امروز، یکشنبه ۱۵ مرداد در نشست هم اندیشی کانونهای مساجد فعال در کنگره عظیم اربعین حسینی، پیام آیت الله العظمی حسین نوری همدانی قرائت شد.
این مرجع تقلید در پیام خود بیان کرد: عزیزان موکب دار نیازها را شناسایی کنند و علاوه بر خدمات شخصی از موضوع خدمات فرهنگی غافل نشوند و مانع حضور و اثرگذاری جریانهایی باشند که در ایام اربعین دست به کار میشوند که با هدف و حرکت امام حسین (ع) مغایرت دارد. مسئولان نیز، زمینه سازی کنند تا زائران به راحتی توفیق زیارت اربعین را داشته باشند و از قبل پیش بینیهای لازم را برای حل مشکلات در نظر بگیرند.
آیت الله نوری همدانی گفت: برنامههایی که به مناسبت شهادت حضرت سید الشهداء (ع) السلام صورت میگیرد در ماندگاری شیعه نقش مهمی را داشته است و علت اصلی آن است که این برنامهها محلی برای تبلیغ و ترویج بوده و اگر به صورت صحیح و حقیقی انجام گیرد، وجدانها را بیدار و عقل را تحریک میکند تا حقیقت، روشنی یابد. در این میان، مناسبت اربعین از ویژگی خاص خود برخوردار است.
نوری همدانی با اشاره به حضور پیروان سایر ادیان و مذاهب در پیاده روی اربعین تصریح کرد: امروز، اربعین موضوعی است که همه ملتها را متوجه خود نموده و سانسورهای خبری را درهم کوبیده و صدای خود را به کل دنیا رسانده است، حضور افراد از کشورهای مختلف حتی غیر مسلمان میتواند یک سفیری برای رساندن شور و احساس همراه با عقلانیت مردمی باشد که از این طریق با چراغ هدایت و کشتی نجات سید الشهداء (ع) به سعادت دست یابند و این مهم، وظیفه شیعیان حاضر در مراسم اربعین و برگزارکنندگان این حرکت عظیم را بیشتر میکند.
او با بیان اهمیت زیارت اربعین در کلام ائمه (ع) ادامه داد: عزیزانی که در این مسیر گام بر می دارند، دارای اجر و ثواب هستند و قدر این توفیق را بدانند. همه مردم در برگزاری این مراسم کمک کنند و همت خود را به کار بگیرند و باید دقت داشت مراسم مربوط به اهلبیت علیهم السلام و خصوصاً حضرت امام حسین (ع) همیشه به همت مردم، بوده است.
او افزود: این عاشقان بودند که با بذل مال و دادن جان، زیارت سید الشهداء (ع) را زنده نگه داشتند و توانستند حرکت عظیم اربعین و عزاداری های محرم و صفر را خلق کنند و با توجه به تبلیغات گسترده معاندان و شبهه افکنان درباره عزاداری ولی باز مردم روز به روز عشق و ارادتشان نمایان تر شد.
هزار زائر زیارت اولی به پیاده روی اربعین اعزام می شوند
حجت الاسلام کمال الدین خداداده بیان کرد: مسیر پیادهروی اربعین و خدماترسانی و فرهنگ آن باید به داخل کشور و شهرها بیاید. امسال اولویت مساجد و کانونهای فرهنگی هنری مساجد باید این باشد تا عطر کربلا و عطر اربعین در همه شهرهای کشور و در همه محلات و روستاها بپیچد. تنها شبکه ای که در این مسیرها در مرزهای مختلف میتواند با هزینه کمتری خدمترسانی کند، ابتدا مساجد هستند و بچه های مسجد نیز میدان دار این فعالیت هستند.
او گفت: اگر فردی از مشهد حرکت کند تا از مرز تمرچین عبور کند، در طول مسیر باید از خدمات مساجد بهرهمند شود. اگر فردی از مرز میرجاوه حرکت کند تا خود را به جمع زائران اربعین حسینی برساند، باید از خدمت بچه های مسجد بهره مند شود. خدمترسانی در مسیر، موجب میشود که تصادفهای جاده ای کم شود و زائران در مساجد استراحت کنند. ما نیز میتوانیم خوراک معنوی و فرهنگی خوبی به آنها بدهیم و در ترویج فرهنگ حسینی به خوبی عمل کنیم.
خداداده ادامه داد: هرچقدر بتوانیم مضامین نهضت امام حسین(ع) را بهتر تبیین کنیم، میتوانیم خدمات بهتری برای ترویج زندگی حسینی و زینبی ارائه دهیم. کانون های فرهنگی هنری مساجد فعال در کنگره عظیم اربعین حسینی باید در خدمت در حوزه های فرهنگی و هنری برای زائران باشند.
او افزود: امسال با همکاری وزارت آموزش و پرورش هزار زائر زیارت اولی را به زیارت اربعین اعزام خواهیم کرد. گروه های سرود نیز در موکب ها و در مسیر پیاده روی اربعین حسینی، فعالیت خواهند کرد.
موکب بین المللی اربعین از سوی کانون های مساجد راه اندازی می شود
امیرحسین خورشیدی، معاون ساماندهی و شبکه سازی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور بیان کرد: امسال موکب داران شرقی کشور برای استقبال زائرانی که از مرز شرقی وارد کشور می شوند، ارائه خدمات خواهند داشت و قرارگاه های داخلی نیز برای تشرف زائران به کشور عراق خدمات ارائه خواهند داد، ضمن اینکه در کشور عراق موکب هایی برای ارائه خدمات به زائران برپا خواهد شد.
او گفت: وظیفه موکب داران کانون های مساجد فقط خدمت رسانی به زائران امام حسین (ع) نیست بلکه باید آنها نگاه وسیعی داشته باشند و این نگاه باید همان نگاه امام خمینی (ره) باشد که فرمودند باید امت واحده را مد نظر قرار دهیم. اعضای کانون های مساجد باید نسبت به گسترش اخوت و ارتباط مساجد کشورهای جهان اسلام اهتمام ویژه ای داشته باشند؛ چرا که اگر کانون های مساجد از این ظرفیت برای نزدیک کردن امت اسلام بهره ببرند، جریان سازی عظیمی شکل می گیرد.
خورشیدی با اشاره به اینکه ادبیات ظهور، مسجدمحور است، ادامه داد: محل زندگی، محل ظهور، حکمرانی حضرت مهدی (عج) در مسجد است؛ بنابراین مساجد ظرفیت بالایی دارند که باید در اربعین مورد توجه قرار گیرد و ستاد کانون های مساجد نیز در این زمینه وظیفه تسهیل گری دارند.
او افزود: امسال برای اولین بار کانون های مساجد در مراسم پیاده روی اربعین موکب بین المللی راه اندازی خواهند کرد و این موکب با حضور ۴۰ نقطه از کشورهای جهان تشکیل خواهد شد و در آن خدمات فرهنگی، پزشکی و مذهبی به زائران ارایه خواهد شد.
مهدی مقدم، معاون فرهنگی و هنری ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد از اعلام آمادگی این ستاد برای ارائه خدمات فرهنگی و هنری به موکب های کانون های مساجد خبر داد و گفت: کانون هایی که در مراسم اربعین حسینی برنامه های فرهنگی هنری دارند، می توانند از این خدمات بهره مند شوند.
حجت الاسلام علی چراغی پور، مدیر ستاد هماهنگی کانون های مساجد استان ایلام بیان کرد: این استان با ۶۰۰ هزار نفر جمعیت و با ۱۲ شهرستان آمادگی خدمت رسانی به زائران اربعین را دارد. سال گذشته ۵۴ درصد از زائران اربعین از مرز مهران به عتبات عالیات مشرف شدند و ۵۴ درصد نیز از این مرز وارد کشور شدند و شاهد خدمت رسانی مردمی از زائران اربعین بودیم.
او گفت: امسال جانمایی موکب های اربعین حسینی انجام شده و قرار است از ۲۷ مرداد تا ۲۲ شهریور خدمت رسانی موکب ها به زائران پیاده روی اربعین صورت گیرد. سال گذشته ۵۵ کانون به صورت شبانه روز در این استان به زائران اربعین حسینی خدمات شبانه روزی ارایه دادند و امسال نیز ۱۰ مسجد در شهر مهران آمادگی خدمت رسانی به زائران حسینی را دارند.
حجت الاسلام افشین کلات پور، مدیر کانون های مساجد استان کرمانشاه گفت: امسال، مرز خسروی به صورت شبانه روزی به زائران حسینی خدمت رسانی خواهد کرد و با همراهی و همکاری معاون وزیر راه مرز ترانزیت خسروی برای عبور مایحتاج و اقلام موکب ها بازگشایی خواهد شد. به همت استانداری استان کرمانشاه گیت هایی خریداری و به عراق ارسال شده است.
حسن رضایی، مدیر کانون های مساجد استان آذربایجان غربی گفت: سال گذشته ۷۰ هزار نفر از مرز تمرچین پیرانشهر به عتبات عالیات اعزام شدند که پیش بینی می کنیم امسال این آمار به ۵۰۰ هزار نفر افزایش یابد. امسال مواکب مرز تمرچین به صورت شبانه روزی به زائران اربعین خدمات ارائه خواهد کرد.
بهزاد کیان مهر، مدیر ستاد هماهنگی کانون های مساجد استان کردستان گفت: سال گذشته ۵۰ هزار نفر از این استان به اربعین حسینی مشرف شدند که امسال پیش بینی می کنیم این تعداد به ۳۰۰ هزار نفر افزایش یابد.
گفتنی است که موکب داران عضو کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور همراه با برخی از معاونان و مدیران ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، امروز با حضور در گلزار شهدا در بهشت زهرا (س)، به مقام شامخ شهدا ادای احترام کردند و با آرمان های آن ها، تجدید میثاق کردند.