محسن دماوندی نژاد در نشست مسئولان عالی رتبه وزارت جهاد کشاورزی در سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی درصدد است با یک نگاه جدید مبتنی بر اصول فنی و بهداشتی ضمن استفاده از ظرفیت های استان سیستان و بلوچستان در تولید گوشت قرمز از این فرصت برای توسعه منطقه و ایجاد اشتغال با افزایش واحدهای بسته بندی، پرواربندی و کشتار استفاده بهینه نماید.
وی افزود: استان سیستان و بلوچستان، استان برخوردار در زمینه دام و طیور در کشور است و وجود تعداد قابل توجه واحدهای صنعتی دامپروری و کشتارگاهها، این منطقه را در زمینه تامین گوشت در کشور متمایز کرده است.
وی ادامه داد: در سنوات گذشته سرمایه گذاری قابل توجهی در حوزه زیر ساخت های تولید گوشت قرمز در سیستان و بلوچستان نظیر واحدهای پرواربندی و گشتارگاه دام انجام شده که متاسفانه به دلایلی در یک بازده زمانی این ظرفیت ها مورد غفلت قرار گرفته بود اما در حال حاضر با رویکرد دولت سیزدهم می توان این نوید را داد که علاوه بر استفاده از ظرفیت موجود در استان این فرصت برای دیگر سرمایه گذاران فراهم است تا با ورود به این عرصه سهم قابل توجهی از اقتصاد منطقه در این زمینه را در دست گیرند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولیدات دامی با بیان اینکه اصلی ترین رویکرد دولت تبدیل سیستان و بلوچستان به هاب تولید گوشت قرمز کشور است، گفت: به منظور استفاده از ظرفیت های این استان طرح جدید ویژه ای در وزارت جهاد کشاورزی برنامه ریزی شده است که رویکرد آن حمایت از بخش خصوصی است.
دماوندی نژاد وجود ۷۴ واحد قرنطینه دام، توان پرواربندی دام سنگین صنعتی به ظرفیت ۷۳ هزار راس و سنتی ۴۸ هزار راس را از قابلیت های مهم و خاص سیستان و بلوچستان عنوان کرد و گفت: ضروری است برای توسعه زیر ساخت ها، سرمایه گذاری لازم در راه اندازی کارخانه خوراک دام در این استان انجام شود.
سید محمد رضا سیدحسینی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان در این نشست با اشاره به توانمندی های دام و دامپروری استان گفت : سیستان وبلوچستان در حال حاضر دارای ۱۱ واحد کشتارگاه صنعتی باظرفیت ۱۸۰۰ راس دام سنگین و ۳۵۰۰ راس دام سبک ،
۴۰ واحد بسته بندی گوشت با ظرفیت ۹۰ هزار تن در سال، ۷۴ واحد قرنطینه دامی ، ۲۱۹ واحد پرواربندی صنعتی، ۱۴۸۰ واحد پرواربندی سنتی و و ۱۳ واحد کارخانه خوراک دام میباشد که میتواند با استفاده از این زیرساخت ها دام از طریق مبادی مرز وارد و پس از کشتار و بسته بندی با ارسال به بازار مصرف نقش مهمی در تامین گوشت مورد نیاز کشور ایفا نماید