نیکولای شولگینوف، وزیر انرژی روسیه امروز (جمعه) گفت: مسکو به هدف خود که کاهش ۵۰۰ هزار بشکهای عرضه نفت به بازار در ماه اوت بود رسید. این تصمیم در راستای هماهنگی با کارتل نفتی اوپک پلاس و به صورت داوطلبانه انجام شد که قرار بود ابتدا تنها در ماه مارس اجرایی شود، اما تا ماه اکتبر نیز گسترش یافت.
به گزارش تله تریدر، شولگینوف افزود: روسیه پیشتر از ماه ژوئیه برای رسیدن به کاهش ۵۰۰ هزار بشکهای نفت در روز اقدام به کاهش تدریجی عرضه به بازار کرده بود.
گزارش جدید سازمان اوپک نشان میدهد میزان تقاضا برای نفت خام در بازار جهانی در سال جاری میلادی شاهد رشد ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار بشکهای است. این میزان یکصد هزار بشکه از پیش بینی قبلی بیشتر است.
کشورهای بزرگ صادر کننده نفت عضو اوپک پلاس از جمله عربستان سعودی از جمله کشورهایی بودند که با کاهش داوطلبانه عرضه به بازار موافقت کردند. همین موضوع باعث شد بهای نفت وست تگزاس اینترمیدیت و نفت برنت دریای شمال در بالای ۷۰ دلار به ازای هر بشکه باقی بماند و از ریزش بیشتر آن جلوگیری شد.
افزایش نرخ بهره از سوی بانکهای مرکزی اقتصادهای بزرگ جهان که به منظور مهار تورم انجام شد یکی از بزرگترین دلایل کاهش تقاضا برای طلای سیاه در بازار جهانی بود. افزایش نرخ بهره میتواند خطر رکود اقتصادی را افزایش دهد که همین موضوع بر بهای نفت تاثیر مستقیم دارد.
آمریکا و متحدان غربی اش از ابتدای شروع جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ اقدام به اعمال طیف گستردهای از تحریمها علیه روسیه کردند که حوزه نفت و گاز این کشور که منبع اصلی درآمدهای خارجی مسکو محسوب میشود به شدت تحت تاثیر این موضوع قرار گرفت. با این حال، روسیه با همکاری سازمان اوپک نقش مهمی در تعدیل عرضه و ثبات بهای طلای سیاه در بازار انرژی ایفا کرد.