سرهنگ رسول جلیلیان گفت: وادادگی به فرزندان در فضای مجازی و اینترنت تبعات منفی در پی خواهد داشت، ضمن اینکه برخی رفتارهای سخت گیرانه با کودکان در خصوص استفاده از فضای مجازی نیز نادرست است.
وی اضافه کرد: اکنون با توجه به فصل تابستان قطعا فرزندان زمان بیشتری را صرف استفاده از اینترنت و فضای مجازی میکنند که سبب بروز آسیبهای مختلف جسمی و روحی خواهد شد.
سرهنگ جلیلیان گفت: کودکان در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی همواره با محتوای نامناسب روبهرو میشوند که برخورد با اینگونه محتوا اثرات جبران ناپذیری بر روح و روان آنها بر جای میگذارد.
رئیس پلیس فتای البرز تاکید کرد: محتوی غیراخلاقی و مستهجن، محدود شدن یادگیری و افت تحصیلی، بروز مشکلات عصبی و کاهش مهارتهای ارتباطی، خشونتهای سایبری و فیلمهای خشونتآمیز، قرار گرفتن در معرض آزار، اذیت و اخاذی از مهمترین تهدیدات این فضا برای کودک و نوجوانان محسوب میشود، که ضرورت همراهی و توجه بیشتر والدین به فرزندان را در این فضا نمایان میکند.
وی خاطرنشان کرد: همراهی صمیمانه والدین با فرزندان خود در فعالیتهای فضای مجازی از آسیبهای این فضا پیشگیری کرده که یکی از روشهای درست والدگری در فضای مجازی، همراهی و ارتباط صمیمانه و همچنین آگاه سازی فرزندان نسبت به خطرات و تهدیدات فضای مجازی و دانستن ایمنی است.
وی افزود: والدین میتوانند از طریق فضای مجازی و برخی سایتهای آموزشی نسبت به یادگیری و ارتقای سواد سایبری خود اقدام کنند و از کودکان خود در فضای مجازی همانند فضای حقیقی محافظت کنند.
سرهنگ جلیلیان خاطرنشان کرد: امروزه کودکان و نوجوانان زمان زیادی را در روز صرف بازیهای آنلاین، استفاده از اپلیکیشنها و یا حضور در شبکههای اجتماعی میکنند و این فعالیتها اغلب به دور از چشم والدین است و در نتیجه نظارتی هم برآنان وجود ندارد.
او با اشاره به اعتیاد برخی از نوجوانان به فضای مجازی و اینترنت تاکید کرد: پلیس فتا به صورت دائم در حال آگاه سازی خانوادهها و کاربران فضای مجازی از طریق رسانهها و شبکههای اجتماعی است.
رئیس پلیس فتای البرز یادآور شد: پیام رسانهای خارجی در آموزش مجازی یکی از تهدیدات حوزه آموزشی است و خانوادهها فقط از اپلیکیشنهای مورد تایید آموزش و پرورش (اپلیکیشن شاد) برای فرزندان خود استفاده کنند.
سرهنگ جلیلیان، سایت پلیس فتا را مرجع کامل آخرین اطلاعات و تهدیدات سایبری معرفی کرد و از خانوادها و عموم مردم خواست که برای پیشگیری و مقابله با هرگونه جرایم سایبری به مطالعه توصیههای این سایت بپردازند.
وی تاکید کرد: کاربران در صورت اطلاع از اینگونه موارد بلافاصله مراتب را از طریق تماس با شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ به مرکز فوریتهای سایبری پلیس فتا اعلام کنند.