امیرمهدی مرادی دبیر انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی در خصوص مشکلات صنایع استان به دلیل قطعیهای برق گفت: طبق ماده ۲۵ قانون بهبود مستمر محیط کسبوکار، هنگام کمبود برق، گاز یا خدمات مربوط به مخابرات، واحدهای تولیدی صنعتی و کشاورزی نباید در اولویت قطع جریان انرژی قرار داشته باشند. همچنین طبق قانون شرکتهای عرضهکننده برق، گاز و خدمات مخابرات موظفند هنگام عقد قرارداد با واحدهای تولیدی اعم از صنعتی، کشاورزی و خدماتی، وجه التزام قطع برق یا گاز یا خدمات مخابراتی را در متن قراردادشان پیشبینی کنند؛ این در حالی است که اجرای این قانون ضمانت اجرایی ندارد و انجام نمیشود.
او افزود: باید توجه کرد که برخی صنایع تولیدات پیوسته دارند، اما بعضی دیگر به صورت نوبتی کالا تولید میکنند. وقتی جریان تولید یک کالا پیوسته باشد، مانند کارخانجاتی که کورههای سنگین دارند، خاموشی نباید بر آنان اعمال شود.
دبیر انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی ادامه داد: در حال حاضر برق صنایع خراسان هفتهای یک روز و نیم قطع میشود. البته این ۲ روز پیوسته نیست بلکه به صورت نامتوالی دنبال میشود؛ همین موضوع مشکلات ما را دوچندان میکند.
مرادی بیان کرد: به طور دقیقتر این وقفههای ۲ روزه برای کارخانهای که باید پنج الی ۶ ساعت را به مقدمات راهاندازی ماشینآلاتش اختصاص دهد تا محصول مورد قبول را تولید کند، مشکلساز خواهد شد، به طوری که باید جریان کار را تعطیل و این فرایند را در روز دیگری دنبال کند.
او تصریح کرد: باید توجه کرد که تنظیم دستگاهها، راهاندازی ماشینآلات و تامین مواد اولیه در این فرآیند بیاستفاده میشود.
دبیر انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی تاکید کرد: پیشنهاد میشود شرکت برق منطقهای خراسان قطعی برق صنایع را طی ۲ روز پیوسته اعمال کند تا کارخانجات بتوانند مابقی هفته را به صورت پیوسته فعالیت کنند.
مرادی اظهار کرد: قطعی برق در صنایع در نهایت هزینه تمامشده تولید را افزایش میدهد و این مساله بر قیمت نهایی محصول برای مصرفکننده تاثیر زیادی خواهد گذاشت.