غلامرضا سرگزی گفت: دامپزشکی استان با ۴۲ تیم ثابت و سیار و با همراهی ۲۱دامپزشک، ۴۱ ناظر بهداشتی و ۱۲ناظر شرعی بر کشتار دام قربانی جهت تهیه نذورات در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی نظارت شرعی و بهداشتی خواهند داشت.
وی افزود: توصیه میشود به منظور رعایت شرایط بهداشتی و اجتماعی، هیاتهای مذهبی، خیران و شهروندان باید دام خود را از میادین و مکانهای مجاز عرضه دام زنده تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند و عزاداران از کشتار دام در مکانهای عمومی و مسیر تردد دستههای عزادارای، خودداری و کشتار در کشتارگاههای دام انجام دهند و از تماس مستقیم با خون دام که میتواند منشاء بیماریهایی از جمله تب کریمه کنگو، تب مالت و سایر عفونتهای میکروبی باشد، جدا خودداری کنند.
مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان هشدار داد: هیاتها و افراد برای از بین بردن احتمالی برخی از عوامل بیماریهای زای دامی، از جمله عوامل بیماری تب کریمه کنگو و تب مالت، لاشه دام ذبح شده به صورت کامل حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری و از قطعهبندی گوشت تازه بلافاصله بعد از کشتار بدون رعایت مدت زمان مزبور جداً خودداری کنند.
وی ادامه داد: ادارات دامپزشکی شهرستانها و شماره چهار رقمی ۱۵۱۲ برای ارتباطات مردمی به منظور انجام بازرسیهای بهداشتی و شرعی و تایید سلامت لاشه و آلایش و ارائه مشاوره فعال هستند.