فرشیدی گفت: تغذیه در ابتلاء به بیماریهای قلبی عروقی نقش بسزایی دارد؛ بهداشت تأثیر بسیاری در کاهش انواع بیماریها دارد، در کشور ۶ هزار تخت دیالیز داریم.
او گفت: در شرایط فعلی بیمار زمانی به پزشک مراجعه میکند که علائمی را در خود مشاهده کند، چنانچه پیش از بروز علائم و در ۲۵ تا ۳۰ سالگی چکاپ انجام شود می توان از بروز بیماری جلوگیری کرد. ما به دنبال تقویت نظام شبکه در شهرها هستیم.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: ۶ هزار مرکز جامع سلامت داریم، از ۱۰ سال گذشته تا کنون تختهای سی سی یو افزایش یافته است.
وی با اشاره به این که با کنترل فشارخون میتوان تعداد بیماران را کاهش داد افزود: مشارکت مردم و اعتمادسازی مهمترین عامل برای موفقیت است. افرادی که نیاز به کمکهای مشاورهای و بالینی دارند را تحت مراقبت و پیگیری قرار می دهیم و تا پایان درمان همراه آن ها خواهیم بود.
فرشیدی اظهار کرد: حدود ۱۸ هزار خانه بهداشت در ۹۰ درصد روستاها مشغول به ارائه خدمات مورد نیاز به بیماران هستند، قطعا آنچه امروزه تحت عنوان خانه بهداشت داریم با ۲۰ سال پیش متفاوت است؛ کنترل فشارخون، تغذیه و اخیرا بحث طب سنتی وارد خانه بهداشت شده است که این مسئله حائز اهمیت است.
او گفت: ما به ازای ۳ هزار جمعیت ۲ مراقب داریم که یکی از آنها ماما خواهد بود که این کار بزرگی برای به نتیجه رسیدن طرح جوانی جمعیت است. برای بهورزان کارانه در نظر گرفته شده است، برای زوجهای نابارور در مراکز دولتی خدمات کاملا به صورت رایگان ارائه می شود.
فرشیدی درباره برنامه وزارت بهداشت برای اربعین گفت: برای اربعین برنامه بسیار جامعی داریم؛ از نظر بیماری کووید ۱۹ وضعیت خوبی داریم اما سالمندان،مادران باردار و کسانی که بیمارهای زمینه ای دارند باید بیشتر مراقبت کنند.
او ادامه داد: پیگیری، آموزش، کنترل افراد مشکوک و استقرار اورژانس در مرزهای داخلی را در زمان مراسم اربعین خواهیم داشت و در خارج از مرزها این پوشش به هلالاحمر واگذار خواهد شد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: ۴ هزار پروژه عمرانی داریم که بیش از ۳ هزار مورد آن افتتاح شده است؛ سلامت خانواده و نظام ارجاع از مهمترین طرحها هستند که با اجرای درست از هزینههای گزاف جلوگیری خواهد شد.