مصرف متعادل کود سطح تولید محصولات راهبردی کشاورزی در قم را افزایش داد

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی قم گفت: مصرف متعادل کود‌های یارانه‌ای در سال زراعی جاری، سطح تولید محصولات راهبردی کشاورزی همچون گندم را در قم افزایش داد.

حسین زند، ضمن اشاره به نقش بی‌نظیر تغذیه گیاهی و تأثیر آن درتولید محصولات کشاورزی، بیان داشت: استفاده مناسب و متعادل از کود‌های یارانه‌ای تاثیر مثبتی در افزایش میزان تولید محصولات اساسی همچون گندم، جو، کلزا و سایر محصولات کشاورزی دارد.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی قم افزود: بهبود تغذیه گیاهی یکی از مهمترین ابزار‌ها و روش‌ها برای رسیدن به خودکفایی در تولید محصولات اساسی کشاورزی است و در همین راستا مصرف متعادل کود نیز یکی از عوامل مهم در افزایش عملکرد و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی به‌شمار می‌آید؛ البته شرایط آب و خاک در استفاده متعادل از کود‌های شیمیایی، آلی و بیولوژیکی به روشی صحیح و مطابق با نیاز‌های واقعی محصول تأثیرگذار است.

زند در همین رابطه تاکید کرد: برای مثال طی سال‌زراعی جاری با وجود خشکسالی و کمبود بارش، خوشبختانه با تغذیه مناسب محصول گندم، شاهد افزایش ۱۵ درصدی تولید این محصول راهبردی نسبت به سال زراعی قبل می‌باشیم.

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی قم همچنین گفت: در سال ۱۴۰۱ با تأمین بیش از ۲۲ هزار تُن انواع کود‌های یارانه‌ای در قم گام بلندی برای تولید کمی و کیفی محصولات کشاورزی برداشته شد و در این سال نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود ۳ هزار تُن کود‌های فسفاته و پتاسه بیشتری توسط کشاورزان عزیز استان مصرف شد.

بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانه‌ای است؛ بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تن‌هایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف قم را به خود اختصاص داده‌است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار