افشین آزادی گفت: تدوین سند زیست بوم مواد مخدر ویژه استان کردستان به عنوان یک ضرورت بسیار مهم است.

 سرپرست حوزه هنری استان کردستان  امروز در دیدار با جانشین دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدراستان کردستان که به منظور تبادل تفاهم نامه همکاری فی مابین در محل شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر برگزار شد، با قدردانی از تلاش‌های صورت گرفته توسط شواری هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در استان کردستان گفت: آنچه که به عنوان یک ضرورت بسیار مهم باید به آن توجه گردد احصاء و شناسایی مسائل مختص به استان کردستان در رابطه با موضوع مواد مخدر است.

او در این زمینه تأکید کرد: تجویز یک نسخه واحد در مسیر مبارزه با این بلای خانمان سوز در کشور جوابگو نیست و قطعاً هر استان متناسب با زیست بوم خود باید یک سند ویژه مبارزه‌ای را تدوین و اجرایی نماید.

آزادی تصریح کرد: شند زیست بوم یک مسئله بسیار مهم وکلیدی است که می‌تواند یک ارزیابی دقیق و نقطه‌ای را متناسب با وضعیت هر منطقه را به تصویر در آورده و ذیل آن در قالب شناسایی ضعف‌ها و قوت ها، فرصت‌ها و تهدید‌ها به برنامه ریزی در مسیر مبارزه‌ای گام برداشت.

او با مهم ارزیابی کردن این تفاهم نامه همکاری گفت: هنر یکی از بهترین ابزار در مسیر روشنگری جامعه در خصوص خطرات گسترش مواد مخدر است و هنرمندان می‌توانند با بهره مندی از انواع هنر‌ها در این مسیر به کشور کمک کنند.

سرپرست حوزه هنری استان کردستان ادامه داد: آنچه در این رابطه ضروری است پیدا کردن سوژه مناسب و نحوه بیان هنرمند در به تصویر در آوردن آن است که می‌توان با برگزاری نشست‌های تخصصی توسط کارشناسان ستاد مبارزه با مواد مخدر و قراردادن هنرمند در معرض سوژه جهت درک درست چرایی و دلایل گرایش افراد به مصرف مواد مخدر است که پس از آن هنرمند می‌تواند بدرستی واقعیت‌های موجود را در قالب هنرش به تصویر در آورده و بر مخاطبش تأثیر بگذارد.

او تصریح کرد: خیلی از اقدامات صورت گرفته فرهنگی بدلیل عدم برنامه ریزی مناسب و نبود سند متناسب با زیست بوم استان مقطعی بوده است و متأسفانه امکان سنجش اثر گذاری آن بر مخاطب و جامعه وجود ندارد که باید با تغییر در شیوه‌ها متناسب با وضعیت استان در جهت سنجش مداوم و مستمر آن تلاش و برنامه ریزی کرد.

سرپرست حوزه هنری کردستان افزود: ما در حوزه هنری می‌توانیم به عنوان بازوی فرهنگی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر عمل کرده و در بخش‌های مختلف متناسب با نوع مخاطب تولید محتوا کنیم.

آزادی گفت: با فراهم سازی امکان حضور هنرمندان در کمپ‌ها این امکان را به ما در حوزه هنری خواهد داد تا در جهت برگزاری برنامه‌های هنری مختلف شامل نمایش فیلم، اجرای تئاتر، برپایی نمایشگاه‌های هنری، برگزاری نشست‌های خاطره گویی بهبود یافتگان، تولید مستند‌های کوتاه از نحوه آلوده شدن افراد به مواد مخدر، آموزش و تشکیل گروه‌های هنری با استفاده از افراد بهبود یافته و کمک مداوم به آنان در این مسیر فعالیت کنیم.

او به فعالیت‌های اخیر حوزه هنری کردستان در نایسر هم اشاره کرد و گفت: با کمک مسئولین استان خوشبختانه بستر مناسبی در این ناحیه بزرگ منفصل شهری در قالب یک مجتمع فرهنگی وهنری مهیا گردیده است که بخشی از آن در اختیار حوزه هنری قرارگرفته است که در آن دوسالن سینمایی مجهز و کلاس‌های آموزشی پیش بینی گردیده که علی رغم مشکلات باقی مانده در مسیر تکمیل نهایی آن ما با مساعدت مسکن وشهر سازی و همراهی بسیار خوب شهرداری نایسر به صورت موقت یک مسیر دسترسی به این مجتمع را فراهم کرده ایم و هم اکنون کلاس‌های آموزش هنری با استقبال بسیار خوبی که شده است در این محله در رشته‌های مختلف به صورت رایگان آغاز شده است.

آزادی تصریح کرد: حوزه هنری استان کردستان این آمادگی را دارد در صورت حمایت‌های لازم و تأمین اعتبار تا با تمام توان و امکانات در مسیر مبارزه با گسترش مواد مخدر و همچنین کمک درمسیر کاهش آسیب‌های اجتماعی ناشی از آن با تولید کتاب، فیلم، انیمیشن، کاریکاتور، تولید محتوا، انواع هنر‌های تجسمی، معرفی شهدای مسیر مبارزه با مواد مخدر در استان در قالب خاطره نگاری و مستند، موسیقی، نمایش، ورک شاپ‌های تخصصی، برگزاری نشست‌های هم اندیشی و ... شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر را یاری کند.

او در پایان گفت: البته در حوزه هنری استان کردستان در طول سال‌های گذشته هم اقدامات گسترده‌ای متنساسب با موضوع مواد مخدر و معضلات اجتماعی صورت گرفته که می‌توان به تولید ۱۴ فیلم کوتاه ۱۰۰ ثانیه ای، برگزاری شب‌های شعربا موضوع مواد مخدر، چاپ کتاب داستان و شعر با موضوع مواد مخدر، تولید بیش از ۱۰ فیلم کوتاه با موضوع مواد مخدر، برپایی نمایشگاه تجسمی شامل نقاشی و گرافیک و کاریکاتور، تولید نمایش و ... اشاره کرد.

عملکرد حوزه هنری کردستان در بحث مبارزه با اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی ستودنی است

 جانشین دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدراستان کردستان نیزدر این دیدار گفت: یک کار هنری خوب و درست می‌تواند در زمینه بالابردن مؤلفه‌های فرهنگی و حساسیت جامعه نسبت به اقدامات مراقبتی و کاهش معتادین در جامعه مؤثر واقع شود.

او ادامه داد: البته یک اثر هنری اگر متناسب با مؤلفه‌های مورد نظرو علمی در نظر گرفته شده در بحث مبارزه با مواد مخدر تولید نشود بسیار می‌تواند مخرب عمل کرده که برای آن باید کمیته‌های تخصصی تشکیل و هنرمندان از آخرین داده‌ها و نحوه انتقال پیام به مخاطب آگاه گردند.

کریمی در این زمینه به آثار هنری مختلفی که صورت گرفته است اشاره کرد و گفت: در این آثار با قراردادن تیم‌های تخصصی و تحقیق و پژوهش و جمع بندی تمام نظرات شاهد آثار ارزشمندی بوده ایم که نمونه آن را می‌توان در فیلم "هرس" مشاهده کرد.

او با اشاره به تفاهم نامه منعقده بین شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و حوزه هنری گفت: در قالب این تفاهم نامه سه ساله می‌توان کار‌های ارزشمندی را انجام داد و با توجه به شناختی که از توان و اهتمام حوزه هنری وجود دارد کار‌های ماندگار هنری را می‌توانیم شاهد باشیم.

او با استقبال از نظرات سرپرست حوزه هنری استان کردستان در بخش تدوین سند زیست بوم ویژه استان گفت: مطالعات بسیار خوبی در این زمینه در حال انجام است و امیدواریم با همکاری دستگاه‌های مختلف در سریعترین زمان ممکن یک سند جامع بومی در این زمینه را شاهد باشیم.

این کارشناس و مدرس حوزه مواد مخدر ادامه داد: این آمادگی را داریم تا در خصوص برگزاری نشست‌های مختلف با هنرمندان و آموزش آنان و کمک در پیدا کردن سوژه مناسب در کنار مهیا کردن امکان حضور در کمپ‌ها و دیدار با بهبود یافتگان و دیگر مسائل مورد نیاز آنان با همکاری حوزه هنری اقدام کنیم.

کریمی پرداختن به موضوع اعتیاد به عنوان کلان آسیب اجتماعی از مسیر فرهنگ و هنر ضرورتی انکارناپذیر عنوان کرد و گفت: امیدوارم با همکاری حوزه هنری و ایجاد زبانی مشترک میان دغدغه‌مندان به بیان روایات مختلف در این حوزه پرداخته و از ذوق و استعداد هنرمندان بخش‌های مختلف هنری، برای حساس سازی مردم و الویت دهی به مسئولان در خصوص خطرات این پدیده شوم اجتماعی و لزوم توجه همگان برای رفع و کنترل آسیب بهره برد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.