سعید کساییان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان ابراز کرد: زمانی که شیوع بیماری واگیر در منطقهای به صورت ناگهانی افزایش یابد، نگرانکننده تلقی میشود و طبق گزارشها شیوع نگرانکننده بیماری واگیر در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان وجود ندارد.
وی بیان کرد: آبله مرغان از جمله بیماریهای واگیر و عادی در فصل تابستان است و در این فصل به طور معمول شیوع این بیماری افزایش مییابد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، آبله مرغان توسط ویروس موسوم به «واریسلا زوستر» بروز پیدا میکند، این بیماری در اواخر زمستان و اوایل بهار شیوع بیشتری پیدا میکند و به طور معمول با ظهور تاولهای پوستی تشخیص داده میشود.
علائم بیماری آبله مرغان در کودکان خفیف، اما در بزرگسالان شدید است، در مرحله نخست علائم آن شبیه سرماخوردگی مانند تب مختصر، گلودرد، دل درد یا سردرد است، ولی در مرحله بعد به مرور با بروز ضایعات پوستی نمایان میشود.
کساییان اضافه کرد: وبا از دیگر بیماریهای واگیر در فصل گرم سال است که از این بیماری در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان موردی گزارش نشده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان تاکید کرد: شهروندان به منظور جلوگیری از ابتلا به بیماریهای شایع فصل گرم سال مانند بیماریهای گوارشی اسهال و استفراغ، در رعایت دستور العملهای بهداشتی دقت کنند و مواد غذایی فاسدشدنی را یخچال نگهداری کنند و برای مصرف مواد غذایی را بعد از خارج کردن از یخچال گرم کنند.
وی با اشاره به تشنگی و افزایش مصرف آب در فصل تابستان، توصیه کرد: شهروندان برای رفع تشنگی از آب آشامیدنی سالم استفاده کنند که دچار بیماری گوارشی نشوند.