یکی از الزامات تجاریسازی فناوری نانو و ورود به بازارهای جهانی، اخذ استانداردهای بینالمللی، منطقهای و همچنین مشارکت در فرآیند تدوین استانداردهای بینالمللی و پروتکلهای جهانی است؛ از این رو کشورها با مشارکت در فرآیند تدوین استانداردهای بینالمللی میتوانند اولویتهای ملی خود را در سطح جهانی مطرح کرده و با تدوین استاندارد برای محصولات خود ضمن ایجاد بازار بینالمللی از منافع ملی خود در سطح بینالمللی دفاع کنند.
در این راستا یکی از برنامههای ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو کمک به تدوین استانداردهای ملی و بینالمللی فناوری نانو با توجه به اولویتهای کشور است. این ستاد با استفاده از توان ملی و ظرفیت متخصصین، اساتید و فناوران داخل کشور تاکنون توانسته است ۱۰ استاندارد بینالمللی را تدوین کند، این استانداردها در موضوعاتی مانند نانوذرات، نانوالیاف، بستهبندیهای مواد غذایی، منسوجات آنتیباکتریال، نانوپوششها و … تدوین شده است.
در همین رابطه، ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و میکرو اقدام به برگزاری فراخوان مشارکت در تدوین استانداردهای بینالمللی در حوزه فناوری نانو کرده است و اعضای هیئت علمی، پژوهشگران، فناوران و صاحبان کسب و کارها دعوت شدند تا با توجه به اولویتهای تعیین شده موضوعات پیشنهادی تدوین استاندارد خود را در قالب فرم مورد نظر به این ستاد ارسال کنند.
مهلت ارسال درخواستها تا ۲۰ شهریور تعیین شده است و طرحهای واجد شرایط و تایید شده توسط داوران، مورد حمایت ستاد ویژه توسعه فناوری نانو قرار میگیرند.
به نقل از ستاد نانو، موضوعات اولویتدار برای مشارکت در تدوین استانداردهای بینالمللی شامل نانو غشاها در تصفیه آب، نانوحسگرها با کاربرد در حوزه سلامت، نانوپوششهای ضدخوردگی، نانوپوششهای سخت، رنگهای عایق حرارت، نانولیپوزومها و نانوکپسولها در کاربرد دارو رسانی و نانوحبابها با کاربرد در تصفیه آب و پساب است.