محرم که میآید هیئتهای عزاداری رونق ویژهای میگیرند، در بیشتر کوچه و خیابانهای شهر هم غذای نذری بین مردم پخش میشود، مردم دور تکیهها و یا خانههایی که نذری میدهند، جمع میشوند تا ظرفی غذا بگیرند.
این روزها در تمام شهرستانها و روستاهای استان فارس پخت غذای نذری به یکی از سنتهای ویژهء ایام عزاداری تبدیل شده است و عاشقان ثارالله پختن غذای نذری و خوردن آن را یکی از مراسم واجب این ایام میدانند.
اهمیت نذری دادن در ایام سوگواری محرم و صفر از گذشته تا امروز حفظ شده و مردم با توجه به شرایط مالی خود در این ایام از عزادارانی که در تکایا و مساجد حضور پیدا کردهاند، پذیرایی میکنند.
مراسم نذری دادن مملو از ارزشهای انسانی و اسلامی است که در کنار همیاری و دوستی مردم، نشان دهنده فرهنگ، آداب و رسوم و عقاید و سنتهای ماست و نشانههایی از یکدلی مردم و شریک بودنشان در عزای سرور و سالار شهیدان است.
همچنین در روز عاشورا عاشقان و شیفتگان خاندان عصمت و طهارت (ع) شرکت لعابیران در شهرستان زرقان فارس یکهزار و ۲۰۰ پرس غذای گرم پخت و میان خانوادههای محروم توزیع کردند.
هیات قشقاییهای مقیم شیراز هم با پخت ۷۲ دیگ غذا نذری در قلب ۷۲ خوان احسان حسینی برای پنجمین سال متوالی بیش از ۸ هزار دست غذا پخت و در بین مناطق کم برخوردار و عزاداران حسینی توزیع کردند که در پخت این غذای نذری حدود ۶۰ نفر از خادمین مجتمع همکاری کردند.