پختن غذای نذری در ماه محرم یا غذای محرم یکی از سنتهای زیبا و پسندیده مسلمانان، به خصوص مردم ایران و استان یزد در ایام محرم و صفر است. در این ایام، افراد به صورت گروهی در هیئتها و مساجد و حتی حیاط منازل به پخت غذای محرم مشغول میشوند. از جمله مشهورترین انواع غذای نذری یا غذای محرم میتوان به خورشت قیمه، قورمه سبزی، عدس پلو، زرشک پلو با مرغ، پخت انواع حلیم، آش، شله زرد و حلوا اشاره کرد.
پخت غذای نذری به صورت دسته جمعی یکی از زیباییهای این ایام است که این وظیفه سخت و مهم معمولا به عهده مردان خانواده و یا آشپزهای ماهر و باتجربه است.
در عزاداریهای محرم بازار پخت غذاهای نذری در جای جای حسینیه ایران نیز داغ است و مردم نذریهای متفاوتی را دربین یکدیگر توزیع میکنند.
در حسینیه سفید اشکذرهم در روز عاشورا بیش از ۱۲ هزار پرس غذا برای مهمانان و عزاداران پخت میشود ومردم با ایستادن در صفوفی از این غذا بهره مند میشوند.