قدرت اله محمدی مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران در ادامه این جلسه با اشاره به وضعیت ۵۰۰ پله برقی در سطح شهر، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱ سازمان برای ۵۰۰ پله ۲۲ منطقه دستورالعمل صادر کرد و به شهرداران مناطق جهت رفع ناایمنی پلهها ابلاغ کرد که اتفاقات خوبی در سال قبل افتاد.
وی افزود: کل حوادث سه مورد بوده و حادثه آنچنانی در مورد پلههای برقی نداریم؛ نوجوان ۱۲ ساله میخواسته بند کفش خود را ببندد که انگشت او لابلای پله گیر میکند و این نوجوان دچار سانحه میشود.
محمدی با بیان اینکه ساعت ۱۹:۵۰ حادثه به آتش نشانی اعلام میشود، یادآور شد: ساعت ۱۹ و ۵۲ دقیقه آتش نشانان به محل اعزام میشوند و ترافیک سنگین در بلوار ابریشم باعث میشود که در هفت دقیقه و ۳۰ ثانیه به محل برسند.
وی افزود: وقتی جسم خارجی وارد پله برقی میشود برق به صورت هوشمند قطع میشود و سه کف پله به صورت استاندارد حرکت میکند تا دیگر عابرین پیاده دچار حادثه نشوند؛ این کودک روی آخرین پلهها بوده که عضوی از دست او قطع شده بود و تعدادی از پلهها را باز کردند تا عضو قطع شده پیدا شود که ۲۰ دقیقه زمان برد. کلانتری و اورژانس در محل حضور داشتند و عضو قطع شده را تحویل خانواده مصدوم دادند.
محمدی گفت: برای تشخیص این حادثه سامانه ۱۳۷ را رصد کردیم که هفت تماس مبنی بر خاموشی دستگاههای پله برقی بوده و اصلا نقص فنی اعلام نشده بود؛ HSE در خصوص پله برقی مورد نظر انجام شده بود و با وجود نصب علائم هشدار، سهل انگاری عابر پیاده به عنوان علت حادثه اعلام میشود. متأسفانه فرد آسیب دیده روی پله نشسته بوده و دست او وارد قسمت کناری پله برقی میشود.
وی با بیان اینکه سطح آگاهی شهروندان از نحوه استفاده پله برقی با اطلاع رسانی، اقدامات رسانهای و نصب علائم افزایش یابد، تصریح کرد: امیدواریم شورا بودجه مشخصی را تعیین کند تا پلههایی که فعال نیستند به روز رسانی و فعال شوند.
محمدی تأکید کرد: بر اساس رصدهای صورت گرفته این حوادث در کشورهای دنیا زیاد است، اما حتی یک حادثه نیز برای ما زیاد است و از این موضوع ناراحتیم.
چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر اینکه سازمان زیباسازی تمام تلاش و هم و غم خود را برای سالم ماندن پله های برقی به کار بگیرد، گفت: HSE برنامه ای است که قاعدتا اجرا می شود و بازدیدهای هفتگی صورت می گیرد. فعال نبودن بهتر از این است که چنین حادثه ای ایجاد شود.