امیر مرادی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان با اشاره به مضرات آتش زدن کاه و کلش گفت: برای حفظ عرصههای جنگلی و محیط زیست کاه و کلش برنج را نسوزانیم.
او افزود: سوزاندن کاه و کلش برنج باعث آلودگی زیست محیطی، ایجاد ناراحتی برای بیماران تنفسی، کاهش حاصلخیزی خاک، از بین رفتن موجودات زنده مفید داخل خاک، کاهش دید رانندگان در جاده و افزایش تصادفات و به خطر افتادن جان هموطنان خواهد شد.
مدیرکل مدیریت بحران گیلان تصریح کرد: شالیکاران گیلانی بعد از برداشت برنج برای حفظ سلامتی انسانها و محیط زیست کاه و کلش برنج را نسوزانند و اطلاعیههای ترویجی جهاد کشاورزی را مورد توجه قرار دهند.
به گفته مرادی، قانونگذار به استناد ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی برای این متخلفان تا یک سال حبس مجازات در نظر گرفته است.
استان گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور است که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری سالانه حدود ۷۵۰ تا ۸۵۰ هزار تن برنج سفید تولید و روانه بازار میکند.