منصور فرشاد گفت: مجوز ساخت نخستین سامانه رادار هواشناسی گلستان در گنبدکاووس دهه فجر سال ۱۳۹۹ با حضور رییس سازمان هواشناسی کشور صادر و عملیات اجرایی آن در مرداد سال گذشته آغاز شد.
او افزود: در مرحله نخست ۴۰ میلیارد ریال بهصورت اسناد خزانه برای مطالعات اولیه و مکان یابی و طراحی ابنیه توسط مشاور این پروژه تخصیص یافت و در مرحله بعدی ۱۰۰ میلیارد ریال از محل مصوب سفر اسفندماه سال ۱۴۰۰ رییس جمهور به استان و سال ۱۴۰۱ هم ۱۰۰ میلیارد ریال دیگر از محل اعتبارات استانی جذب شده است
رییس اداره هواشناسی گنبدکاووس ادامه داد: عملیات ساخت این پروژه با زیربنای هزار و ۱۴۰ متر مربع همراه با دکل یا برج با بیش از ۳۰ متر ارتفاع با اعتبارات تخصیص یافته تاکنون ۳۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
فرشاد انجام فوندارسیون، پایان اسکلت بندی طبقات اول و دوم ساختمان ابنیه رادار و شروع اسکلت برج رادار را از جمله اقدامات اجرای در این مدت اعلام کرد و گفت: با توجه به اینکه طبق مجوز صادر شده عملیات ساخت این پروژه در صورت تامین اعتبار باید تا پایان امسال به سرانجام برسد امیدواریم در دور دوم سفر استانی رییس جمهور به استان گلستان اعتبار لازم برای آن تخصیص یابد.
وی افزود: همچنین ۵۰۰ میلیارد ریال هم سازمان هواشناسی بعد از تکمیل ساختمان پروژه برای تجهیز آن پرداخت خواهد کرد.
رییس اداره هواشناسی گنبدکاووس گفت: این رادار کمک بسیار خوبی برای پیش بینی کوتاه مدت وضعیت جوی و اعلام به موقع هشدارهای هواشناسی با پایش سلولهای بارشی است.
استان گلستان ۱۰ ایستگاه سینوپتیک و فرودگاهی، ۲۲ ایستگاه اقلیم شناسی، ۸۰ ایستگاه باران سنجی، ۲۷ ایستگاه خودکار، ۱۳ ایستگاه باران سنجی بر خط، یک ایستگاه جادهای (خوش ییلاق)، یک ایستگاه جو بالا، یک سامانه برآورد شعاع دید افقی در امتداد باند فرودگاه در ۲ سامانه پایش گرد و غبار، ۲ سامانه تشعشع سنجی (اینچه برون و مراوه تپه) و یک سکوی دریایی و ۲ گیرنده تصاویر ماهواره و رادار در مجموع ۱۶۲ سامانه و ایستگاه دارد.
این استان واقع در شمال کشور دارای تنوع اقلیمی از نیمه مرطوب معتدل تا نیمه خشک و خشک و گرم و سرد است که بارندگی آن از ۱۵۰ تا ۸۵۰ میلی متر متغیر و موقعیت طبیعی استان شامل کوهستانهای مرتفع، دشت هموار، مناطق پست، شوره زار، جنگل، مرتع و دریاست.
شهرستان گنبدکاووس با ۴۱۱ هزار نفر جمعیت و پنج هزار و ۷۲ کیلومترمربع وسعت درشرق استان گلستان واقع است.