نادر تقیزاده با بیان اینکه بیش از ۱۶ هزار میلیارد تومان از بابت حوادث غیر مترقبه شامل خشکسالی، سیل، طوفان، سرمازدگی و تگرگ به کشاورزان استان خسارت وارد شده است، گفت: تا کنون ۲۷۸ میلیارد تومان خسارت از بابت خشکسالی سال زراعی گذشته به کشاورزان استان اردبیل پرداخت شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به هشت برابر بودن پرداختی نسبت به حق بیمه گفت: برای سال زراعی جاری نیز تمام مزارع شهرستانها مورد پایش و بررسی قرارگرفته و پیوستهای فنی لازم انجام گرفته و در سامانه مربوطه بارگذاری شده و منتظر مجوز پرداخت خسارت هستیم که در صورت تأمین اعتبار به موقع تا آخر شهریور ماه به صورت کامل پرداخت میشود.
او با بیان اینکه صندوق بیمه کلیه خسارتهای وارده از قبل سیل اخیر به حوزه دام و طیور و زنبورستان را پرداخت کرده است، افزود: بیمه به عنوان یک بنگاه اقتصادی تنها پشتیبان بخش کشاورزی بوده باید با تنوع بیمهای و با ایجاد انگیزه در بیمه شوندگان همچنین با مشوقهای بیمهای و فرهنگ سازی در این مقوله باعث افزایش سطح بیمه در استان شود.
تقیزاده گفت: تغییر شاخصهای بیمهای به لحاظ عملکرد محصول، تجدید نظر در بحث همگن سازی پوشش بیمهای، تسهیل و تسریع در پرداخت خسارت و در لیست قراردادن برخی بیماریهایی که جنبه اپیدمی دارد از ملزومات صندوق بیمه محصولات کشاورزی است.
او با اشاره به افزایش ۷ هزار هکتار در حوزه زراعت و ۶۲۲ هکتار در باغ سطح بیمه نسبت به سال گذشته و کاهش ۷۵۰ هزار رأس کاهش بیمه در دام می گوید: از کشاورزان تقاضا داریم که برای تأمین حداقل بخشی از خسارت وارده از طریق بلایای طبیعی حتماً به بیمه نمودن محصولات زراعی و باغی و دامی خود اقدام کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از انعقاد تفاهم نامه همکاری ما بین صندوق بیمه محصولات کشاورزی و محیط زیست خبر داد و گفت: بر اساس این تفاهم نامه خسارت وارده از سوی حیوانات وحشی به بهره برداران بخش کشاورزی پرداخت میشود.
تقی زاده می گوید: در این خصوص با توجه به خسارت وارده به کندوها و تنه درختان توسط خرسها در سه شهرستان از طریق کارشناسان مربوطه بررسی شده و جهت پرداخت به صندوق بیمه معرفی شده است.