مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری با تأکید بر نقش مؤثر مؤلفه‌های هنری در ایجاد حرکت‌های مثبت اجتماعی و کاهش آسیب‌ها گفت: برنامه‌ریزی‌ها برای اضافه شدن جوایز ویژه به جشنواره تئاتر استانی با محوریت‌های مختلف در حال انجام است.

پیام احمدی در نشست شورای سیاست‌گذاری سی و پنجمین جشنواره تئاتر استانی که با حضور اعضای شورا و جمعی از هنرمندان تئاتر در این اداره کل برگزار شد، افزود: بحث آسیب‌های اجتماعی و ضرورت پرداختن غیرمستقیم به آن‌ها با استفاده از مؤلفه‌ها و ظرافت‌های هنری از موضوعاتی است که انتظار می‌رود جامعه هنری همچون گذشته به آن اهتمام ویژه‌ای داشته باشد.

وی با بیان اینکه صحنه تئاتر و نمایش یکی از کارآمدترین ابزار‌ها برای بیان مسائل اجتماعی است، تصریح کرد: نمی‌توان از کنار این‌گونه مسائل به‌راحتی عبور کرد و از همین رو تولید آثار در این حوزه از برنامه‌ها و سیاست‌های اجرایی در جشنواره تئاتر استانی نیز به شمار می‌رود.

احمدی اظهار داشت: در همین راستا با رایزنی‌های انجام شده با دیگر دستگاه‌های اجرایی، تلاش می‌شود جوایز ویژه‌ای به جشنواره تئاتر استانی اضافه شود تا علاوه بر ترغیب هنرمندان به تولید آثار محوری، مخاطبان بیشتری نیز به این هنر نخبگانی جذب شوند.


بیشتر بخوانید


مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری در ادامه حضور جمعی از هنرمندان معلول در جشنواره سی و چهارم تئاتر استان را به عنوان یکی از اتفاقات خوب این دوره از جشنواره یادآور شد و گفت: امسال با توجه به سرمایه‌گذاری حوزه هنری و کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در ایجاد گروه‌های تئاتر، پیش‌بینی می‌شود این ظرفیت نیز در جشنواره تئاتر استانی نمود بیشتری داشته باشد.

وی افزود: مجموعه‌های دیگری نیز در استان دارای ظرفیت‌های مناسب در حوزه تئاتر هستند که می‌توان از این ظرفیت‌ها برای گسترش دامنه فعالیت‌های هنری استفاده کرد.

احمدی همچنین با اشاره به افزایش استقبال عمومی از سی و چهارمین جشنواره تئاتر استانی در سال ۱۴۰۱ گفت: لازم است برای جذب مخاطبان در جشنواره امسال برنامه‌ریزی‌ها به شکل دقیق‌تری انجام شود و جمع بیشتری از عامه مردم از این ظرفیت هنری استفاده کنند.

ضرورت توجه بیشتر به تولید متن و نمایشنامه در استان

وی در ادامه با بیان اینکه در حوزه تئاتر استان حدود ۶۰۰ هنرمند فعالیت می‌کند، تصریح کرد: تئاتر چهارمحال و بختیاری از نظر فنی و در حوزه‌هایی، چون بازیگری و کارگردانی جایگاه مناسبی دارد، اما همچنان در بخش متن و نمایشنامه چالش‌ها جدی است که رفع این مشکل، توجه بیشتر اهالی تئاتر استان به این بخش را می‌طلبد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: در زمینهٔ تولید متون نمایشی تعاملاتی با حوزه هنری استان صورت گرفته است تا این ۲ مجموعه به‌صورت جشنواره‌ای و کارگاهی، برنامه‌هایی را برای تولید آثار به پیش ببرند و بتوان خروجی این برنامه‌ها را در ارتقای کیفی جشنواره تئاتر استانی مشاهده کرد.

مشکلات زیرساختی هنر‌های نمایشی استان در حال پیگیری است

احمدی همچنین به مشکلات زیرساختی حوزه فرهنگی استان اشاره و تصریح کرد: در سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به استان در اواخر تیر امسال مصوب شد بسته ویژه‌ای از شرایط زیرساخت‌های فرهنگی چهارمحال و بختیاری تهیه شود که این بسته با حضور کارگروه عمرانی وزارت در کمتر از یک هفته آماده و به وزارتخانه ارسال شد.

وی یادآور شد: تلاش می‌شود با همراهی وزارتخانه، این بسته در سفر دوم رئیس‌جمهور به استان و جذب اعتبارات جدید، ملاک عمل قرار گیرد و در آینده‌ای نزدیک تغییرات مثبتی در بخش زیرساخت‌های فرهنگی استان روی دهد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری در خصوص ارائه درخواست هنرمندان استان برای راه‌اندازی مرکز تئاتر شهر تصریح کرد: در صورت جذب مجوز‌ها و اعتبارات لازم، فضای فرهنگی جدیدی به مجموعه‌های استان اضافه خواهد شد که امید است کمبود‌های حوزه نمایشی نیز در آن دیده شود.

گفتی است، بحث و تبادل‌نظر درباره انتخاب دبیر جشنواره تئاتر استانی، امکان انتخاب سه اثر برتر در این دوره از جشنواره در صورت افزایش آمار اثار راه‌یافته به بخش رقابتی، ضرورت پرداختن به متن در تولید آثار و احتمال اجرای آثار جشنواره در شهر‌های مختلف استان از دیگر موارد مطرح‌شده در نشست شورای سیاست‌گذاری جشنواره سی و پنجم تئاتر چهارمحال و بختیاری به شمار می‌رود.

سی و پنجمین جشنواره تئاتر استانی چهارمحال و بختیاری روز‌های ۱۵ تا ۱۸ آبان امسال با اجرای آثار پذیرفته شده، برگزار خواهد شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار