مدیر تیم‌های ملی دوومیدانی گفت: این حق را برای کسی قائل نیستم که بخواهد کار ملی‌پوشان را زیر سؤال ببرد؛ چون هر چه قدر پول بدهی، آش می‌خوری.

 بیست و پنجمین دوره رقابت‌های دوومیدانی قهرمانی آسیا در حالی به میزبانی تایلند برگزار شد که کاروان ایران با ۲ نقره و یک برنز به کار خود پایان داد.

هادی سپهرزاد مدیر تیم‌های ملی دوومیدانی گفت: مسابقات در بالاترین سطح برگزار شد و نزدیک به ۱۵۰۰ نفر در آن شرکت کردند که بی‌سابقه بود. ژاپن، هند و چین تیم بزرگی را اعزام کرده بودند. نتایج هم گویای این موضوع است که رکورد‌های خارق‌العاده‌ای جابه‌جا شد و این نشان دهنده سطح کیفی بالا بود. مسابقات چهار سال برگزار نشده بود و ورودی‌های جهانی هم آنقدر افزایش یافته بودند که خیلی از ورزشکاران با تمام قدرت شرکت کردند تا از طریق رنکینگ سهمیه بگیرند و همچنین شرایط بازی‌های آسیایی زودهنگام را تجربه کنند. به همین علت سطح مسابقات بالا بود.

وی درباره عملکرد ملی‌پوشان ایران و رکورد پایین برخی از آن‌ها نسبت به رکورد قبلی‌شان گفت: کم تجربه بودن برخی از نفرات یکی از علل این موضوع بود. برای مثال حسین رسولی و سبحان احمدی و ... جزو بزرگترین رویدادی بود که در رده سنی بزرگسالان تجربه می‌کردند و قبلاً در آن شرکت نکرده بودند. همچنین برخی نفرات برای اینکه بتوانند سهمیه برای حضور در بازی‌های آسیایی بگیرند، قبل از مسابقات مجبور به ثبت رکورد شدند که باعث شد زودتر از مسابقات قهرمانی آسیا به اوج آمادگی برسند.

سپهرزاد ادامه داد: یکی دیگر از عوامل این بود که این بچه‌ها رکورد‌های خوبی داشتند و بار روانی زیادی بر روی دوش آن‌ها بود. حسین رسولی با رکوردی که دو هفته قبل از اعزام به ثبت رساند، صددرصد می‌توانست مدال بگیرد و در واقع اگر رکورد خودش را تکرار می‌کرد، طلا می‌گرفت. این ورزشکار به دلیل بار روانی که روی دوشش بود، نتوانست شرایط را مدیریت کند که دلیل اصلی آن کم تجربه بودنش بود.

وی یادآور شد: در مجموع با توجه به تدارکاتی که در این چند سال اخیر دیده شده بود، نتیجه ملی‌پوشان قابل قبول بود. این را با توجه به رسیدگی که به آن‌ها شده بود، می‌گویم. اردو‌هایی برای اکثر این ورزشکاران تا پیش از دو ماه اخیر، وجود نداشت. از زمانی که افشین داوری آمده، یکسری کار‌ها انجام شده، ولی کافی نیست. در واقع برای نتیجه گرفتن و رسیدن به موفقیت شاید دو ماه اردو یک شوک روحی باشد، اما برای نتیجه گرفتن و رقابت کردن با ورزشکارانی که در بهترین کمپ‌های دنیا تمرین می‌کنند، بهترین شرایط را دارند و مسابقات متعددی را رفته‌اند، ما هم باید چنین برنامه‌هایی را در نظر بگیریم.

مدیر تیم‌های ملی دوومیدانی عنوان کرد: در ماده پرتاب دیسک که رسولی حضور داشت، کسی روی سکوی قهرمانی ایستاد که چند ماه در اردوی کالیفرنیا بود و در آنجا توانسته در رقابت‌های مختلفی شرکت کند. مسابقه دادن با حریفان سطح اول دنیا این اعتماد به نفس را ورزشکاران داخلی ایجاد می‌کند تا بتواند یک عملکرد مطلوب داشته باشد، در حالی که ورزشکاران ما از این مهم محروم بودند. همین سه ورزشکار ایرانی یعنی مهدی صابری، حسن تفتیان و فرزانه فصیحی که مدال گرفتند، باتجربه بودند و سابقه حضور در رویداد‌های مختلفی را دارند.

سپهرزاد در پاسخ به این سؤال که «آیا همه نفرات مدعی از سایر کشور‌ها در این رویداد حضور داشتند؟» گفت: قطعاً برخی نفرات نبودند، ولی در رشته‌های مستقیم که ما شانس مدال داشتیم، همه شرکت کرده بودند.

«آیا عیار دوومیدانی ایران در مسابقات قهرمانی آسیا مشخص شد؟» وی در پاسخ به این پرسش اظهار داشت: می‌توانست اینگونه باشد. قطعاً برای رقابت با نفراتی که در سطح آسیا به صورت کامل حمایت می‌شوند، ما هم باید چنین حمایتی را از ورزشکاران نخبه‌مان داشته باشیم. برای مثال حسین رسولی در ۵ مسابقه شرکت کرده که همه آن‌ها در رقابت با حریفان داخلی و البته بدون حضور احسان حدادی بوده است. بچه‌های ما اکثراً در مجموعه ورزشی آفتاب انقلاب و در زیرپله‌های این مجموعه در اردو بودند و شاید آن کیفیت مطلوب را درخصوص تغذیه و غذا نداشتند. من هم خرده‌ای از این اتفاقات نمی‌گیرم، اما این حق را برای کسی قائل نیستم که بخواهد کار بچه‌ها را زیر سوال ببرد؛ چون هر چه قدر که پول بدهی، آش می‌خوری.

سپهرزاد درباره شائبه اختلاف و کدورت میان سجاد مرادی و سرپرست فدراسیون و غیبت شاگردان این مربی از جمله سید امیر زمان‌پور در لیست اعزامی به قهرمانی آسیا به تسنیم گفت: اصلاً اینگونه نیست. محدودیتی در اعزام ورزشکار داشتیم. در واقع نفراتی اعزام شدند که از لحاظ جایگاه‌شان در بین نفرات برتر، شرایط بهتری دارند. زمان‌پور قهرمان ارزنده کشور است، اما رکوردی بهتری که ثبت کرده بود، قبل از انتخاب تیم ما بود. در واقع لیست را زمانی ارسال کردیم که او رکورد ۹:۰۷.۰۰ دقیقه را ثبت کرده و تیم بسته شده بود. حتی فکر می‌کنم رکورد ۸:۵۵.۰۰ دقیقه زمان‌پور که بعد از بسته شدن لیست بود، در بین نفرات شرکت کننده رتبه‌ای نزدیک به چهاردم، پانزدهم می‌شد.

مدیر تیم‌های ملی دوومیدانی اضافه کرد: در واقع نفراتی که برای اعزام انتخاب شدند، جایگاه بهتری در تاپ لیست داشتند. من با سجاد مرادی حرف زدم. سجاد به جز اینکه اسطوره نیمه استقامت ایران است، دوست من و یکی از مربیان خوب ایران به شمار می‌رود. چرا این تفکر وجود دارد که فدراسیون کسی را محروم کند که توانایی کسب مدال داشته است؟ سبحان احمدی در دو ماده ۸۰۰ و ۱۵۰۰ متر با اختلاف بهترین بود و ما هم یک نفر را اعزام کردیم. در ۳ هزار با مانع هم با توجه به اینکه رکورد‌های داخلی هیچ کدام در حد اعزام نبود، این کار صورت نگرفت.

وی درباره برنامه نفرات اعزامی به بازی‌های آسیایی هانگژو گفت: نزدیک به دو ماه فرصت داریم و در این مدت تمام تلاش خود را می‌کنیم تا ورزشکاران هر چه لازم دارند، اعم از مسابقه و امکانات را برایشان فراهم کنیم و بتوانیم در این رویداد با قدرت و سطح بهتری نسبت به قهرمانی آسیا شرکت کنیم.

سپهرزاد درباره برنامه‌ریزی برای اردوی خارج از کشور برای برخی نفرات عنوان کرد: در حال حاضر فقط حسن تفتیان در ایران نیست. او هم با توجه به اینکه در دوره ریاست صیامی این مجوز برون مرزی را دریافت کرده، به خارج از کشور رفته و قرار شده افشین داوری هم همان هزینه اردوی داخل کشور را به او بدهد. درخصوص احسان حدادی نیز باید بگویم که او در مجموعه آفتاب انقلاب است و تمرین می‌کند. قرار نیست او بیرون از کشور برود، مگر اینکه در ادامه برای او مسابقه‌ای پیش‌بینی شود.

 وی گفت: قرار نیست در این دو ماه باقیمانده تا بازی‌های آسیایی شق‌القمر کنیم. همین که بتوانیم به لحاظ روانی این نفرات را به یک آمادگی ذهنی برسانیم، کار بزرگی است.

تسنیم

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۶ ۰۱ مرداد ۱۴۰۲
با این منطق الان فوتبال ما نباید قهرمان جام جهانی میشد؟
آخرین اخبار