امر به معروف و نهی از منکر بخشی از پیام بارزترین نماد قیام امام حسین (ع) در روز عاشورا است.
قرار است با توصیه به خوبیها و نهی از بدیها حال جامعه بهتر شود باید از خودمان شروع کنیم سکوت نکنیم و همه را به خوبیها تشویق کنیم
شانه خالی کردن از این مسئولیت مهم میتواند جای ارزشها و ضدارزشها را تغییر دهد.
مهمتر این است که نباید این فریضه را سازمانی تلقی کرد چرا که یک وظییفهای همگانی است.
ابزار و اساس کاری هم دارد، البته بالا بودن روحیه انتقادی و پذیرفتن خطای خود گره گشای کارهاست.
در ایام سوگواری سالار شهیدان حضرت ابادعدالله حسین (ع) بهترین فرصت و بهانه برای زدودن غبار فراموشی بر این فریضه دینی است.
امر به معروف و نهی از منکر از واجبات و فرایض بسیار مهم و بزرگ اسلامی به شمار میرود و با رعایت شرایط آن یک تکلیف شرعی عمومی برای حفظ احکام اسلام و سلامت جامعه است.
این فریضه الهی منحصر به قشر و صنف خاصی از مردم نیست و تمام اقشار و اصناف واجد شرایط را در بر میگیرد.
هرگاه در جامعه اى این فریضه مهم اجرا نشود و افراد در قبال پیاده شدن این امر خطیر احساس مسئولیت نکنند، آسیبهای اجتماعی آن جامعه به بیشترین حد خود میرسد.
اسلام نیز از پیروان خود مى خواهد که خود را در برابر جامعه متعهد بدانند و در صورت مشاهده ستم و گناه سکوت نکنند، بلکه همواره دیگران را به خوبىها امر کنند و از بدىها باز دارند.
تاکیدهاى مکرر قرآن کریم، در خصوص امر به معروف و نهى از منکر بیانگر اهمیتى است که اسلام براى سالم سازى محیط اجتماع و مبارزه با عوامل فساد و گناه قائل شده است.
اهمیت فریضه امر به معروف و نهى از منکر تا بدانجاست که سایر فرایض و دستورهاى اسلامى در پرتو اجراى آن، بر پا داشته مى شود و جامعه اسلامى محقق مىشود.
امام حسین (ع) میفرمایند: من برای اصلاح امت خروج و قیام کردم که این قیام اصلاحى ریشه در نهضتهای اصلاحى انبیا داشت و او وارث خط صلاح و اصلاح پیامبران بود و در این راه جان داد تا مفاسد بر چیده شود.