امام جمعه شهرستان اهر در پنجمین جلسه شورای فرهنگ عمومی این شهرستان گفت: در جلسات شورای فرهنگی عمومی بنا بر این است که موضوعات کاربردی مورد بحث و بررسی قرار بگیرد و اولویت اصلی این شورا رسیدگی به مسائل مناطق محروم و کمترخوردار شهرستان میباشد.

حجت الاسلام والمسلمین جواد حاجی زاده گفت: مهمترین امنیت، مساله فرهنگی است و اگر مشکلات فرهنگی بخوبی احصا و در شورای فرهنگ عمومی مورد بحث و بررسی قرار گیرد و از هریک از دستگاه‌های مربوطه به نحو احسنت به وظیفه خود عمل کنند شاهد رونق فرهنگی در جامعه خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه نگرش فرهنگی در سطح کشور از سوی مسئولان پایین است گفت: باید برای کار فرهنگی اعتبار ویژه‌ای اختصاص یابد و پول خرج شود چرا که مساله فرهنگ از اهمیت بالایی برخوردار است و اگر توجه و نگاه قابل قبولی به فرهنگ وجود داشت حوادث و فتنه‌ها در کشور اتفاق نمی‌افتاد.

رییس شورای فرهنگ عمومی شهرستان اهر با اشاره به جایگاه معنوی و سیاسی مساجد خاطر نشان کرد: مساجد باید مساجد تراز باشند و باید به گونه‌ای فعالیت صورت پذیرد که همسو با مساجد عصر پیامبر باشد، امام جماعت باید تمام وقت در اختیار مسجد باشد تا مسجد تراز تحقق یابد و باید امام جماعت، هیئت امنا، فرمانده پایگاه، مسول کانون فرهنگی و هنری مسجد همسو با هم فعالیت کنند. 

امام جمعه اهر با اشاره به اینکه موضوع هنر خیلی مهم است عنوان کرد: اگر در نهضت امام حسین علیه السلام هم هنر وجود نداشت این نهضت و قیام بزرگ هرگز احیا نمیشد و این قدرت هنر میباشد که ۱۴۰۰ سال است که این نهضت همچنان زنده و پویا مانده.

وی با گلایه از عدم ارایه گزارش عملکرد از سوی کانون‌های فرهنگی گفت: بنده به عنوان مدیر فرهنگی شهرستان از فعالیت کانون‌های شهرستان اطلاع ندارم و انتظار می‌رود نهاد‌های فرهنگی و مسئولان کانون‌های فرهنگی و هنری بصورت مستمر فعالیت‌های خود را در قالب گزارش ارائه نمایند.

 مدیر ستاد کانون‌های فرهنگی هنری استان آذربایجان شرقی در پنجمین جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان اهر گفت: باید جلسات و تصمیمات شورای فرهنگ عمومی همچون شورای تامین هر شهرستان در راستای حل مسائل و مشکلات فرهنگی شهرستان برگزار گردد و اگر معضلات فرهنگی در شورای فرهنگ عمومی مورد بررسی و حل قرار نگیرد شاهد ناهنجاری‌های جباران ناپذیری در جامعه خواهیم بود.

مرتضی شفیعی با اشاره به اینکه بودجه جاری ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی کمتر از ۵ میلیون تومان است عنوان کرد: با این وضع نباید انتظار خاصی داشته باشیم که تحولی بزرگ در عرصه مسائل فرهنگی و هنری صورت پذیرد چراکه لازمه اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری اختصاص بودجه و اعتبار از سوی دستگاه‌های مربوطه میباشد.

وی با اشاره به اینکه مردمی سازی فعالیت‌های فرهنگی یکی دیگر از مولفه‌های لازم برای تحقق نهضت بازگشت به مساجد است گفت: در استان آذربایجان شرقی تعداد ۱۴۳۰ کانون فرهنگی و هنری در مساجد مستقر میباشد که بصورت مردمی و اعضای مساجد با نظارت ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی اداره می‌شوند که در خوشبینانه‌ترین حالت ممکن ۵۰درصد این کانون‌ها بصورت مستمر فعال هستند.

مدیر فهما با بیان این‌که بخش قابل توجهی از مخاطبان کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان کودکان، نوجوانان و جوانان هستند، تصریح کرد:فعالیت‌های کانون‌ها آموزش محور هستند و در بحث‌های آموزشی در کانون‌های استان هیج تبعیضی صورت نمی‌پذیرد و هدف ما خدمت و توزیع عادلانه امکانات آموزشی در تمامی کانون‌های استان جهت استفاده عموم جوانان و نوجوانان میباشد.

شفیعی در بازدید از کانون‌های فرهنگی و هنری فعال در اهر نیز افزود: تعداد ۴۲ کانون فرهنگی و هنری فعال در این شهرستان وجود دارد که با توجه به گستردگی شهرستان و وجود ۲۲۵ باب مسجد زمینه برای افزایش سهمیه کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد فراهم میباشد که در ماه‌های آینده به تعداد ۷۰ مورد خواهد رسید.

این مسئول فرهنگی استان آذربایجان شرقی با اشاره به اهمیت توسعه و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی گفت: بیش از ۶۰۰ باب کتابخانه در کانون‌های مساجد فعال میباشد که از این تعداد ۲۵۰ مورد کتابخانه مخرن دار و مجهز هستند و در نظر داریم با توجه به ظرفیت‌های موجود در شهرستان‌ها تعداد کتابخانه‌های مخزن دار و مجهز را افزایش دهیم.

شفیعی با اشاره به طرح ۲۰۲۰ اظهار کرد: تعداد ۲۰۲۰ محله کمبرخوردا در کشور شناسایی شده که ۸ محله نیز مربوط به شهرستان اهر میباشد و اگر میخواهیم‌یک کار فرهنگی و مردمی صورت پذیرد بهترین محل کانون‌های فرهنگی و هنری میباشد و اولویت اولیه ما ارائه خدمات به این محلات هستند.

برچسب ها: مشکلات فرهنگی ، مسجد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.