در پی اخراج پناهجویان افغانستانی از خانه های موقت در انگلیس و به رغم اسکان برخی از آنها در خانه های دائمی، بسیاری از آنان بی خانمان شده اند.
نهادهای مدنی و حامیان پناهجویان در انگلیس، با شرم آور خواندن سیاست های دولت لندن در قبال پناهجویان، کمک فوری به این افراد بی خانمان را خواستار شدند.
آنان همچنین با برپایی تظاهرات مقابل محل های اقامت پناهجویان، بر توقف اخراج آنان از سرپناه های موقت تاکید کردند.
رویکرد دولت انگلیس همچنین واکنش برخی نمایندگان مجلس این کشور از حزب رقیب را در پی داشته است.
در این زمینه، "دن جارویس" نماینده حزب کارگر و نظامی سابق انگلیس که در افغانستان حضور داشت رفتار دولت با پناهجویان افغانستانی را "شرم آور" توصیف کرد و گفت: اینها افغانستانی هایی هستند که خود را در معرض خطر مرگ قرار داده اند تا در کنار نیروهای بریتانیایی در افغانستان خدمت کنند و به درخواست ما این کار را انجام داده اند.
منتقدان رویکرد دولت انگلیس علیه پناهجویان افغانستانی می گویند بسیاری از این پناهجویان که به انگلیس آمدهاند، سالها به عنوان مترجم یا در دیگر خدمات برای دولت و ارتش انگلیس در افغانستان کار کرده اند، اما اکنون بدون توجه به خدماتشان، با آنان رفتاری غیر انسانی می شود.
این در حالی است که دولت انگلیس پس از تسلط طالبان بر افغانستان، به همکاران افغانستانی خود وعده پناهندگی داده بود.
در این زمینه روزنامه انگلیسی «گاردین» در گزارشی نوشت: بیش از ۸ هزار پناهجوی افغانستانی در این کشور در خیابانها میخوابند.
دولت انگلیس از چند سال پیش شرایط را برای پناهجویان سخت تر کرده است و علاوه بر پیگیری طرح انتقال پناهجویان به کشور افریقایی روندا، در طرح جنجالی دیگر قصد دارد شماری از پناهجویان را در شناوری بر روی آب نگه دارد.