سارا میرزائیان عضو هیات علمی گروه زنان و مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در شیر مادر پروتئینی برای جذب بهتر آهن وجود دارد که در شیرهای فرموله شده وجود ندارد.
او افزود: علاوه بر این، رشد ذهنی و تکامل فردی در نوزادی که به صورت انحصاری با شیر مادر تغذیه میشود بیش از دیگر نوزادان است.
عضو هیات علمی گروه زنان و مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: همچنین شیردهی موجب کاهش ریسک ابتلا به انواع بیماریها از جمله سرطان رحم و پستان و پوکی استخوان برای مادر میشود.
میرزائیان بیان کرد: تغذیه با شیر مادر فوایدی برای مادر و نوزاد دارد که برقراری ارتباط مادر و فرزندی از ساعات اولیه تولد تا نوپایی کودک، حفظ سلامت روان مادر و کودک، کاهش خونریزی مادر، کاهش ریسک ابتلا به سرطان پستان و رحم و پوکی استخوان از جمله مهمترین آنهاست.
او با بیان این که شیردهی منظم مادر به نوزاد در ۶ ماه ابتدایی سال مانع از تخمگذاری و بارداری ناخواسته برای مادر میشود تصریح کرد: اگر نوزاد ۱۲ تا ۱۸ بار در روز از شیر مادر تغذیه شود اثر زیادی بر پیشگیری از بارداری مادر در ماههای اولیه زایمان خواهد داشت.
عضو هیات علمی گروه زنان و مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: مادران فرزندان اول باید توجه داشته باشند که کودک در روزهای اولیه تنها به اندازه ۱۰ تا ۱۵ سی سی شیر نیاز دارد، بنابراین نباید نگران مقدار اندک شیر خود باشند.