جراحان زیبایی که در کارشان هیچ تخصصی ندارند و سلامت مردم را فدای دخلشان می‌کنند.

فرقی نمی‌کند؛ گاهی تزریقات ساده‌ای مانند بوتاکس و فیلر و گاهی هم عمل‌های جراحی زیبایی! هرچه که هست، این روز‌ها توسط افراد غیرحرفه‌ای و غیر پزشک آن هم به صورت غیرتخصصی و زیرزمینی و خارج از محل نادرست هم انجام می‌شود و با تبیلغات چشمگیر و وسوسه‌کننده‌شان در صفحات شبکه‌های مجازی، طرفداران بسیاری هم پیدا کرده‌اند: «در صورتی که انجام چنین اقداماتی، نیازمند تخصص و محیطی امن و ایمن برای سلامت مراجعه‌کننده است.» این را دکتر حامد باطنی، فوق‌تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی می‌گوید که معتقد است از کوچکترین اقدامات مثل بوتاکس و فیلر تا کار‌های بزرگ مثل جراحی، هرکدام بر حسب طبقه‌بندی خودشان نیاز به آموزش و اطلاعات کافی دارند و نمی‌شود به سادگی از کنار آن گذشت: «چه بسیار مواردی که همین تزریقات ساده، باعث ایجاد عوارضی شده‌اند که بعضا یا برگشت‌پذیر نبوده‌اند یا اصلاح بسیار زمانبر و هزینه‌بری به همراه داشته‌اند.» 

اعتماد؟ چطور و چگونه؟

به محض این‌که تصمیم به زیباتر شدن به وسیله اقداماتی مثل تزریق و جراحی گرفتید، به این‌که کجا و پیش چه کسی این کار را انجام دهید فکر کنید! در واقع این تصمیم و این انتخاب نه آخرین مرحله بلکه اولین قدم برای انجام چنین اعمالی است. موضوعی که دکتر باطنی هم آن را تایید می‌کند: «ما همیشه و به همه افراد توصیه می‌کنیم که اگر دنبال خدمات پزشکی که در حوزه زیبایی قرار است انجام شود، هستید، ابتدا بررسی کنید که ارائه‌دهنده خدمت چه کسی است؟ مهارت و توانایی و تحصیلاتش در چه زمینه‌ای است؟» البته به دست آوردن چنین اطلاعاتی اصلا کار سخت و دشواری نیست؛ چون این طور که حامد باطنی، فوق‌تخصص جراحی پلاستیک می‌گوید، همه این اطلاعات به طور کامل و از طریق مجاری قانونی در اختیار عموم مردم گذاشته شده است: «نمونه‌اش وب‌سایت و صفحات مجازی انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی است که اسامی همه افراد به ترتیب حروف الفبا و با مشخصات کامل ذکر شده است.» و خب چه اطلاعاتی بهتر از این؟ 
 
وسوسه پول!

انجام عمل‌های زیبایی، حوزه پولسازی است؛ این واقعیتی است که نمی‌شود آن را انکار کرد و شاید همین باعث ورود افراد غیر متخصص به این حوزه می‌شود. تجربه احمد باطنی هم نشان از واقعیت چنین موضوعی دارد: «بی‌تردید، گردش مالی قابل توجه این گونه خدمات، باعث ورود افرادی به این ماجرا می‌شود که سعی می‌کنند با حداقل اطلاعات و مهارت، از این راه کسب درآمد کنند. در صورتی که بدیهی است چنین اقدامات حساس و مهمی، نیازمند تخصص و مهارتی است که در درازمدت و از طریق تحصیلات آکادمیک به دست آمده باشد.» و اگر چیزی غیر از این باشد، مداخله غیرمجاز در پزشکی محسوب می‌شود.

زیبایی بیشتر، اعصاب کمتر

شاید بهتر است در زمان تصمیم برای انجام هرکدام از این اقدامات زیبایی، همه عواقب آن را بسنجیم. این طور که دکتر باطنی می‌گوید، در بدن انسان به ویژه صورت، عناصر حساس و مهمی مانند اعصاب و عروق و عضلات وجود دارد که ناآشنایی با ویژگی‌های هرکدام از آنها، می‌تواند عوارض فاجعه‌باری برای بیمار به همراه داشته باشد: «مثلا همین تزریق بوتاکس که هرکسی برای انجامش اعلام آمادگی می‌کند، می‌تواند در صورت کوچک‌ترین اشتباه، باعث بروز عوارض شدیدی از جمله اختلال عملکرد اعصاب یا ورود اختلال به عروق مهم سر و صورت شود.» اختلالی که گاه ممکن است تا اختلال بینایی و حتی نابینایی هم پیش برود. 

​​​​​​اول سلامت بعد زیبایی!

اولویت بودن سلامتی بر زیبایی، ظاهرا شعار به نظر می‌رسد و ممکن است صدای هرکسی را به نقد و اعتراض بلند کند که مگر خودمان موضوع به این واضحی را نمی‌دانیم؟ ولی در مقام عمل که قرار می‌گیرند، حاضرند هدف‌شان را با کمترین قیمت و در نظر گرفتن وجهه خوشبینی‌شان به سرانجام برسانند که حالا مگر قرار است چه بشود؟ در حالی که ممکن است خیلی چیز‌ها بشود! پس فراموش نکنید که مهمترین موضوع در چنین راهی، سلامت باطنی و واقعی ماست؛ سلامتی که خدانکند خدشه‌دار شود، اما روی دیگر قضیه چیست؟ این‌که اگر اقدامات زیبایی، به صورت درست و مناسب درمانی و توسط فرد متبحر و حرفه‌ای انجام شود، تجربه خوشایندی برای بیمار رقم می‌خورد که هر دو شرایط جسمی و روحی او را بهتر خواهد کرد: برای همین است که مدام تکرار می‌کنیم که فارغ از این‌که آگاهانه خودتان را به دست غیرمتخصص نسپارید، حتی به گفته‌هایشان هم اعتماد نکنید و شخصا سوابق و اطلاعات مرکز و فرد مورد نظرتان را بررسی کنید. آن‌وقت می‌توانید با خیال راحت، زیباتر شوید!

منبع: جام جم

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۰ ۰۳ مرداد ۱۴۰۲
وقتی ارزش های انسانی رایج فقط به زیبایی ظاهری خلاصه می شود و همه راز موفقیت و ثروت را در زیبایی و خوشگلی و خوش تیپی و خوش هیکلی بدانند حتما همه دنبالش خواهند بود و در کشوری مثل کشورمان که هر کس هر کاری دلش می خواهد می کند و دریغ از کنترل و بازرسی و ..... حتما عده ای از این شرایط برای درآمد نجومی و خالی کردن جیب مردم سوء استفاده خواهند کرد ....
Iran (Islamic Republic of)
ایرانیومU-238.03
۱۲:۵۰ ۰۳ مرداد ۱۴۰۲
مسئله فقط مسئله پول و سلامتی تنها که نیست که. این هویت است که دستکاری و معیوب می شود. استاد نقاش آنچه را می بیند بر بوم نقاشی منتقل می کند. اگر استاد نقاش ذره ای از حقیقت را کتمان کند یا از خودش چیزی بیفزاید نقاشی او قیمتی پیدا می کند؟ ما را در بحران هویت می خواهند بزور غرق کنند. یکی از وظایف نیروی انتظامی شناخت علم جرم شناسی است و یکی از ارکان جرم شناسی تشخیص هویت و یکی از ارکان تشخیص هویت چهره شناسی است. آیا تو جرمی مرتکب شده ای که صورتی که پروردگار تو میفرماید: فی ای صورة ما شاء رکبک یعنی به هر شکلی که بهترین و مورد پسند ترین پروردگار عالم است تو را ترکیب کرد را تغییر می دهی؟ من مجبورم از خود سازندگان عروسک باربی وام بگیرم تا بحث را اثبات کنم. چه کسی نقاشی کوبیسم را ابداع کرد؟ ما علمی داریم به نام زیبایی شناسی که معادل فرنگی اش می شود استتیکز. بی نقص بودن معادل ریبایی نیست. بلکه مثل نت های موسیقی هر هفت نت با هم فرق دارند و نه اینکه کپی همدیگر باشند. فرق بین نتهای موسیقی علت العلل اشتهار باخ است نه کپی برابر اصل بودن آنها. تو وقتی آنچه نادیدنی است آن بینی مشعوف می شوی. وگرنه دیدار تکراری هیچ حظی ندارد. انا جعلناکم قبائل و شعوبا (لتعارفوا). این لتعارفوا یعنی تا خوشحال شوید است که دیدار را خوشایند میکند. جراحی زیبایی را مجرمین بالفطره باب کردند و نه انسانهای پاک نهاد. الا برای تجویز پزشکی محض.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۱۳ ۰۳ مرداد ۱۴۰۲
منو بکش ولی خوشگلم کن...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۸ ۰۳ مرداد ۱۴۰۲
خخخخ

باشه