خیام دانشگاه، ولی عصر (عج) رفسنجان گفت: باید بدانیم راهی که برای توسعه باغات پسته در پیش گرفتیم حداقل در پنج سال آینده دنیا به چه سمتی میرود و ما داریم چکار میکنیم و چقدر برنامهریزی داریم.
وی افزود: در مابقی استانها با شیب ملایمی پستهکاری رو به افزایش است اگر چه از نظر آب با محدودیت مواجه هستیم و قیمت نیز به نسبت محصولات دیگر بد نیست. در دنیا نیز کاشت و توسعه پسته رو به افزایش است.
فرماندار رفسنجان گفت: از برنامههای وزارت جهاد کشاورزی سوال کردیم که در پاسخ اعلام شد اصراری بر کشت و توسعه پسته نداریم و هر باغداری میتواند هر نوع کشتی را توسعه دهد لذا وزارت جهاد کشاورزی برنامه خاصی برای باغات پسته ندارد. اما در ۲۸ استان کشور پستهکاری است و در استان خراسان شمالی، جنوبی و رضوی پسته توسعه خوبی داشته است.
وی بیان کرد: با توجه به شرایطی که در استان کرمان داریم مقداری باغات پسته از دست میروند و ۱۰ هزار هکتار را در ۱۰ سال گذشته از دست دادیم، مخصوصا ارقام فندقی پیر میشوند و کله قوچی دارد از رده خارج میشود. در مجموع روند رشد باغات پسته در کشور به نفع ماست و به ضرر ما نیست.
فرماندار رفسنجان با بیان اینکه ۳۲ درصد پسته کل کشور امسال در استان کرمان تولید میشود، افزود: امیدواریم ستاد عالی پسته بزودی تشکیل و موانع صادراتی از سر راه صادرکنندگان برداشته شود.
رضایی با اشاره به اینکه با وجود تغییرات اقلیمی هر سال محصول تولید نمیشود، لذا با راهکارهای علمی تولید آن افزایش مییابد، بیان کرد: پیشبینی شده امسال در ۲۸ استان پسته خیز کشور ۲۰۰ هزار تن محصول برداشت شود که بیش از نیمی از آن در استان کرمان و شهرستان رفسنجان است.
رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه، ولی عصر (عج) رفسنجان، استاد نمونه کشوری و کارآفرین برتر استان کرمان نیز در این همایش گفت: قشر کشاورز همیشه جزء سالمترین، بهترین و معصومترین قشر بوده اند.
روحالله صابری افزود: چالشی که در زمینه کشاورزی در کشور ما وجود دارد این است که جامعه کشاورزی با دنیای علمی فاصله خیلی زیادی دارد و این باعث میشود کشاورزی رشد چندانی نداشته باشد.
وی با اشاره به اینکه کشاورزان جزء سختکوشترین قشر جامعه هستند، گفت: در منطقه رفسنجان که کویری است به دست آوردن محصول در چنین شرایط آب و هوایی یک پشتکار و عزم جدی میخواهد.