عباس زاده معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی در جلسه ستاد مدیریت بحران استان گفت: برنامه استانی کاهش خطر حوادث و سوانح، آمادگی و پاسخ جزو اسناد مهم استان است که امروز طرح آن رونمایی شد، اما نیاز به بررسی بیشتر برای تصویب دارد.
او افزود: بررسی بیشتر این طرح باید در اولویت دستگاههای اجرایی قرار گیرد تا بتوان روند تصویب آن را تسریع بخشید و با کمک دستگاههای متولی اجرایی شود.
عباس زاده تصریح کرد: براساس قانون مدیریت بحران کشور، برنامه استانی کاهش خطر حوادث و سوانح سندی است که از سوی اداره کل مدیریت بحران استان با رعایت قوانین و مقررات و با مشارکت تمامی دستگاههای مسئول موضوع ماده (۲) این قانون متناظر در استان، براساس برنامه ملی کاهش خطر حوادث و سوانح تهیه میشود و شناخت مخاطرات، آسیب پذیریها، ظرفیتها و راهکارهای کاهش خطر استان را در بر میگیرد.
معاون استاندار با بیان اینکه باید بتوان در زمان بحران از این سند، بهترین بهره برداری را داشت، گفت: گزارشی از میزان آمادگی دستگاههای اجرایی نیز ارائه شود و در این زمینه دستگاههای خدمات رسان، مراکز نظامی و انتظامی، دستگاههای امداد و نجات مسئولیت بیشتری دارند.
او اظهار کرد: طرحهای پیشگیرانه برای آمادگی و پاسخ در مقابل حوادث و بحران نیازمند تأمین اعتبار است که باید توجه ملی به این مسئله جلب شود.
عباسزاده با تأکید بر لزوم ارائه بانک اطلاعاتی از وضعیت داراییهای استان برای مقابله با بحران گفت: نیازها نیز باید اعلام شود تا بتوان به شکل مطلوب آنها را رفع کرد.
به گفته معاون استاندار موضوع روشنایی باند فرودگاه طبس از جمله مواردی بود که در کنار حادثه قطار شناسایی شد و با تأمین اعتبار لازم، طرح به بهرهبرداری رسید.
او اظهار کرد: اسکان اضطراری هم از موضوعاتی است که باید با تحلیل وضعیت موجود به شکل مطلوب برای آن پیوست بحران تعریف شود لذا اولویت بندی مخاطرات و نیازها مهم است تا به ترتیب اولویت پیگیری شود.
عباس زاده با یادآوری سرمای شدید و ماندگاری بالا در زمستان پارسال که افت فشار گاز را در پی داشت، گفت: باید برای زمستان پیش رو آمادگی لازم در استان ایجاد شود، زیرا برخی شرایط قابل پیش بینی نیست.
معاون استاندار ادامه داد: مانور آمادگی برای افت فشار و شرایط اضطرار در استان برگزار شود تا مردم آنچه مورد نیاز است را شناسایی و تأمین کنند، صنایع عمده استان هم پیش بینی لازم برای تأمین سوخت جایگزین را داشته باشند تا دچار مشکل نشود.
او با تأکید بر لزوم برگزاری مانور متناسب با هر بحران گفت: این شرایط میزان آمادگی استان و بخشهای مختلف را در بحرانهای واقعی افزایش میدهد.
عباس زاده افزود: اجرای برنامه مدیریت سرمای شدید در استان الزامی است و با توجه به اینکه خراسان جنوبی در انتهای خط گاز سراسری قرار دارد پایداری گاز به خصوص برای شبکه خانگی ضروری بوده و از اکنون باید پیش بینی لازم انجام گیرد.
معاون استاندار بیان کرد: تابستان امسال ناترازی برق به خوبی در کشور مدیریت شده به طوری که وارد مرحله بحران نشد، اما با این وجود نیاز است مسئله استفاده بهینه از انرژی برای مردم فرهنگ سازی شود، زیرا مشکل اصلی ناترازی کمبود تولید نیست بلکه مدیریت مصرف است.
او گفت: با توجه به اینکه جزو گرمترین استانهای کشور هستیم برنامهریزی برای میزان مصرف برق در فصول گرم هم الزامی است.
عباس زاده افزود: کار ستادی در استان باید قویتر شود، زیرا در کانون بحرانها قرار داریم و امید است با مدیریت اعتبارات، نیازها به خوبی رفع شود.
معاون استاندار با گرامیداشت سالروز شهادت محمود صارمی و روز خبرنگار گفت: یکی از بخشهای بحران، مدیریت رسانه و خبر است و اگر در بقیه امور جزئی نگری مهم نیست در صحنه بحران دقت در جزئیات از اهمیت بالایی برخوردار بوده و جزئی از بحران است.
او با بیان اینکه هرچه کار رسانه تخصصیتر و سرعت کار بیشتر باشد اثر گذاری آن هم افزایش مییابد افزود: روش خبرنگاری بحران با شرایط بحران تفاوت دارد لذا مدیران حوزه بحران به مقوله اطلاع رسانی و مدیریت اخبار مربوط به یک حادثه توجه کنند.
عباسزاده گفت: در هر کاری موضوع الگوگیری اهمیت دارد و خبرنگاران شهید توانستند با سلامت نفس و قلم بهترین الگو برای فعالان این حوزه باشند.