سازمان ملل متحد اعلام کرد، شهرک نشینان از ابتدای سال ۲۰۲۳ تاکنون ۶۰۰ حمله علیه فلسطینیان و داراییهای آنها در کرانه باختری اشغالی انجام داده اند.
به گزارش پایگاه العهد، آژانس هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد، اوچا (OCHA) اعلام کرد در شش ماه اول سال ۲۰۲۳، ۵۹۱ حادثه مربوط به شهرک نشینان را در اراضی اشغالی ثبت کرده است که منجر به جراحت و خسارت مالی فلسطینیها شده است.
ینس لارکه، سخنگوی این سازمان به خبرنگاران در ژنو گفت: این میانگین نشان دهنده ۹۹ حادثه در هر ماه است که در مقایسه با میانگین ماهانه کل سال ۲۰۲۲ که ۷۱ مورد است، ۳۹ درصد افزایش یافته است.
او افزود: این در حالی است که سال ۲۰۲۲ بیشترین تعداد چنین حوادثی را از زمان شروع ثبت آنها در سال ۲۰۰۶ به ثبت رسانده است. دفتر هماهنگی امور بشردوستانه از ابتدای سال ۲۰۲۲، کوچ اجباری دست کم ۳۹۹ فلسطینی از جوامع بدوی در کرانه باختری اشغالی را در نتیجه اقدامات خشونت بار شهرک نشینان ثبت کرده است.
لارکه اضافه کرد: سه مورد از این جوامع به طور کامل به زور بیرون رانده شده اند، در حالی که تنها چند خانواده در جوامع دیگر باقی مانده اند. بیشترین دلیل کوچ آنها، اقداماتی است که شهرک نشینان انجام میدهند، از جمله خشونت و گسترش شهرک سازی که منجر به از دست دادن توانایی دامداران برای رسیدن به چراگاه میشود.
سخنگوی آژانس هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد افزود: از جمله دلایل، تهدید مقامات اشغالگر به تخریب منازل و املاک بود و در حالی که برخی از جوامع تبعیدی توانستند در کنار هم بمانند، بسیاری از آنها متفرق شدند. دفتر هماهنگی امور بشردوستانه یک ارزیابی فوری درباره نیازهای بشردوستانه ۶۰ جامعه بادیه نشین فلسطینی که مستقیما تحت تاثیر وضعیت رو به وخامت قرار گرفته اند، انجام داد.
او تاکید کرد که شهرکهای اسرائیلی بر اساس قوانین بینالمللی، غیرقانونی هستند و به دلیل تاثیرشان بر معیشت، امنیت غذایی و دسترسی به خدمات اولیه، نیازهای بشردوستانه را تشدید میکنند.
بر اساس این گزارش، ۴۹۰ هزار شهرک نشین در شهرکهایی که برخلاف قوانین بین المللی در کرانه باختری از جمله قدس ایجاد شده اند، زندگی میکنند، در حالی که تعداد فلسطینیهای ساکن در کرانه باختری نزدیک به سه میلیون نفر است.