محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی امروز دوشنبه (۲ مرداد) با حضور در مجلس شورای اسلامی در مورد گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مورد «بررسی نحوه سیاستگذاری دستگاههای متولی در حوزه مدیریت بازار کالاهای استراتژیک گندم و برنج در کشور» گفت: در مورد گندم در سال زراعی ۱۴۰۱ _ ۱۴۰۲، حدود دو میلیون هکتار کشت آبی و نزدیک به ۴ میلیون هکتار کشت دیم زار داشتیم. باتوجه به شرایط آبی کشور میزان خرید گندم از ۷ میلیون تن عبور کرد که با توجه به آمار سال گذشته سی درصد افزایش خرید گندم را داشتیم و نسبت به سال ۱۴۰۰، ۸۲ درصد افزایش تولید گندم را داشتیم. پیش بینی این است که تا پایان فصل برداشت و زمان خرید از ۸ میلیون تن عبور کنیم.
وی افزود: امسال نسبت به سنوات گذشته گندم کمتری وارد خواهیم کرد سعی بر این است در مورد گندم باتوجه به محدودیت منابع پایه به سمت افزایش عملکرد در واحد سطح حرکت کنیم.
نیکبخت تصریح کرد: برنامه بر این است با کشاورزی دانش بنیان، افزایش بهره وری و هوشمند سازی افزایش عملکرد را در تولید گندم داشته باشیم که مسئولیت این کار را به سازمان تاد دادیم.
وزیر کشاورزی گفت: تا امروز برای خرید سال جاری نزدیک به ۱۱۲ همت ارزش ریالی خرید گندم بوده است که ۶۶ همت آن پرداخت شده است که نسبت به سال گذشته شرایط بهتری را امسال داشتیم. در روزهای آینده بخش عمدهای از مطالبات کشاورزان را پرداخت میکنیم، برای سال آینده نهادههای کود و بذر را تأمین کردیم و هیچ مشکلی برای تامین نهادهها وجود نخواهد داشت و این اطمینان را به مردم میدهیم که تامین نهادهها صورت خواهد گرفت.
نیکبخت تصریح کرد: در سال زراعی ۱۴۰۱ _ ۱۴۰۲ سطح زیر کشت برنج ۶۶۲ هزار هکتار بود که پیش بینی این است در سال زارعی جاری به دو میلیون و سیصد هزارتن خواهد رسید و تاکید بر این است که در رابطه با حمایت از تولید کننده داخلی سیاستهای حمایتی و تجاری را به گونهای تنظیم کنیم که در جهت حمایت از تولید کننده داخلی باشد.
وی افزود: امسال برای اولین بار خرید برنج را توسط شرکت بازرگانی دولتی را در دستور کار قرار دادیم.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: خرید برنج طارم و هاشمی از همین هفته توسط شرکتهای بازرگانی و فروشگاههای زنجیرهای در دستور کار قرار خواهد گرفت و تلاشمان بر این است که اگر کشاورزان محصولات سال قبل را در انبار دارند مشکلی برایشان ایجاد نشود. حدود سی مرکز خرید را در استانهای شمالی کشور برای خرید برنج دایر کردیم تا دغدغهای باقی نماند.
نیکبخت گفت: در رابطه با گیلان باید گفت خرید برنج طارم و هاشمی را در دستور کار قرار دادیم، راهبر ما این است که تجار به اندازه واردات برنج باید برنج داخلی خرید کنند، شرط واردات برنج نیز براساس همین راهبرد است. سعی برحمایت از تولید داخل است مسیری که برای تنظیم بازار انتخاب میکنیم مسیری است که از تولید باید کالاهای اساسی تامین شود. تا خودکفایی با حمایت از تولید کننده داخلی شکل بگیرد.
وی افزود: بدون بررسی و تحلیل، واردات انجام نمیدهیم که تولید کنندگان داخلی با مشکل مواجه شوند، به گونهای اقدام نخواهد شد کشاورزان ما آسیب ببینند.
نان مردم،باید نان بماند و آجر نشود.