بهرام عیناللهی، در نشست مشترک با رئیس سازمان پدافند غیر عامل با اشاره به تکلیف وزارت بهداشت برای اجرای برنامههای حوزه پدافند غیر عامل، عنوان کرد: سلامت، حوزه گستردهای است که هر یک از سازمانها و دستگاههای اجرایی در ارتقای آن نقش دارند و پیشبرد اهداف این حوزه با مشارکت و همکاری جمعی امکانپذیر است.
وی از فعالیت ۶۷ دانشگاه علوم پزشکی، ۱۵۰ هزار تخت بیمارستانی، ۲۲ هزار عضو هیات علمی و ۸۵۰ مرکز تحقیقاتی به عنوان بخشی از ظرفیتهای وزارت بهداشت یاد و بر اهمیت استفاده از ظرفیتهای یاد شده در مسیر پدافند غیرعامل تاکید کرد.
وزیر بهداشت، تشکیل ستاد پدافند غیرعامل وزارت بهداشت با هدف برنامهریزی و انجام تخصصی امور در این حوزه را لازم برشمرد و تأکید کرد: مصوبات این ستاد، برای معاونتها و زیرمجموعههای وزارت بهداشت، لازم الاجراست.
جعفر میعادفر رئیس کمیته پدافند غیرعامل وزارت بهداشت نیز در این نشست گفت: اقدامات پدافند غیرعامل وزارت بهداشت در ۴ حوزه اصلی شامل رصد و پایش، پیشپیش بینی و پیشگیری، ایجاد آمادگی و پاسخ به تهدیدات حوزه سلامت، تعریف شده است.
وی رصد و پایش بیماری در کشور و جهان، تهیه پایگاه داده بیماریهای نوپدید حوزه سلامت، ارزیابی مخاطرات و تهیه نقشه رخدادهای کشور، ارزیابی و پایش مستمر دانشگاه و سازمان زیرمجموعه در قالب برنامه عملیاتی ستاد پدافند غیرعامل، اجرای ماده ۶۵ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، تدوین استانداردهای اعتباربخشی پدافند اورژانس پیش بیمارستانی، ارتقای سطح دانش و مهارت مدیران و کارشناسان نظام سلامت در زمینه مدیریت تهدیدات با برگزاری کارگاههای تخصصی را از جمله اقدامات کمیته پدافند غیر عامل وزارت بهداشت بر شمرد.
سردار غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور نیز در این نشست با اشاره به اقدامات مشترک انجام شده بر اساس تفاهمنامه همکاری این سازمان با وزارت بهداشت، اظهار کرد: تجهیز آمبولانسها با تجهیزات پدافندی، انجام رزمایشهای مشترک و طرح آمایش سرزمین و برنامهریزی تجهیز بیمارستانهای مرجع پرتوی و شیمیایی از محورهای اصلی تفاهمنامه دو دستگاه بوه است.