سردار سلامی گفت: جنگ شناختی یعنی نفوذ به زیرساخت‌های معرفت انسان و به اعماق قدرت و قوه شناخت و تفکر انسان و خبرنگاران در فضای این جنگ خطرناک زندگی می‌کنند.

سرلشکر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران پیش از ظهر امروز در همایش «پیشرفت ایران قوی با خبرنگاران قوی» گفت: روز خبرنگار را که روز درخشش فداکاری یک خبرنگار وفادار شهید صارمی را که به نام مقدس روز خبرنگار نامیده شده، گرامی می‌داریم و به جامعه رسانه‌ای کشور تبریک می‌گویم.

وی افزود: به ویژه، خبرنگاران فداکار ما که در قلب صحنه‌های مختلف حضور واقعی دارند و برای انتقال پیام‌ها و تصاویر از صحنه‌های مهم رخداد‌های کشور، انقلاب و نظام ما عاشقانه در یک قالب و شکل حرفه‌ای عمل می‌کنند.

فرمانده کل سپاه گفت: همه چیز از قلب و ذهن‌ها آغاز می‌شود، قلب انسان نه آن قلب بیولوژیک بلکه قلبی که به مرکز تعلق، تفقه و معرفت انسان معروف‌است و شناخته می‌شود، به اندازه عالم هستی بزرگ است. ذهن انسان یک دنیاست نه در یک ابعاد هندسی مشخص که دامنه‌های جسمانی انسان محدود و کوچک است. اما، دنیای شناخت، معرفت، تعقل، خیال و دنیای آرزو‌های انسان عالم بسیار بزرگی است.

وی ادامه داد: هر چیزی در محیط عالم خارج از ذهن و در محیط زندگی بشر محصول تفکر، ذهنیت، خلاقیت‌های درونی و محصول عملکرد ذهن و قلب انسان است. ذهن‌ها و قلب‌ها محیط عمل و اثر خبرنگاران است. اصحاب رسانه در جغرافیای ذهن و قلب عمل می‌کنند. جهان، جهان رقابت برای تسخیر ذهن‌ها و قلب‌هاست و نقش رسانه در این فرآیند، نقش محوری، اثرگذار و تعیین‌کننده اساسی است.

سرلشکر سلامی با بیان اینکه ما در یک پیکار بزرگ فرهنگی و در یک نبرد نامحدود شناختی و در فضای یک عملیات روانی بزرگ امروز در عالم زندگی می‌کنیم، تصریح کرد: در یک جنگ جهانی رسانه‌ای جهانی با قلمروی وسیع و گستره‌ای عالم‌گیر که یک طرف آن اصحاب انقلاب، یاران مقاومت و مردان و زنان استقلال این سرزمین و سایر بلاد اسلامی هستند.

وی افزود: در طرف دیگر آن، همه پیشگامان عرصه رسانه در جهان و صاحبان پیچیده‌ترین و مدرن‌ترین ابزارها، فنون، تکنیک‌ها و تاکتیک‌های عملیات رسانه‌ای و فضای مجازی هستند به صورت طبیعی از این فضا تاثیر می‌پذیریم و قاعدتاً در مقابل قواعد جنگ نرم دشمنان قرار داریم. واحد اساسی نبرد در این نوع از جنگ، انسان است. به طور کلی، این جغرافیای جنگ مدرن است که محیط آن را ذهن و قلب تشکیل می‌دهد.

فرمانده کل سپاه گفت: دنیای غرب در این آوردگاه یک توصیف از انسان به عمل آورده است. در منطق او و جهان بینی او به انسان و در فضای انسان شناسی غرب، انسان دارای یک ساختمان معنابخش درونی و یک ساختار هویت بخش‌ذهنی است که این ساختمان از ۵ عنصر اساسی تشکیل شده است. یعنی گزاره‌ها و داده‌های تثبیت شده‌ای در ذهن انسان که معیار تشخیص ایجاد می‌کند.

سرلشکر سلامی با اشاره به عناصر اساسی در ساختار ذهن انسان، تصریح کرد: یکی از پیش‌فرض‌ها این‌گونه است، مثل اینکه در ذهنیت غرب مسلمانان تروریست نامیده می‌شوند، یک پیش فرض ذهنی برای جامعه غرب وجود دارد که هر مسلمان در ابتدا یک تروریست است. این یک پیش فرض است یا در دیدگاه ما آمریکا شیطان بزرگ است.

وی ادامه داد: هرگاه این مفهوم در ذهن ما جای می‌گیرد معادل آن شیطان بزرگ خودنمایی می‌کند به این مفهوم که هر راهکار پیشنهاد و یا نظریه‌ای که توسط آمریکایی‌ها در مورد ما مطرح می‌شود، حتماً یک نظریه بدخواهانه بوده و ناشی از یک توطئه است. این پیش‌فرض‌ها، واقعیت‌هایی در ذهن هستند که ممکن است صحیح یا اشتباه باشند. اما در ذهن یک فرد به عنوان یک حقیقت پذیرفته شده‌اند.

فرمانده کل سپاه با بیان اینکه علاوه بر آن در ذهن انسان عنصری به نام واقعیت مصنوعی و دست ساز وجود دارد نه واقعیت‌های حقیقی، عنوان کرد: این‌ها عناصری هستند که در عالم واقعیت وجود خارجی ندارند. اما، در ذهن به عنوان یک موجود دارای حیات پذیرفته شده‌اند. این‌ها شایعات، اکاذیب و بیان منحرفانه واقعیت‌ها به میزانی که این داده‌ها از واقعیت فاصله داشته باشند، دست‌سازتر و مصنوعی‌تر هستند.

سرلشکر سلامی گفت: در یک جامعه‌ای حجاب یک ارزش اجتماعی است و در یک جامعه‌ای دیگر ضد ارزش. جوامع و انسان‌ها به تفکیک این ارزش‌ها از یکدیگر، مجزا می‌شوند و عموماً نبرد‌ها در امتداد تضاد این ارزش‌ها اتفاق می‌افتد. علاوه بر آن، عنصر دیگری وجود دارد به نام هنجارها. این‌ها صحیح از غلط را تشخیص می‌دهند یا تعیین و تفکیک می‌کنند. البته این در نظام‌های ارزشیِ متفاوت، متغیر است. در محلی، یک عمل عرف یا یک هنجار اجتماعی است. اما، در محلی دیگری، همین عمل ضد هنجار اجتماعی نبوده و پسندیده نیست.

وی ادامه داد: انسان به صورت طبیعی با این پنج عنصر در تعادل، آرامش ذهنی و تعادل روانی است. اما، اگر یک یا چند عنصر از این ۵ عنصر معنابخش و هویت‌بخش شخصیت انسان تغییر کند، آن‌گاه انسان در درون دچار استرس می‌شود و در جستجوی تعادل جدیدی است. به این می‌گویند که انسان یک سیستم باز است از طریق این نظام معنابخش درونی با محیط در تعادل است. وقتی این ارزش‌ها و پیش فرض‌ها جابجا می‌شود، جامعه دچار تنش می‌شود.

فرمانده کل سپاه با بیان اینکه امروز جنگ نرم دشمن بر تغییر این عناصر بنا نهاده شده است، خاطرنشان کرد: دشمن تلاش می‌کند این پیش‌فرض‌ها را تغییر دهد؛ این مسئله که فرض کنید رژیم گذشته یک رژیم معتبر بوده است نه یک رژیم طاغوتی، تغییر یک پیش فرض و واقعیت ذهنی است. یا اینکه آمریکا یک دموکراسی است و می‌توان با او تعامل کرد و تعادل نسبت و رابطه برقرار کرد و یا اینکه او شیطان بزرگ نیست همان تغییر پیش فرض‌هاست. این موضوع که حمایت از فلسطین یک ارزش نیست همان تغییر ارزش‌هاست.

وی افزود: دشمن تلاش می‌کند این نظام ارزشی معتبر پذیرفته شده جامعه را در جنگ شناختی تغییر دهد، جنگ شناختی یعنی نفوذ به زیرساخت‌های معرفت انسان و به اعماق قدرت و قوه شناخت و تفکر انسان و شما خبرنگاران در فضای این جنگ خطرناک زندگی می‌کنید.

سرلشکر سلامی گفت: هرچند در اصول حرفه‌ای خبرنگاری منعکس شده است که بی‌طرفی یک اصل است. اگر شما مطالعه کنید چند اصل مهم در دنیای امروز به عنوان اصول حرفه‌ای خبرنگاری پذیرفته شده است. یکی از آن‌ها استقلال است، یعنی استقلال فکر و ذهن خبرنگار.

وی ادامه داد: مسئله دیگر خنثی‌بودن و بی‌طرفی است در حالی که در دنیای امروز هیچ نقطه خنثی‌ای وجود ندارد. هیچ خبرنگاری در جهان بدون سوگیری خاص، بدون تاثیرپذیری از یک فضای ذهنی بزرگ‌تر و یا بدون قرار گرفتن در زمینه راهبردی یک محیط فعالیت نمی‌کند.

فرمانده کل سپاه تصریح کرد: آنچه در دنیای خبر اتفاق می‌افتد؛ یک واقعیت منتزع از تاریخ، جغرافیا، محیط اجتماعی، وضعیت سیاسی و شرایط اقتصادی نیست. جنگ در همین فضا اتفاق افتاده است. بنابراین؛ آنچه مهم است این است که ما عقبه جهانی رویدادی را که آن را خبررسانی می‌کنیم، بدانیم.

وی افزود: دشمنان ما تلاش می‌کنند از درون حوادث روند بسازند. یعنی اگر حادثه و یا رویداد در یک نقطه است آن را به یک خط ممتد تبدیل کنند و خط را به یک سطر و سطر را به یک فضا. یعنی از یک رویداد کوچک در مقیاس تاکتیکی یک اثر راهبردی بسازند.

سرلشکر سلامی در بخش دیگری از سخنانش خطاب به خبرنگاران و اصحاب رسانه بیان کرد: شما با قدرت کلمات و تصاویر آشنا هستید، کلمات صاحب قدرت و تصاویر صاحب ظرفیت هستند و استعداد به حرکت درآوردن جوامع را دارند. آن‌ها قدرت تکثیر، انتقال، تغییر نگاه و نگرش، تهییج و تحریک‌کنندگی دارند، همه این موارد در تصاویر و کلماتی که شما مخابره می‌کنید، وجود دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۱ ۱۶ مرداد ۱۴۰۲
سلام چرا وام مسکن بسیجیان کد۸۹ پرداخت نمیشه؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ماهواره بر قائم 105
۲۲:۵۴ ۱۵ مرداد ۱۴۰۲
سلام سردار سلامی خدا قوت تا پایان سال 1402 هوافضای سپاه از موشک ماهواره بر قائم 105 رونمایی میکنه یا ن
آخرین اخبار