سخنگو شورای شهر شیراز در نطق قبل از دستور جلسه علنی شورای اسلامی شیراز، با اشاره به اینکه در مدیریت شهری، نماد شورا در حفظ حرمت و جایگاه ریاست شورا و در شهرداری در حفظ حرمت و جایگاه شهردار تجمیع و متجلی میشود، عنوان کرد: از این رو لازم و ضروری است که حرمتهای متقابل از طرف همگان حفظ و صیانت شود و چنانچه اختلاف نظری وجود دارد میبایست در جلسات همدلی، همگرایی و همراهی مطرح و حل و فصل شود.
محمدرضا هاجری گفت:کشاندن اختلاف نظرها به افکار عمومی، همچون سوهان روحی است که بار پُر بهای مدیریت شهری را که اینک در میانه میدان موفق و سربلند است، بر زمین میریزد.
او تصریح کرد: جریانها و باندهای سیاسی خارج از شورا چنانچه منافع و مصلحت شهر برایشان اهمیت دارد، دست از تحمیل نظرات ناصواب و دوقطبی سازی سیاسی کاذبانه بردارند وگرنه بیشتر رسوا میشوند.
هاجری گفت: شورا و شهرداری انقلابی پای کار در شهر فارغ از بازیهای سیاسی با خلوص نیت و صفای دل، همدل و همراه فقط روی منافع و مصلحت شهر متمرکز شده تا ایمان و امید مردم را تقویت نموده، اجازه نخواهند داد منافع و مصلحت شهر قربانی القائات بازیگران سیاسی شود.
عضو شورای شهر شیراز در ادامه بیان کرد: شورا و شهرداری شیراز با لحاظ کردن بودجه ۴ میلیارد تومانی برای مرمت، بهسازی و بازسازی مسجد جامع عتیق، این مسجد تاریخی، میراثی و ارزشی را از بن بست خارج و به جایگاه رفیع، پر جاذبه و معنوی خود باز گردد.
هاجری ابراز امیدواری کرد که اوقاف و میراث فرهنگی هم به وظایف ذاتی خود نسبت به این مسجد عمل کند تا شاهد ترک فعل نبوده و فضای معنوی و حال و هوای انقلابی با سرعت و سبقت به این بنای افتخار آمیز برگردد و جایگاهی همچون مسجد گوهر شاد در حرم رضوی را در سومین حرم پیدا کند.
او گفت: از نماینده ولی فقیه در فارس، استاندار فارس و نمایندگان شیراز درخواست دارم با پیگیری برگزاری جلسه همدلی و هماهنگی میان شورا و شهرداری، میراث فرهنگی و اوقاف، سرنوشت آرامستان بزرگ دارالسلام را به سمت و سوی احیاء و بازسازی پر جاذبه رقم زنند.
به گفته هاجری این آرامستان، افتخار شهر بوده و بعد از وادی السلام نجف، میراث معنوی شهر است که میتواند پر رونقتر از تخت فولاد اصفهان باشد.
او گفت: اما امروز آرامستان تبدیل به پاتوق و گورخوابی معتادین متجاهر شده است و سالها است طرح باز آفرینی آماده شده، اما ساکت و راکت با بی خیالی محض شاهد خاک خوری در بایگانیها هستیم.
سخنگو شورای شهر شیراز با اشاره به ضرورت مدیریت آب، بویژه مصرف بیان کرد: گسترش تصفیه خانههای محلی و استفاده از پسابها در بوستانها و باغات سرسبز شیراز، ضرورت مضاعف دارد تا از آب شرب برای آبیاری استفاده نشود.
هاجری افزود: متأسفانه در گزارشات آمده است خراسان رضوی، فارس و کرمان در طول چهاردهه، رکورددار استفاده از آبهای زیر زمینی بوده اند. همین استفاده بی رویه، استانهای اصفهان، تهران، یزد، فارس، خراسان رضوی، کرمان و همدان را با فرونشست زمین و فروچالههای متعدد مواجه ساخته است.
به گفته او، فارس سالها رتبه اول گندم و رتبه سوم برنج را داشته، حال که با کمبود آب های زیر زمینی و مشکل فرونشست زمین مواجه شده است، میبایست مورد توجه و حمایت ویژه قرار گیرد تا جبران مافات شود.
هاجری با اشاره به انتقال بخشی از آب خلیج فارس به فارس و شیراز، گفت: این اقدام گوشه اندکی ازاین خسارت را جبران خواهد کرد، مجمع نمایندگان مجلس میبایست پیگیری نموده تا در این مرحله سرعت و سبقت در انتقال صورت گیرد.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز گفت: بر اساس آخرین آمارها، درآمد از طریق گردشگران خارجی به ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار رسیده و آمار ورود گردشگران خارجی در ۳ ماهه نخست سال ۱۴۰۲ رکورد سال ۱۴۰۱ را شکست.
هاجری تصریح کرد: سهم فارس و شیراز از این درآمد چقدر است؟ زیر ساخت های این حوزه و وضعیت موجود، با بودجههای ملی میبایست تکمیل شود. چگونه وضع موجود اصلاح، تکمیل و به روز خواهد شد؟ گزارش در این رابطه در شیراز امیدوار کننده نیست و باید به سوی امیدواری در عمل گام برداشت تا ترک فعلها جبران شود.