رئیس سازمان صداوسیما عامل توفیق، ماندگاری و برجستگی «حسینیه معلی»، «محفل» و برنامه‌های مشابه را در دو عنصر اخلاص و بصیرت دانست.

پیمان جبلی در آیین تقدیر از عوامل برنامه حسینیه معلی، پربیننده‌ترین ویژه برنامه سیما در دهه اول محرم با بیان اینکه آنچه باعث رویش و توفیق برنامه‌هایی، چون حسینیه معلی می‌شود، چیزی جز اخلاص نیست، گفت: از همه کسانی که از ابتدا در شکل‌گیری و ساخت این برنامه نقش داشتند، خالصانه تشکر می‌کنم.

وی افزود: همین دو عنصر اخلاص و بصیرت هم بود که باعث شد بعد از گذشت صد‌ها سال از نهضت حسینی، یک انقلاب بزرگ شیعی از سوی امام خمینی (ره) رقم بخورد و امروز بعد از ۴۴ سال، ریشه این میراث امام خمینی (ره) گسترده‌تر و این شجره طیبه روزبه‌روز قوی‌تر می‌شود.

رئیس سازمان صداوسیما همچنین اظهار کرد: ظرفیت رسانه در فضایی مبتنی بر بصیرت و اخلاص منجر به یک هم افزایی و ساخت برنامه ای، چون حسینیه معلی می‌شود و از این پس هم تکثیر و نماینده یک گونه برنامه سازی خواهد شد.

جبلی تاکید کرد: برنامه‌هایی، چون حسینیه معلی و محفل نمایانگر هم افزایی و مکمل همدیگر شدن دین و رسانه هستند. حسینیه معلی ۳۰.۶ درصد مخاطب داشت و به ریشه‌های دوره تحول که بر مبنای منویات رهبری و دو محور هویت محوری و عدالت گستری گسترده شده، توجه کرد. از این رهگذر حسینیه معلی‌ها برخواهد آمد چرا که مخاطب ما که باهویت، باریشه و بافرهنگ است و محتوای متناسب را می‌خواهد و ترجیح می‌دهد.

وی با بیان اینکه حسینیه معلی چارچوب‌شکنی کرد و مخاطب‌شناسی دقیقی داشت و هویت شناسی جامعه ایرانی را مدنظر قرار داده بود، تصریح کرد: مصادیق دو شعار اساسی هویت و عدالت به عنوان سرمشق و الگوی تحول به خوبی در این برنامه دیده شد. وجه عدالت گستری در نمایاندن و در قاب رسانه آوردن آیین‌ها و مناسک حسینی از نقاط مختلف کشور بود و نگاه امتی و جهانی بودن دعوت اسلام و مکتب اهل بیت (علیهم السلام) نیز در آن دیده می‌شد.

رئیس رسانه ملی اضافه کرد: نکته حائز اهمیت دیگر اینکه در برنامه حسینیه معلی ذاکر اهل بیت و عزادار سیدالشهدا در کنار هم و در طول همدیگر قرار گرفتند.

جبلی در خاتمه با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی زاییده هیئت‌ها بود و عزاداری سیدالشهدا (ع) انقلاب را رقم زد و متقابلا انقلاب هم که آمد، جایگاه هیئت را ارتقا داد، گفت: هیئت همیشه حرکت زا است. اعزام به جبهه و مقابله با فتنه‌های سال‌های اخیر از هیئت‌ها شروع شد. ازاین‌رو، اینکه برنامه حسینیه معلی دیده و موثر واقع شده، مسئولیت برنامه را بالاتر برده و در فصل بعدی با عنایت به سیدالشهدا (ع) باید اتفاق جدیدتری رقم بخورد.

همچنین در ادامه این آیین، وحید جلیلی، قائم مقام فرهنگی رئیس رسانه ملی گفت: در جنگ نرم با دو جریان «ایران منهای اسلام» و «اسلام منهای انقلاب» مواجهیم و گاهی دو جریان تجدد و تحجر با یکدیگر علیه انقلاب اسلامی متحد می‌شوند. در حسینیه معلی، لایه‌های اجتماعی و مردمیِ ایران اسلامی و اسلام انقلابی را در جلوه‌ای متنوع، چشم نواز، دلنشین و الهام بخش می‌بینیم و همین است که سرابِ تمنا‌های توهمی متجددین و متحجرین را رسوا می‌کند. در مدیریت فرهنگی به این گونه مواضع "ذوالفقار"ی که همزمان دو طرف جنگ نرم را آماج کند، نیاز داریم.

 توجه به جنبه‌های معارفی در کنار مناسک و آیین عزاداری حسینی
محسن برمهانی، معاون سیمای رسانه ملی نیز با بیان اینکه این دوره از حسینیه معلی تفاوت‌های جدی با دوره قبل داشت و بسیاری از نکاتی که پیش از محرم توقع و انتظار داشتیم در مجموعه برنامه‌های مناسبتی محرم محقق شود، قله و غایتش را در این برنامه شاهد بودیم گفت: توجه به آیین و مناسک عزاداری سراسر ایران یکی از همین محور‌ها بود و معتقد بودیم نباید مراسم عزاداری را فقط از تهران در قاب رسانه ببینیم. 

وی افزود: جمعیت بسیاری به عنوان عزادار در فضای استودیویی حضور یافتند و این خود یک خلق فرم و اتفاق ویژه‌ای بود. 

معاون سیمای رسانه ملی با اشاره به اینکه مداحان حاضر در برنامه را به عنوان مداح نمی‌دیدیم بلکه به عنوان همکار خودمان می‌دیدیم، اظهار کرد: تعزیه در فصل‌های گذشته مورد توجه بود ودر این فصل هم به آن پرداخته شد. جنبه‌های معارفی در کنار مناسک را در حسینیه معلی شاهد بودیم و با اقبال هم مواجه شد. این برنامه پرمخاطب‌ترین برنامه محرمی تاریخ صداوسیما بوده است و یک دستاورد بزرگ بود و امیدوارم پسندیده باشند و خریده باشند آن‌ها که قرار بوده بپسندند و بخرند.

علی فروغی، مدیر شبکه سوم سیما نیز در این آیین قدردانی عنوان کرد: حسینیه معلی طبق آمار مرکز تحقیقات سازمان، مخاطب ۳۰.۶ درصدی کسب کرد که این توفیق نشئت گرفته از اخلاص سازندگان و عنایت و برکت خود حضرت بود. از کشور‌های دیگر هم پیام‌هایی دریافت کردیم که این برنامه را یک نقطه اتکا و واقعا یک هیئت و حسینیه دیده بودند.

سعید ستودگان، تهیه کننده حسینیه معلی نیز با بیان اینکه از روزی که یاعلی گفتیم، اگر شهامت، شجاعت و جسارت دوستان ما در شبکه ۳ نبود، نه معلایی ساخته می‌شد و نه به این نقطه می‌رسید اظهار کرد: سختی‌هایی در کار وجود داشت، اما هرآنچه رقم خورده از برکت و عنایت حضرت سیدالشهدا (ع) بوده است و لاغیر.

اصرار داشتیم کار تیتراژ نداشته باشد، «خادم حسینیه» بودیم
 سیدبشیر حسینی، سردبیر محتوایی حسینیه معلی نیز با بیان اینکه به پشتوانه ۱۴۰۰ سال آیین و مناسک عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) آمدیم و ۳۸ سفر استانی و یک سفر به عراق داشتیم و برای همه آیین‌ها طراحی انجام شده بود گفت: اگر حمایت باشد و کار ادامه یابد که حتما اینگونه است حسینیه معلی یک گونه مناسکی آیینی خواهد شد عنوان کرد: اصرار داشتیم کار تیتراژ نداشته باشد و در انتها خواسته بودیم مردم فقط برای عوامل حسینیه معلی دعا کنند. ما گفتیم عنوان دیگری نداریم جز اینکه خادم این حسینیه هستیم و تنها آقای ستودگان برای پاسخگویی به رسانه‌ها معرفی شدند.

در بخش دیگری از این مراسم، سید مجید بنی فاطمه با اشاره به اینکه همه تلاش کردند که فقط حسینیه معلی دیده شود و این نگاه ما را به این نقطه رساند گفت: وظیفه مهم ما نگه داشتن این اتفاق خوب است. باید نقاط ضعف را ببینیم و برطرف کنیم. احیای تراث را شاهد بودیم و از شهر‌های گوناگون آیین‌های عزاداری را نمایش دادیم. تغزیه همخوانی و... در فصل آخر حسینیه معلی پررنگ‌تر شد و زحمات بسیاری کشیده شد تا سنت‌ها دیده شوند.
 
در ادامه میثم مطیعی با بیان اینکه از دل کارکردن در این برنامه از سوی همه عوامل، مشهود بود گفت: ما هم به حسب شرایط دیده شدیم، اما اصل کار را دوستان و عوامل برنامه و شبکه سه انجام دادند. مردم با حسینیه معلی ارتباط گرفتند و بازخورد‌های خوبی به ما می‌دهند. کار خوبی انجام شده و باید آن را حفظ کرده و ارتقا داد. مسئولیت دوستان م برای آینده سنگین‌تر است. باید حتما جنبه‌های معارفی کار تقویت شود. ما هم به نوبه خود بابت ساخت این برنامه قدردانیم.

عبدالرضا هلالی، دیگر مداح مطرح کشور که در برنامه حسینیه معلی حضور داشت هم پیشنهاد کرد که حسینیه معلی برای ایام فاطمیه نیز ساخته و به سیره زندگانی حضرت زهرا (س) بیشتر پرداخته شود.

مهدی رسولی، نیز با اشاره به اینکه اتفاقات خوبی در این برنامه افتاده گفت: از جمله اتفاقات خوب اینکه حسینیه معلی بستری برای دفاع از کیان هیئت بود و به بستری برای جهاد تبیین نیز تبدیل شد.

نجم الدین شریعتی، مجری برنامه حسینیه معلی هم با بیان اینکه با برنامه سمت خدا علی رغم آنکه ساختار ساده‌ای دارد، تحول جدی در عرصه برنامه سازی رخ داد گفت: حسینیه معلی هم همین را رقم زد و طیف‌های مختلف مردم در سنین متفاوت مخاطب برنامه بودند، سعی کردیم کار نمایشی نشود. این ظرفیت قدرت و نام سیدالشهدا، حسینیه و رسانه بود که در کنار یکدیگر قرار گرفت و توانست چنین خروجی‌ای داشته باشد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۰۴:۴۷ ۱۷ مرداد ۱۴۰۲
عالی بود این برنامه پر از معنویت اخلاص انگار ما همه کربلا بودیم حال کردیم حال معنوی همه دنبال حول حالنا احسن الحال می‌گردن خداوند یکجا به حرمت پیامبر واهلبیتش وخصوصا خون به ناحق ریخته از گلوی امام حسین واهلبیتش در صحرای کرببلا ودل سوخته زینب الکبری بهمون بهترین هدیه معنوی بود داد .
در خاتمه از همه بانیان ودست اندرکاران کمال تشکر وقدر دانی رو داریم بازم ممنون از شما.