gیلا رازقیان با بیان اینکه شیر دادن به نوزاد علاوه بر مزایای فراوانی که برای نوزاد دارد، خطر ابتلا به افسردگی را در مادران کاهش میدهد، گفت: تغذیه با شیر مادر نه تنها بر سلامت جسمی نوزاد موثر است، بلکه موجب ارتباط روانی بهتر و تکامل عصبی نوزاد میشود و پیامدهای فرهنگی و اجتماعی مهمی در بزرگسالی به همراه دارد.
او گفت: در برخی از مطالعات نشان داده شده افرادی که در نوزادی از شیر مادر تغذیه کردهاند، کمتر از دیگران دچار اختلالات خلقی و اضطرابی در بزرگسالی میشوند. برخی از روانشناسان نیز معتقد هستند کودکانی که به مدت طولانی تری از شیر مادر تغذیه کردهاند دلبستگی (Attachment) سالمتر و ایمن تری با والدین دارند.
رئیس بیمارستان اعصاب و روان استاد محرری شیراز خاطرنشان کرد: دلبستگی ایمن در بزرگسالی به افراد اجازه میدهد که ارتباط سازنده و انعطاف پذیرتری با دیگران داشته باشند و به دنبال آن از اعتماد به نفس بالاتری برخوردار باشند.
رازقیان با بیان اینکه تماس پوستی مادر و نوزاد و شیر دادن از همان ساعات اولیه و بعد از تولد باعث فعال شدن ژنهای مرتبط با تکامل عصبی در نوزاد میشود که در غیاب آن بروز پیدا نمیکردند، افزود: در برخی پژوهشها نشان داده شده، کودکانی که در نوزادی از شیر مادر تغذیه کردهاند در مدرسه نمرات بهتری در درسهای املا، خواندن، نوشتن و ریاضیات دارند و توانایی حل مسئله بیشتری در آنها دیده میشود.
او گفت: از سویی دیگر هر چه مدت شیر دادن به نوزاد طولانیتر شود، رشد شناختی کودک نیز ارتقا مییابد. همچنین شیر دادن به نوزاد علاوه بر مزایای فراوانی که برای نوزاد دارد، خطر ابتلا به افسردگی را در مادران کاهش میدهد.
رئیس بیمارستان اعصاب و روان استاد محرری شیراز با بیان اینکه شیر دادن نه تنها فرصتی برای پیوند مادر و نوزاد فراهم میکند، بلکه باعث افزایش اعتماد به نفس مادر و مهارتهای فرزندپروری میشود، گفت: شیر دادن باعث ترشح اکسی توسین (هورمون شادی) میشود، در نتیجه اضطراب مادر کاهش مییابد و احساس محبت بین مادر و نوزاد را تقویت میکند.