مسعود حسنلو گفت: اقتصاد صنایع خلاق در دنیا، بخش مهم و عمدهای از اقتصاد کشورهای توسعه یافته را به خود اختصاص داده و گردش مالی بیش از دو هزار میلیارد دلار سهم این اقتصاد در دنیا است.
حسنلو با تاکید بر ضرورت کسب سهم یک درصدی ایران از این اقتصاد، عنوان کرد: وقتی از ضرورت حضور ایران در صنعت خلاق میگوییم و تلاش میکنیم سهمی از ظرفیتهای این اقتصاد داشته باشیم، با توجه به سهم یک درصدی ایران از جمعیت دنیا، ظرفیتهای بالقوه موجود در ایران و ظرفیت نیروی انسانی خارقالعاده، منطقی است که سهمی حداقل یک درصد معادل ۲۰ میلیارد دلار به ایران اختصاص یابد.
وی با اشاره به قانون جهش تولید دانشبنیان، سند ملی توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم و آییننامه اجرایی توسعه زیستبوم خلاق به عنوان پشتوانههای قانونی و اجرایی توسعه صنایع خلاق در کشور عنوان کرد: دو بازوی شرکتهای خلاق و خانههای خلاق و نوآوری، به توسعه اقتصاد صنایع خلاق کشور کمک میکنند به طوری که اکنون بیش از هزار و ۸۰۰ شرکت خلاق و ۱۰۴ خانه خلاق و نوآوری در زیستبوم صنایع خلاق کشور فعالیت دارند.
حسنلو، هدف از برگزاری نشستهای ستاد راهبردی سند توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم را تحقق تکلیف قانونی محول شده سند برای اجرایی سازی راهبردهای مطرح شده دانست و گفت: ذیل این سند، ۱۰ راهبرد اساسی تعریف شده است که ذیل این راهبردها، ۶۰ اقدام عملی طراحی شده است که با اصلاح، تدوین و تصویب این اقدامها به کمک اعضای شورا و نقش آفرینی نهادها و بخشهای مرتبط اهداف سند ملی توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم به سوی اجرا و عملیاتی شدن پیش میرود. در این میان، ستاد نقش یک قرارگاه چابک و هم افزا را ایجاد میکند و با نقش آفرین کردن بخش خصوصی، نخبگان و دستگاههای متولی و اجرائی در قالب یک ستاد، زمینه را برای توسعه صنایع خلاق و فناوریهای نرم و فرهنگی فراهم خواهد کرد.
حسنلو از آغاز به کار فرآیند اجرایی «جایزه ملی نوآوری اجتماعی» به عنوان یکی از برنامههای مشخص شده در سند ملی توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم در تعامل با زیست بوم نوآوری اجتماعی و همه دستگاههای مرتبط خبر داد.